termobuty
Epikea... a w którym sklepie? Bo ja u siebie mam te oficerki, i na łydce futerko jest czarne 😉
na Zakopiance...
Ty bo się dziwnie czuję 👀 jakieś alienowe te oficerki macałam czy co 😉
na Zakopiance...
Tydzień mnie w pracy nie było, to może jakieś zmiany od tego czasu 🤣 bo oficerki to tylko te jedne mamy..
Fufu, faktycznie, tutaj prezentują się dużo lepiej, na poprzednim zdjęciu wyglądały jakby cholewka zaczynała się już w połowie stopy 🤔wirek:
zna ktoś rozmiarówkę HKM ? nigdzie nie moge znaleźć, ale chodzi mi o długość wkładki, bo jak mam 24cm i nie wiem jaki to będzie rozmiar :O proszę o pomoc ! :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
hkm mam 38 rozmiar i wkładka 24,5 cm
super...dziękuję ! 😅 😅 :kwiatek:
🏇 💃
Hej, mam pytanie odnośnie termobutów york aktea. Czytałam tutaj wiele opinii i podobno są bardzo dobre i ciepłe więc planuję zakup 😍. Tylko czy trzeba do nich nosić grube skarpetki, czy wystarczy normalna cieńsza i będzie ciepło?Bo kusi mnie rozmiar 39 i pisałam do sprzedawcy z pytaniem o długość wkładki, która ma w efekcie 25,5 cm długości około, a moja stopa ma jakieś 25 cm. Będzie w sam raz, czy muszę kupić 40-stkę? 😡
Aktea są bardzo ciepłe. Ja ubieram tylko zwykłą skarpetkę i jest mi ciepło, a należę do mega zmarźluchów.
Jeśli chodzi o rozmiar to trzeba brać większe o jeden numer. Moja stopa ma 25cm i 39 noszę na codzień, ale yorki były za krótkie (nie wiem skąd wkładka 25,5....na pewno taka nie jest) i musiałam wziąć 40.
Mam pytanie do dziewczyn, które kupiły
HKMy Siberia - czy któraś juz w nich jeździła? Zastanawia mnie czy wygodnie, czy nie za szeroki but na dole i czy sie nie blokują, bo ze względów ekonomicznych chyba się na nie zdecyduję.
Ktoś cos może o nich już powiedzieć?
Kaarina no to lipa 😕 Bo akurat 39 na przecenie z 300 na 200 coś znalazłam. To chyba muszę czekać na przecenę większego rozmiaru, bo jeszcze kask konieczny, a śnieg już sypie 🤬
edit: A może ktoś wie jakie temobuty byłyby : bardzo ciepłe, żeby wytrzymały -20/-30 stopni i długie stanie w śniegu na padoku (zmarzluch, szczególnie palce u stóp), wytrzymałe, żeby nie przemakały i były w przystępnej cenie?(tak do ok. 200 - 250 zł) Czytałam wątek, ale są posty w większości z 2010 roku etc. i niektóre linki wygasły lub tamtych termobutów już nie ma. Jak ktoś znajdzie coś takiego nie licząc Yorków Aktea to będę wdzięczna. 👍
Hej dziewczyny ! 🙂
Mam pytanie
Możecie polecić gdzie mogę zamówić termooficerki szyte na miarę ?w miarę przystępnej cenie ? Mam problem bo mam duży rozmiar stopy i jak mierzę w sklepach to albo w stopie są oki a w lydce za szerokie albo za ciasne w stopie a w lydce dobre ! :< pomóżcie !
edit: A może ktoś wie jakie temobuty byłyby : bardzo ciepłe, żeby wytrzymały -20/-30 stopni i długie stanie w śniegu na padoku (zmarzluch, szczególnie palce u stóp), wytrzymałe, żeby nie przemakały i były w przystępnej cenie?(tak do ok. 200 - 250 zł) Czytałam wątek, ale są posty w większości z 2010 roku etc. i niektóre linki wygasły lub tamtych termobutów już nie ma. Jak ktoś znajdzie coś takiego nie licząc Yorków Aktea to będę wdzięczna. 👍
A może jeszcze frytki do tego?
Sorry ale cudów nie ma, szczególnie za taką cenę 🤔
http://www.equinesuperstore.co.uk/dublin-eskimo-river-fleece-boots.html Miał ktoś? Widziałam kilka razy na zawodach ludzi w takich butach, zastanawiam się czy warto. Codziennie mam minimum 9 godzin na zimnie, i jak wracam do domu to stóp nie czuję.
Revoltova, a
FP Husky? Są długie (zdecydowanie dłuższe niż pozostałe na rzepy), opinie na temat trzymania ciepła raczej spoko, mają wyjmowaną skarpetę. Wizualnie dupy nie urywają, ale ciężko w tej cenie znaleźć eleganckie termooficerki, a ze wszystkich na rzepy te wychodzą najładniej ze względu na swoja wysokość.
