Asia87, ale prawo talionu, to tak trochę nie te czasy. Cofnij się o jakieś 4 tyś. lat i będziesz miała poglądy jak znalazł...
Strzyga nigdzie nie napisałam, że samosąd to dobry sposób na wymierzenie kary.
Powinno się tym zająć prawo.
Choć bestialstwu pokazanemu na filmie jestem jak najbardziej przeciwna śmierci dziewczyny nie jest mi szkoda.
Powinnam napisać że się popłakałam jak obejrzałam ten film i czułam się zdołowana? I co wtedy byłoby według Ciebie ok?
Moje poglądy-moja sprawa. I może Ty się lepiej cofnij , skoro nie potrafisz tego uszanować.
Zatem nie jest mi szkoda tego, jak skończyła. Oczywiście, sposób w jaki ją zabito jest okrutny.
Ale ludzie, tych 9 facetów umrze w najlepszym wypadku za kilkanaście lat na AIDS, ona praktycznie zabiła 9 osób!
Dla mnie to jest równoznaczne z akceptacją zasady oko za oko - jakby nie było, prawo talionu.
Czy Ty mi coś imputujesz? Czegóż nie szanuję?
Jeszcze raz powtórzę-
ta dziewczyna zarażając 9 mężczyzn wirusem HIV wydała na nich wyrok śmierci.
Dla mnie kara jaka powinna ją za to spotkać jest jedna.
Sposób w jaki ją zabito uważam za okrutny, sam fakt jej śmierci- nie.
Swoją drogą, Hammurabi wiedział co robi, wprowadzając swój kodeks. Liczba przestępstw w Babilonii spadła w ogromnym stopniu.
Bo wyginęła lub została okaleczona duża część mieszkańców. Ale to raczej nie temat na dyskusje za lub przeciwko karze śmierci. Ja uważam, że NIKT ma prawa odbierać ludziom ŻYCIA. Szczególnie z nadania państwowego. EOT.
a ja uważam, ze kara śmierci powinna być stosowana.
również mówię papa.
hej ja pierwszy raz jestem na tym forum dopiero teraz i trafilam tu przez przypadek czytalam to wszystko co tu piszecie i chciala bym dobaczyc ten filmik bo go nie widzialam niech mi ktos napisze jak bym mogla go znalesc zaciekawilo mnie to . prosze ;d 😉
nie mam juz tego filmiku.
hej ja pierwszy raz jestem na tym forum dopiero teraz i trafilam tu przez przypadek czytalam to wszystko co tu piszecie i chciala bym dobaczyc ten filmik bo go nie widzialam niech mi ktos napisze jak bym mogla go znalesc zaciekawilo mnie to . prosze ;d 😉
brawo...fajnie, że ciebie to zaciekawiło.
bardzo fajny ten filmik musi być, zwłaszcza pasują te uśmiechnięte buźki na końcu twojego postu i...ko 😤
Witam , ja również jestem tu 1 raz i również chętnie obejżał bym ten filmik.
...ludzkość od czasów walk gladiatorów nie zmieniła się o nawet najmniejszą ociupinkę.
Kiedyś grzebiąc w youtube natrafiłam na pewien filmik, z tego co mój kiepski język załapał, to nie Rosja a Irak, i nie HIV a "honorowe" zabójstwo
masakra 😕
Owszem, w internecie jest filmik z zabicia kurdyjskiej dziewczyny w Iraku, ale nie wiem, czy to ten sam, bo tytułowego nie chciałam oglądać, wspomnianego też, ale przez przypadek trafiłam.
Widziałam oba i mogę potwierdzić, że to ta sama sprawa.
Dziewczyna świadomie zaraziła, oni świadomie ją zabili. Może ich zaraziła, bo jakiś chłopak ją zaraził i chciała się zemścić na nich za to? A ci zemścili się na niej...
Dementek, ale to od dwóch lat
No ale z tego wynika, że żadnego zarażania nie było, tylko "honorowe" zabójstwo w Iraku...