Dziewczyny dzięki za te wszystkie rady odnośnie termobutów. Hkm przetestowane i faktycznie dają radę 😊 co prawda miałam jeszcze 3 pary skarpet, ale przy -3 było mi w nich aż za ciepło 🙂
Polecam wam również tutaj grzejące wkładki do butów. Moje życie się zmieniło odkąd je mam 😅 ładuje je w domu albo w samochodzie, wkładam do zwykłych oficerek i spokojnie jestem w stanie tak 2 konie pojeździ pomimo mrozu.
xxagaxx,
A podlinkujesz, pls 🙏
Dziewierz,
https://www.e-insportline.pl/67726/grzejace-wkladki-do-butow-w-tec-karpatos
Szukalam takich które nie mają kabla, które można ladowac więc nie na baterie. Grzeją spokojnie 4/5h na średnich ustawieniach.
Do tej pory używałam jednorazowych, no ale wychodziły za drogo, jak trzeba było codziennie brac nowe opakowanie 😅
mindgame, te 3 pary skarpet to może być błąd, bo generalnie im ciaśniej w bucie tym gorsze krążenie i zimniej zwykle 😉
Lepiej 1 gruba porządna para, jakieś termo narciarskie czy inne merynosy 🙂
Pati2012, masz rację, ale bałam się ryzykować za pierwszym razem 😅 to też były takie cienkie zwykłe skarpetki. Ale tak, masz rację, lepiej jedne porządne, a na pewno nie za ciasne.
Wkładki do butów super sprawa, a czy opatentował ktoś grzejące rękawiczki, w których nie jest się upośledzonym ruchowo i można jeździć w nich normalnie? -2 na dworze a moje palce mówią papa 😂
19tedei, pod spód jeździeckich rękawiczki termo z merino. Są cienkie i dobrze trzymają ciepło, w takiej temperaturze to tak do godziny, półtora.
19tedei, pod spód jeździeckich rękawiczki termo z merino. Są cienkie i dobrze trzymają ciepło, w takiej temperaturze to tak do godziny, półtora.
patat, uskuteczniam tą metodę od tamtego roku, ale ja to ten typ co ma nawet w lecie zimne dłonie i stopy...
Wsiadłam dziś pierwszy raz w termooficerkach Steeds. Nie są to najpiękniejsze buty jakie miałam, ale bardzo wygodne i nie zmarzłam w nich ani na koniu ani łażąc po stajni i śniegu. Polecajka ode mnie
IMG_1979.jpeg
IMG_1980.jpeg
Ktoś jeszcze używa elektrycznych wkładek? Są jakieś działające ale w przyjaźniejszej cenie? Mogą być z kablami ale wolałabym żeby nie były na baterie a z powerbankami
Poszukuję butów roboczych. Moje ulubione Kramp się rozpadły, druga para już mi umarła w krótkim czasie. Kiedyś miałam te buty po 3-4 lata, a teraz umierają po sezonie, czy 2 🙄 Także kolejnych już raczej nie kupię. Do rzeczy, takie półdługie potrzebuję, z nieprzemakalnym dołem do wysokości kostki, wygodne, nie muszą być bardzo ciepłe. No i trwałe. Jakieś sugestie?
Dziewierz, A trwałe to to? Bo jak mam znów kupić na połowę zimy i się rozlecą, to szkoda śmieci produkować.
zembria, Te konkretnie to nie wiem. Miałam kuedyś inne z Juli i byłam naprawdę zadowolona
No i cena nie zabija…
Coś nowego z ciepłych oficerek ktoś testował?
To raczej ostatni sezon kolejnych HKM Arkticów (to moja 3cia para) i rozważam zmianę... (chyba, że to zły pomysł)?
_Gaga, Chyba nic nie ma... może Steedsy.... aczkolwiek podłączę się do pytania.
Zuzu., one nie wyglądają na skórzane... (?)
Sankaritarina, są jakieś no. Horse Rover (4 stówki na Aledrogo), czy Aspen, jakieś Busse - z tych niskobudżetowych (tj do 7 stówek)
Tylko nie wiem jak z jakością... te z Horze mają dobre opinie...
_Gaga, moje są skórzane, futro sztuczne
Potrzebuję kupić termobuty, ew. oficerki ocieplane do jazdy (nie tylko w teren, ale też po hali - w tym skoki). Czy ktoś może polecić coś do 300-400 zł? Ważne, żeby były w miarę miękkie na podbiciu i ciepłe.
Wczoraj pojechałam w teren w moich starych Bergenach i mi tak okropnie ucisnął jeden but podbicie, że w trakcie terenu musiałam zsiadać i cudować.
Wiem, że trwałość takiego obuwia jest ograniczona, dlatego nie chcę inwestować w nic powyżej tej kwoty 🙂
Cześc, pytanie od tłumoka... kupiłam buty ale nie dotłumaczyłam sobie że to model stajenny - Steeds Farmer II - czy one w ogóle nadają się do jazdy, czy tylko do łażenia i pracy?
mindgame, te 3 pary skarpet to może być błąd, bo generalnie im ciaśniej w bucie tym gorsze krążenie i zimniej zwykle 😉
Lepiej 1 gruba porządna para, jakieś termo narciarskie czy inne merynosy 🙂
Polecicie jakieś? Od narąbania tego w internetach i widełki cenowe jak na konie 😉
ogurek, polecam zimowe skarpety Maya delorez. Właśnie przetestowałam w normalnych oficerkach nie zimowych i w ogóle nie myślałam o stopach przy temperaturze 0-10oC
ogurek, kup męskie UGGi (np w kształcie sztybletów) a przestaną Ci stopy w stajniach marznąć 🙂
Piękne nie są , ale cieplejszych nie ma
ogurek, https://nastopy.pl/skarpety/7350-20651-classic-black-peak-welna-merino-wytrzymale-trekkingowe-i-na-co-dzien-wersja-grubsza#/21-rozmiar-39_42/1821-kolor-light_grey
Bardzo polecam, ciepłe, ale jeszcze nie babcine wełniaki wiec się mieszczą w normalne buty. Noni cena bardzo przyjemna 🙃
Ja sobie w końcu kupiłam termobuty budżetowe z Covalliero i mam z nimi jeden problem. Testowałam je dziś w siodle i wszystko git tylko one mają od strony łydek takie wzmocnienia - łaty. I rant tej łaty zaczepia mi się od dołu o tybinkę 😐 czy ktoś ma jakiś domorosły pomysł jak to naprawić? Nakleić coś, może czarną taśmą? Albo coś naszyć 🤔
Mieliście podobny problem? Dużo termobutów ma te łaty od wewnątrz...
Które termobuty są na szeroką łydkę? Potrzebuję rozm 37 i łydka 40cm 🙁
Nie zdążyłam na steedsy winter rider w emiliadzie