Dworcika też się nad nimi zastanawiałam. Szczerze mówiąc, to nie musza być szczególnie ładne, bo po co mi ładne buty, które i tak zakopię w zaspach śniegu i trochę pojeżdżę w siodle w nich? 🙂 Pisała mi pan od sklepu, że ma rozmiar stopy 25,5 cm i są na nią te yorki dobre. Nie wiem jeszcze, ale może zaryzykuję w razie czego odeśle i poproszę o wymianę na FP lub zwrot gotówki. 😁
A ja szukam termobutow wizualnie podobnych do Eurostarow, cieplych i zeby dobrze sie w nich jezdzilo. Fajnie by bylo by w sniegu i chlapie nie przemakaly.
a Yorki Warmic ktos nosi?🙂
Katasia, u nas juz dziewczyny w nich jeździły, są śliczne jak marzenie, ciepłe ale w czasie jazdy zsuw do pół łydki murowany.
Nawet w 2 letnich Husky nie doczekałam żeby zjeżdżały.
Chyba znowu je kupię. :/ ew. te inne FP.
Revoltova, a FP Husky? Są długie (zdecydowanie dłuższe niż pozostałe na rzepy), opinie na temat trzymania ciepła raczej spoko, mają wyjmowaną skarpetę. Wizualnie dupy nie urywają, ale ciężko w tej cenie znaleźć eleganckie termooficerki, a ze wszystkich na rzepy te wychodzą najładniej ze względu na swoja wysokość.
Do jazdy się nie nadają. Mi kiedyś stopa zaklinowała się 😵
Jeździłam w nich na dwóch koniach, jeden zdrowo fikający. IMO bezpieczne.
A ja mam pytanie o termobuty yorka . W stajni bardzo chwalili , a ja o tym nie mam żadnego pojęcia .
Nie wiem dokładnie jaki model , w każdym razie było to coś na kształt oficerek .
Może ktoś będzie wiedział o co mi chodzi ...
A może ktoś mógł by mi coś innego polecić ? 👀
Jeździłam w nich na dwóch koniach, jeden zdrowo fikający. IMO bezpieczne.
Spadłaś w nich z konia?
Bo Ja miałam taką sytuacje że leżałam na ziemi ze stopą w strzemieniu..całe szczęście że mam spokojnego konia bo leżałam dobre 15min zanim udało mi się wyjąć but
Katasia, u nas juz dziewczyny w nich jeździły, są śliczne jak marzenie, ciepłe ale w czasie jazdy zsuw do pół łydki murowany.
Nawet w 2 letnich Husky nie doczekałam żeby zjeżdżały.
Chyba znowu je kupię. :/ ew. te inne FP.
No nie załamuj mnie, bo już się na nie strasznie nastawiłam 😵 No nic najwyżej będzie trzeba na wszystkie czynności w stajni grzać sobie w nich stopy, a na samą jazdę zmieniać na oficerki. Zobaczymy jeszcze jak przyjdzie do sklepu zmówiony rozmiar, ale jak ciepłe, to pewnie na nich stanie.
Dramka, generalnie staram sie nie spadać 😉 ale mi w nich stopa głęboko nigdy sie nie opierała. Ale rozumiem, czemu masz obiekcje 🙂
Katasia, no niestety do jazdy mega słabe.
Czy do jazdy godzinnej raz/dwa w tygodniu opłaca się kupować jakieś termobuty? Nie wiem już co ubierać bo stóp zimą nie czuję... W tamtym roku nosiłam rajstopy, bryczesy, skarpetki zwykłe+frotowe i to była masakra :/ Nie wiem czy coś jeszcze zakładać czy kupić jakieś ańsze termo? Myślałam nad HKM Kodiak, ktoś powie jak się spisują?
Burza Też staram się nie spadać 😁 Koń mi ruszył przy wsiadaniu..
natomiast po tym zdarzeniu nigdy więcej nie założyłam do jazdy, chyba że na oklep 😉
kludulka Przy użytkowaniu raz w tygodniu Kodiaki powinny przeżyć więcej niż 1 sezon, nie jest to szczyt wygody ale przynajmniej ciepło
A mieszczą się w strzemię i jak wypada rozmiarówka? 😀 Jak będzie mi ciepło i nie przemokną po jednym wejściu na śnieg/w błoto to wezmę bo chyba nic tańszego, ciepłego nie znajdę? Nie licząc krótkich termobutów 🙂
są gumowe na dole więc nie przemakają- tyle że noga się poci ( i kilka razy gumę oglądałam czy nie ma gwoździa bo stopa mokra....) ze strzemieniem ja problemów nie miałam ( strzemię 12,5) ale ja dość płytko stopę trzymam...
nie miałam dokładnie tych tylko tego typu- to klasyk w termobutach 😉