Stanówka

Calathea   Czarny Książę
18 maja 2009 07:13
Zakładam wątek, gdyż nie znalazłam podobnego - jeżeli taki istnieje proszę administracje o zamknięcie i przeniesienie postów do odpowiedniego.

Więc... Jak w temacie...

Zróbmy jakąś bazę ogierów kryjących w danych województwach.
Zamieśćmy zdjęcia ogierów i potomstwa, napiszmy co niego o nich.

Szukam ogra dla mojej kobyłki - sama nie wiem jakiej rasy szczerze mówiąc. Chciałabym, aby wyszedł bardziej szlachetny niż moja kluska - mile widziane byłoby gdyby był od niej wyższy...

Czekam na waszą pomoc.
z tego co pamiętam to Twoja jest zimnokiem i to takim nie za wysokim chyba nie ?

Moze to abstrakcja troche ale  jakiś xx mógłby ją uszlachetnic.
A i jeśli ona jest nn i nie jesteś pewna czy zostawisz sobie źrebaka to nie kryj , tyle koni jest na rynku a to tylko powoduje produkcje koni o marnym/przecietnym rodowodzie skoro za cene stanówki /utrzymania itp mozesz kupic sobie sensownego źrebaka  😉

Ja mam nn i nie kryje a miałam zamiar ale mądrzy ludzie mi to wybili z głowy. Kupie xrebaka lub jakiegos młodziaka za jakis czas  😉
byłabym wdzięczna za informacje o aktualnej cenie stanówki ogierem EVER FOR PLEASURE ze Stadniny Koni Opypy
w internecie sa podawane dwie rozne kwoty i nie wiem ktora jest aktualna z gory dzikuje!
Calathea   Czarny Książę
18 maja 2009 14:52
ciska ja bym jej nie kryła najchętniej, ale facet, który sponsoruje jej utrzymanie uparł sie i chce po niej źrebaka - próbowałam mu to wyperswadować, ale się uparł - dlatego chcę przynajmniej żeby ten źrebol wyglądał do ludzi...
Solina   Wszyscy mamy źle w głowach że żyjemy hej hej la la
21 października 2009 14:09
mam pytanie odnośnie oierów kryjacych z lini przedświt-furioso lub cos po rancouverze, czy sa ogiery kryjace po tych koniach? gdzie stacjonuja, jakieś osiagi w sporcie i wszystko co na temat.
szukam kandydata na tate mojego przyszlego źrebola 🙂
z krwia Furioso -Przedswit masz kapitalnego El Bonillo, Egzemusa - ich matka jest swietna Egzema po
Burgund - syn Greya i wnuk Dreska
Judym po Przedświt XIII-4 w ujściu jezuickim
Czambuł syn Przedświt XIII-4 - w Lubczy
Eliot wnuk owego Przedświta i syn Bacha po Kumys xx - Bircza
Estończyk- po Furioso  XXXI-16
do tego Jung po Dresku,Karkan- Grey na Przedświta, Tages- Judym na Kwartet🙂 to tak w skrócie

21 października 2009 19:07
Karla🙂, dziekuje ci bardzo🙂
mam pytanie jeszcze do ktorego pokolenia nie powinny sie powtarzac konie?
rodowod mojej klaczy http://www.allbreedpedigree.com/solina
Solina
przepraszam, za OT czy Ty dodawąłaś rodowód swojej klaczy na allbreed ?
21 października 2009 19:40
armara, kolezanka bo ja nie bardzo umiem ale z tego co mowila to miala z tym jakis problem ;/
Twoja klacz to rocznik 1942 ?  😲  😉

kary Grand po Dresku jeszcze, http://www.allbreedpedigree.com/grand16

No i sam Dresk chyba nadal kryje (?) w zeszłym sezonie krył na pewno
21 października 2009 20:50
armara, oo dzieki 🙂 kilka razy wlasnie otwieraly mi sie inne soliny

montana, nie moj to 2001 rocznik aczkolwiek zyczylabym sobie by takich lat dozyla 😉 chodz to chyba malo mozliwe.

