Nietypowe zwierzęta domowe.

Mój facet obecnie ma około 15 lampartów 😀 w tym około 4 małych :-) Są super!!! Niektóre są tak przyzwyczajone do ludzi, że garną się na rękę, żeby siedzieć w dłoni zakrytej rękawem (gorzej jak wejdzie dalej😀), a inne tylko syczą i nie dadzą się dotknąć!🙂
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
05 lipca 2012 20:52
whitemoon071, w pierwszej chwili pomyslalam 'llllaaaaaaaaaaaaalllll lamparty ma!' , a potem 'zaraz, zaraz, ale 15? to musi miec duzo wielkich klatek', a jeszcze pozniej 'yyyyy, jak to w dloni pod rekawem? 🤔 ?'
Oczywiscie lamparty-koty mi stanely przed oczami 😁
szafirowa,  miałam identyczne skojrzania, ale nie chciałam się wyrywać  😁
hahaha, chodzi o gekony lamparcie 😀!!      ale takiego jednego lamparta, hmm, fajnie byłoby 😀
Moje nietypowe z przedwczoraj.

Emil

Leon

Leonowi palma odbiła i udziabal Emila w ogon przez co Emil nie ma teraz koniuszka płetwy ogonowej :[
Zastanawiam się nad odciągnięciem Emilowi płynu z brzucha. Wyraźnie zbiera mu się tylko po jednej stronie. Może jednak warto zdecydować się na taki zabieg? Może wcale tak zaraz nie nazbiera mu się na nowo?
Ale boję się...
cieciorka   kocioł bałkański
12 sierpnia 2012 17:02
Dworcika, przypomnij, co dolega Emilowi? Jak wygląda zabieg odciągania płynu?
cavaletti, u mnie w pracy była agama brodata i była mega interaktywna. Reagowała na widok człowieka, biegała po terrarium, można było nawiązać nawet kontakt wzrokowy. W porównaniu do legwanów mega towarzyska! 😀
lockmittel   Co nie zabije to dobrze zrobi mi.
12 sierpnia 2012 18:05
Dworcika, to krecia robota z odciąganiem płynu bo zbiera się w szybkim tempie 🙁
lockmittel, wiem, dlatego też się waham. Póki co Emil żyje sobie tak, jak żył. Nic nie robimy, bo poza tym, że balast zaburza mu równowagę nic się nie dzieje.
Odświeżam, bo mam spooooro nowych zdjęć aksów. Emil niestety nie miał dnia na pozowanie i bywa tylko w tle. Za to Leon pozował jak Emil w dawnych czasach. U nich to chyba mija z wiekiem.

Emil i Leon (L. to ten "pryszczaty" gówniaż :P )

Leon i Pinky

Emil

Leon

Emil

Leon

Leon i Emil w tle

Emil i Leon nad nim

Leon

"Najlepsiejsi" kumple 😉 Pinky i Leon

Tu widac trochę różnicę w gabarytach Emila i Leona
http://re-volta.pl/galeria/foto/76585
Dodam, że prawy bok Emila nie odbiega bardzo od normy, z lewym jest kiepsko.
PumCass   zachowaj zimną krew!
09 października 2012 23:36
reanimuje temat  😉
moje bure z dziś, podczas jesiennego szaleństwa czyli krótko mówiąc...orzechy, orzechy i jeszcze więcej orzechów! 😜

smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
10 października 2012 05:06
Czy to jest Alvin z filmu? Tzn czy jest to pręgowiec amerykański?  😉
Kayra   Kucusiowy wariat :P
10 października 2012 05:54
smarcik, odpowiem za PumCass, to jest burunduk vel wiewiórka syberyjska 🙂
10 października 2012 09:11
dokładnie tak : )
PumCass, nie boisz sie, ze zwieje z klatki i zrobi ci armagedon w domu?
10 października 2012 09:51
katija ogólnie rzecz biorąc to sama przynajmniej raz dziennie puszczam ją w pokoju, żeby się wyszalała. Gorzej z samce, bo on jeszcze trochę płochliwy jest i jak wylezie to się chowa gdzieś, a potem trudno go zagonić do klatki. Z nią tego problemu nie ma - zawołasz i sama przychodzi  😉
Harban   Dywizja - w swoim blasku
10 października 2012 13:52
Moja kolezanka miała łysego szczura taka odmiana  😵
Olaboga rety! Co Ty gadasz?! Na serio?  😲
Może go po prostu goliła, albo był chory czy coś?
Ja mam dwa double rexy czyli miejscami wyłysiałe, wyglądają jakby miały chorobę skórną, ale Harban powiem ci, że nie jest to takie nietypowe. Do łysola się przymierzałam, ale mam przeciągi w mieszkaniu i co jakiś czas moje normalne szczury mi prychają, a co dopiero łysol  🤣
efeemeryda   no fate but what we make.
10 października 2012 15:56
Jest taka wychodowana rasa szczurow. Podobnie jak u swinek morskicg skinny 😉
Mnie kusi znów na ptasznika. Nie na 8, jak poprzednio, ale żeby mieć tak do kogo się odezwać w długie jesienne wieczory...  😍
emptyline   Big Milk Straciatella
11 października 2012 12:32
A mysz kolczasta może być?
Teofil

Jeśli chodzi o sczurki są i prawie łyse fuzzy, teraz to i nawet w zoologach można takie dostać.  😕
kujka   new better life mode: on
11 października 2012 18:25
emptyline, czemu ona kolczasta?
opolanka   psychologiem przez przeszkody
07 lutego 2013 07:45
Czy ktoś z Was posiada jeża pigmejskiego?

"Zachorowałam" na takiego jeża, koszt niemały - 350zł. Na opiece nad takim jeżem nie znam się w ogóle, obawiam się też, że i wetów, co na jeżach się znają u mnie w regionie zbyt dużo nie ma.

Podzielcie się doświadczeniami.

http://www.jezpigmejski.pl/
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
07 lutego 2013 07:49
opolanka   psychologiem przez przeszkody
07 lutego 2013 07:55
Dzięki JARA 🙂

a przepraszam, nie zauważyłam tego wątku, to proszę moda o zamknięcie a jak sie udam w stronę zwierząt egzotycznych 😉
Mam takie nietypowe pytanie. Sprwa dotyczy żółwia. Znajoma ma żółwia wodno-ladowego. Gad mieszka sobie na polu, pływa w oczku i ma się świetnie. Niestety jest jeden pdoblem. Żółw ucieka, chowa sie w trawy i ciężko go znaleźć. I stąd pytanie. Czy jest możliwość zakupu/zamontowania na skorupie żółwia jakiegoś małego nadajniczka (na pilota) który po uruchomieniu będzie wydawać dźwięk, przez co znaleźienie uciekiniera będzie łatwiejsze. Skoro są breloczki reagujące na gwizd do szukania kluczy to może jest też jakiś patent żeby znaleźć żółwia😉
ChemiK, przyklejcie mu choragiewke do skorupy 😉
ChemiK   😂
Emil i Leon przesłodkie 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się