Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

Blondyna na drugim szkoda uciętego tył€ i ostrości, która się gdzieś zapodziała
wątek zamknięty
xxflygirlxx, no też właśnie tyłka żałowałam :/
a ostrość po części wina zmniejszania, a po części pewnego problemu, którego jeszcze nie rozwiązałam, a jestem w trakcie testowania różnych opcji.
i czy możliwe, że brak ostrości = brak obiektywu na statywie (aż tak bym miała niestabilne ręce) ?
wątek zamknięty
Blondyna mam ten sam problem, większość moich zdjęć wygląda jak to twoje, zdarza się jedno na sto całkowicie ostre i myślę, że u mnie jest to winą po trosze mojej niestabilnej ręki a po troszę AF-u, bo już jest trochę zrypany.
wątek zamknięty
xxflygirlxx wg mnie mój nikon kończy żywot, bo dzisiaj AF się kompletnie wyłączył i musiałam robić na manualu.Oczywiście weszłam do domu i znowu działał  😵

Obecnie jestem załamana - mam ten mój wyśniony obiektyw i już marzę o bajecznych sesjach zwierzaków, a nagle suprajs i od razu gorsze zdjęcia jakościowo - nie wiem zacząć na razie od większej przesłony czy co i stopniowo zmniejszać, bo może to że przeszłam z kita na tele jest błędem i mam się uczyć od samiusieńkich podstaw :/
matko wiem, ze kręcę, ale no nie wiem co robić.
wątek zamknięty
Hm na to ci już nic nie poradzę ja nigdy nie robiłam na kitowym. Niech ktoś bardziej doświadczony spróbuje ci pomóc. 🙂
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
02 października 2010 23:58
magda, dlaczego plastikowo?
wątek zamknięty
bo wyglada mocno nienaturalnie - wymodelowane, wyprane w obrobce.
no nie podoba mi sie 🙂 ani kadr ani kolor ani to, co wyroznilas obrobka.
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
03 października 2010 11:30
magda, to dziwne, bo obróbki jest bardzo niewiele. Właściwie ograniczyła się do usunięcia kantara, który miał na szyi. I wszystko.
wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
03 października 2010 21:11
ja jako niskiego stopnia amator który fotografią interesuje się znikome kilka miesięcy

to pochwale się co mi się udało uchwycić 

oczywiście trzeba się liczyć z marną jakością  🤬

a bawię się Sony Alfą 380  + obiektyw 18-55

wątek zamknięty
juliadna Te z kroplami na pajęczynie i dmuchawcu obłądne. Najbardziej mi się z 'pajęczynowych' to 2 podoba. 😜
wątek zamknięty
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
03 października 2010 21:16
Strzyga, dla mnie trochę sztuczne kolory, i tak jakoś nienaturalnie wyszło to zdjęcia. Niby wszystko fajnie, ale nie powala, mimo, ze jestem fanką twoich zdjęć.
wątek zamknięty
o widze że wkońcu znalazłam jakiś wątek dla mnie🙂 to ja tez sie pochwale swoją amatorska twórczością🙂
1)http://picasaweb.google.com/cardanka91/ZachodoweKomyIVanessy#5523889649605511618
2)http://picasaweb.google.com/cardanka91/KlubyIZachar#5520906639841168866
3)http://picasaweb.google.com/cardanka91/StajniaNoc#5504118955977661602
4)http://picasaweb.google.com/cardanka91/StajniaNoc#5504118183503374866
5)http://picasaweb.google.com/cardanka91/Halowe#5434418422055694098

wątek zamknięty
juliadna na pierwszym przesunęłabym cały kadr w prawo, ale już za późno, na drugim trochę mnie denerwuje centralny kadr, ale ja już tak mam  😁 na trzecim nie potrzebny ten pas czerni a czwarte, czwarte najlepsze  😎
To tyle od laika  :kwiatek:
wątek zamknięty
cardanka czy to ostatnie nie było w gazecie? Piękne są!
wątek zamknięty
tak było🙂 foto miesiąca w koniu polskim chyba marcowy numer🙂
dziekuje;]
wątek zamknięty
03 października 2010 21:31
dzięki wielkie 😀 , następnym razem zwrócę większą uwagę na szczegóły  😁
wątek zamknięty
ja też się uczę i zapraszam na mój fotoblog

http://www.photoblog.pl/jutynka87

a tu jedna z moich fotek nie końskich
kocur Ryszard  😀iabeł:

wątek zamknięty
04 października 2010 17:18
ale SUPER !! Jak się "zjeżył"  😁 😁
wątek zamknięty
Facella   Dawna re-volto wróć!
04 października 2010 19:09
JuTynka, boski  😍
wątek zamknięty
to trochę z pomocą taty.. 🙂 ale rysiu jest taki kochaniutki. staram się ostatnio,ale byłam zła na siebie bo jak jestem u rodziców to zawsze po polach sarny biegają a teraz zaczęło się rykowisko i koło mojej łąki jest sarnia autostrada, a ja jak zwykle bez aparatu 🙁 a by mogły być takie ładne fotki, światło miała idealne ech! 😤
wątek zamknięty
05 października 2010 10:56
jelenie na rykowisku to chyba największy fotograficzny kicz, przynajmniej moim zdaniem. ale jak ktoś potrafi to jakoś ciekawie ująć to nawet da się patrzeć 😀
tak a propos to dodałam Cię wczoraj do znajomych na fbl (;
wątek zamknięty
ja nie mówię o jeleniach mi chodzi o sarny i to w ruchu, na jakimś ładnym krajobrazie a nie stojące dupami do obiektywu 🙂  zdjęcie moich marzeń to profil końskiego pyska z rozdętymi chrapami i rozwianą grzywą, kocham takie ujęcia ale jeszcze nigdy takowego nie udało mi się ładnie uchwycić 🙁 chyba Cię dodałam ?
wątek zamknięty
05 października 2010 19:55
mi się marzy przecudny koń o wysokim galopie pędzący po pustyni/brzegiem morza z rozwianą grzywą i postawionymi uszami  😍

sarny spox. z miłym światełkiem zachodowym mogłyby być niezłe.

dodałaś (;
wątek zamknięty
trzynastka   In love with the ordinary
06 października 2010 20:21
Da się uratować takie szaro smutne zdjęcia ?
Dzisiaj warunki nie sprzyjały, było za ciemno i co jest moją winą za późno już, ale się uparłam, no i mam.

wątek zamknięty
starałam się ale chyba nie wyszło  🙁  duży szum a jak zdejmę to fotka jest zamazana a jak wyostrzę to masakra.
wątek zamknięty
trzynastka   In love with the ordinary
06 października 2010 20:57
To kolorowe Twoje na pewno jest lepsze od mojego  :kwiatek:
Co do b&w to dyplomatycznie odpowiem - nie wiem. A tak serio to nie lubię czarno białych zdjęć 😉
wątek zamknięty
trochę podciągnęłam kolor i kontrast ale mówię uczę się. Fajnie modele na zdjęciu 🙂
wątek zamknięty
Chciałam Wam pokazać coś z mojej "twórczości". Nic nadzwyczajnego, ale z racji tego, że fotografowanie sprawia mi wielką radość miło podzielić się tym z kimś innym. Bardzo mi teraz brakuje biegania za owadami. W tym roku nie miałam czasowo na to możliwości, no i niestety tereny, które odwiedzałam aby wszelakie robaczki uwiecznić na zdjęciach, zostały zalane przez powódź, w związku z czym wyschnięte badylaki robiłyby za tło.

wątek zamknięty
2 jest mega 🙂

[img]http://www.photoblog.pl/gllosia/76734496[/img]

Co myslicie? Proszę o szczera opinię, tylko nie mówice mi o ostrości czy jakości, bo to każdy głupi widzi :P Zresztą często jest to poza moim wpływem. Oceńcie ogólna kompozycję, kolory, światło i czy sie podoba. Mile widziane rady 😉
wątek zamknięty
Chciałam Wam pokazać coś z mojej "twórczości". Nic nadzwyczajnego, ale z racji tego, że fotografowanie sprawia mi wielką radość miło podzielić się tym z kimś innym. Bardzo mi teraz brakuje biegania za owadami. W tym roku nie miałam czasowo na to możliwości, no i niestety tereny, które odwiedzałam aby wszelakie robaczki uwiecznić na zdjęciach, zostały zalane przez powódź, w związku z czym wyschnięte badylaki robiłyby za tło.

a jak uzyskałaś takie tło na focie gdzie jest koń? to mgła, dym, kurz?

[center][img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Na forum zabrania się cytowania zdjęć.

Poprzednie ostrzeżenie:
Ogłoszenie w nieodpowiednim wątku
[/center]
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.