termobuty

Dramka, Epikea - własnie chciałam się dowiedzieć jak wypada rozmiarówka w tych butach?  Jest standardowa czy może lepiej zamówić większe żeby ewentualnie skarpeta weszła 🙂
Dramka czemu za male? Ja zamówiłam jedyne dostępne na aukcji - 38
normalnie noszę 37 - ale zalozyłam ze w środku jest futro+ przydałaby się skarpeta to akurat powinny być

ja normalnie nosze 36, oficerki hippici tez mam 36. Trzewiki ocieplana od pana pawla mam 37 i mam luz. Termooficerki HKM mam tez 37 i miesci sie gruba skarpetka i wkladka  😲 A te sa male i ciasne na cienka skarpetke.
oki doszły dziś i moje
noszę 37 te są 38
i mogły być te 0,5cm krótsze - ale w sumie w mrozy 2 pary skarpet to u mnie norma więc powinno być ok
sa na grubszej podeszwie i skóra faktycznie taka bardziej mięsista - ale nie sztywna czy taka "ciosana"
jedyne co mnie drażni to to, że za samą piętą nie ma futra i mam wrażenie że te pięty sobie poobcieram zanim mi "siądą" na kształt moich stopek 😉
Nawet nei zauwazylam ze nie tam tego futra. Moge sie z toba wymienic 😉
oj kurde to mi zagwoche zrobiłaś 🙂😉
a nie wybierasz się może w okolice Warki - byłoby najprościej
każda by przymierzyła 🙂
hehe zagwoche to ja mam teraz bo też noszę 37 numer buta, ale chyba jednak zdecyduję się na te 38 ... zawsze to lepiej sobie pomajtać paluszkami w bucie w zimie niż mieć je ściśnięte jak śledzie w puszce 🙂
Do warki nie  🙁
Dziś moje ESy rozpoczęły sezon numer 2 😉 minus 3 dziś u nas a ja na hali prowadziłam jazdy 😉 było mi MEGA ciepło. Kocham te buty.
xxagaxx moje też zaczęły już 2 zimę.Tylko zastanawiam się czy nie poczekać jeszcze trochę, bo jest mi strasznie gorąco, ale z drugiej strony w sztybletach już marznę. 😡 Ciekawe czy dożyją 3 sezonu? 👀
robakt   Liczy się jutro.
11 listopada 2011 21:11
Ja dzisiaj pierwszy raz ubrałam Pfiffy, ale do jazdy przebrałam, bo jakoś wydają mi się za szerokie do strzemion...
a ja dzis znow przekonalam sie, ze wszystkie termosy z guma na dole sa beznadziejne. mialam zaparowana, cala mokra stope i skarpetke i bylo mi zwyczajnie zimno. inwestuje w yorki chyba. 🤔
Magdzior, nie rozumiem? wypadaja az tak male?

dostałam te dane od producenta (napisałam maila na adres z oficjalnej storny) i dostałam dokładne wymiary interesujacych mnie rozmiarów i wypadają bardzo  małe (mowa o yorkach aktea) przykładowo rozmiar 44 ma wkladke 28 cm (tak wynika z pomiarów) a w ES przy rozmiarze 41 podobno ma byc 27.5 (mowie podobno bo moim zdaniem jest mniej dlatego sa ne mnie bardzo na styk i nie wiem czy ich jednak nie sprzeam... zwariuje zaraz 🤔wirek🙂
12 listopada 2011 18:50
Dziewczyny jeździcie w termobutach typu spirale? Czy przebieracie do jazdy? Jak z nogą w strzemieniu?
Incantowa   Ask often, be content with little, and caress...
12 listopada 2011 20:34
robakt znam przypadek zablokowania termobuta w strzemieniu, który widziałam na wlasne oczy. Skończyło się półroczną przerwą w jeżdziectwie. Dało mi to do myślenia.
Spirale spokojnie mieszczą się w normalnie strzemiona, jedyne co mi w nich przeszkadza oprócz tego ze kolo 0 st. zaczyna mi być zimno to to, że mi zachaczają o trybinkę w czasie jazdy, mega wkurzające  :/
12 listopada 2011 21:03
Właśnie myślałam nad tą nogą w strzemieniu, bałam się tego wczoraj i minutkę przed terenem przebrałam się w sztyblety. Nie wiem jak to będzie w zimie z jazdą w nich.
Incantowa   Ask often, be content with little, and caress...
12 listopada 2011 21:08
Niektóre termobuty mają gładką podeszwę.
Dziewczyny moze wiecie czy sa jakies zimowe krotkie buty zamszowe brazowe ?
xxagaxx, podzielam twoja opinie. esy - my lovers. dzis z samego rana jechalam w teren, bylo okolo -4*C i mega nieprzyjemnie. dzielne buciki genialne spelnily swoja role, w dodatku sa niewyobrazalnie wygodne. poki co nawet nie dopuszczam mysli, ze moglabym je wymienic na jakies inne  💃
Dziewczyny moze wiecie czy sa jakies zimowe krotkie buty zamszowe brazowe ?

może to się nada:
http://www.okser.pl/norton-sztyblety-zimowe-oslo-p-6296.html
Ale z fajnie buciki, i cena nie zabojcza. A masz takie czy to znalezione? Ciekawe co z rozmiarowka.
nie, nie mam, znalezione w necie
sama planuję ich zakup bo te co mam już dogorywają powoli tj. futerko/ocieplina w środku się ugniotło/wytarło i nie spełniają już swojej roli
Doradźcie mi, bo w kwestii termobutów jestem zielona.  😉 Szukam dość trwałych (na kilka sezonów jak da radę), ciepłych, a przede wszystkim funkcjonalnych (!) w przystępnej cenie. Do 200 zł w chwili obecnej.
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
13 listopada 2011 10:37
Czy mial ktos do czynienia z zimowymi oficerkami z decathlona? maja w ofercie teraz takie ze skory naturalnej+syntetycznej, z 'misiem' w srodku i suwakiem z tylu. Cena nie nalezy do najnizszych (ok 280zl), wiec chcialabym wiedziec czy warto sobie glowe zawracac i jechac mierzyc?

A jesli nie te, co co polecacie do jazdy i  chodzenia zima CALY DZIEN - czyli i cieple i wygledne w miare i trwale i przede wszystkim zdatne do normalnej jazdy. No i do 300zl.

Mam termobuty HKM, sa przewygodne i przecieple, ale nadaja sie tylko na wycieczke w teren i lonzowanie.
Dziewczyny jeździcie w termobutach typu spirale? Czy przebieracie do jazdy? Jak z nogą w strzemieniu?

w spirale i innych tego typu butach zaparowuje stopa i robi sie zwyczajnie zimno. nie mialam problemu ze strzemieniem nigdy, ale jak ktos napisal zaczepialy sie o tybinke (spirale moze akurat nie, bo one sa ciut wyzsze, ale pfiffy sie zaczepialy strasznie).
a jak rozmiarówka w ESach? Kupować mniejsze większe czy takie jak trzeba?
Ktore termobuty sa takie waskie w lydkach jak hkm elegance?
zazdroszcze tym, którym ES pasują i jest im w nich wygodnie.... są piękne, ciepłe, super wykonane, ale niestety chyba nie dla mnie...  na dlugosc sa dobre ale moglyby byc ciut dłuzsze i chyba przez to obcierają mnie, podczas jazdy jeszcze ok ale chodzic w nich to ja nie dam rady bo mam bąble na piętach, myslicie ze sie rozchodzą czy szukac innych?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się