czy ma ktos link do strony gdzie znajde informacje odnosnie gdzie i u kogo kryje egzemus?
i czy to nie byla by patologia ze dziadek soliny bedzie ojcem jej zrebaka? czy to nie ma zadnego wplywu?
Genetyka jest rzeczą niezbadaną , nigdy nie wiadomo co może wyjść . Czasami u koni stosowane są  takie inbredy ( zaznaczone w rodowodach na allbreed kolorami - występujące dwa razy lub więcej dany osobnik i inne ) , że aż dziw czasem , że "nic" się nie dzieje . A czasem geny tak się połączą , że może mieć wpływ .
a ja szukam ogiera, który z jednej strony miałby Alme Z, a z drugiej blisko  folbluta 🙂 Znajdzie się coś takiego w naszym kraju?
... ale mam wymagania 😉
Megane- masz ogiera Paco po Atlas Bavaria ( Ahorn Z po Alme Z x Calypso I)od matki Parada po Czynel xx hod . SK Racot, półbrat tegorocznej zwycieżczyni  próby dzielności w Bogusławicach
Hej 😉 Ma ktoś może jakieś namiary na ogiera hol? Najlepiej jakby możliwe było nasienie i tak gdzieś do 1tys... Byłabym wdzięczna🙂
karola2454 Lake Bid  cena 1200zł🙂
Mazia   wolność przede wszystkim
09 grudnia 2009 14:40
[quote author=Karla🙂 link=topic=5968.msg366421#msg366421 date=1256844198]
Megane- masz ogiera Paco po Atlas Bavaria ( Ahorn Z po Alme Z x Calypso I)od matki Parada po Czynel xx hod . SK Racot, półbrat tegorocznej zwycieżczyni  próby dzielności w Bogusławicach
[/quote]

Obawiam sie że Megane nie będzie chciała malowanego kasztana 😉

Obawiam sie że Megane nie będzie chciała malowanego kasztana 😉

Phiii...
nooooo, bo jak nie ma zadnego wybitnego, to niech przynajmniej kary będzie  😂
a  klacz chociaz jakas warta krycia ? 😉
Karla🙂 karego  warta 🙂
to moze fryz😉 skoro kary😉 albo jakis slazak😉 tu latwiej o taka masc
a tak serio napisz cos wiecej o swojej kobylce no i czego oczekujesz po maluchu🙂 może jakieś zdjęcie? wyniki ws porcie w hodowli itp.? bedzie latwiej cos wyszukac🙂 w kraju i poza granicami
no coś Ty Karala🙂 aby narazić sie na szyderstwa?? O nie, nigdy... prędzej pod fryza podstawię  😂
moze byc na pw
gwarantuje Ci, ze na tym forum sa wlasciciele gorszych klaczy ktore pewnie nie jednego zrebola maja....
Co do karych, kojarzy ktoś ogiera Ulco? W 2005 był drugi w  zakładzie w BB z idexem 134, słyszałem pochlebne opinie, a potem zginął na wsi. Stoi niedaleko Racotu.
Megane mój kary  😁
to tak bez jakiegokolwiek szyderstwa 🙂 dla żartu
Zastanawiam się nad pokryciem moich dwóch kobył. Rozmyślałam nad Quamiro. Zna ktoś osobiście jego potomków? A może proponujecie jakiegoś innego ogiera?  Z góry dziękuję za odpowiedź 🙂
Zastanawiam się nad pokryciem moich dwóch kobył. Rozmyślałam nad Quamiro. Zna ktoś osobiście jego potomków? A może proponujecie jakiegoś innego ogiera?  Z góry dziękuję za odpowiedź 🙂

napisz co to za klacze, rodowód, co robią, czy dawały już źrebaki, do czego mają być źrebaki.. jakie wady mają kobyły...
zna🙂
na probie dzielnosci w Boguslawicach bardzo dobrze pokazaly sie klaczuchy po nim 3 miejsce miala Godecja
generalnie konie po nim ruszaja sie bdb, roznie bywa z technika skoku
Pierwsza klacz Renoma
wzrost: 167cm
maść: skarogniada
matka: Rewia / (Rawa trk. & Cor de la bryere)
ojciec: Jakobin
Klacz z dużym potencjałem skokowym. Ma bardzo mocne nogi. Startuje narazie do klasy P, ponieważ późno zaczęła pracę pod siodłem. Niestety ma dosyć cienką szyje. Dała w swoim życiu już jednego źrebaczka, który w tym roku zaczął swoje pierwsze starty w zawodach. Klacz bez kontuzji. Z powodzeniem ukończyła próbę dzielności.

Druga klacz Freska
wzrost: 164cm
maść: kara z 4 skarpetkami
matka: Finezja / (Frota Wlkp & Dżentelmen)
ojciec: Gordon I
Klacz lekkiej budowy o przepięknej maści. Chodziła w ujeżdżeniu do klasy N, ale niestety teraz jest po kontuzji stawu skokowego (spowodowana wywróceniem się na śliskim terenie) więc jest już tylko do hodowli. Dała w życiu 2 zdrowe źrebaki, które odziedziczyły po niej maść i bardzo płynny ruch.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się