ciąża, wyźrebienie, źrebak

Czy wasze kobyły też miały spuchnięte stawy skokowe przed porodem? Bo o ile moja zawsze miała straszne opoje, to teraz ma tylne nogi jak serdelki :/
Tak. Opuchnięte się zdarzają - kobietom w ciąży też nogi puchną zresztą 😉
Mój chłopak zdrowieje z dnia na dzień , pępek się już zagoił na dobre  😅 
Kawusia   słodka kawa z mlekiem i już bez vanilii :(
15 kwietnia 2011 18:04
monia, ciszę się, że już w porządku z młodym, gdzie on się tam pcha na tą kupę siana 😀, kombinator rośnie 😉.

I trochę Laleczki z dziś, walczymy z biegunką więc zadek nieco niewyjściowy, poza tym teraz wiem co to mieć jasnego konia, będzie się trzeba narobić żeby dziewczyna schludnie wyglądała 😉.

Kawusia, no umarłam po raz kolejny widząc ją, cudo, cudo, cudo
Kawusia mała rośnie jak na drożdżach ,jest chociaż spokojna . Mój ostatnio chciał przeskoczyć ciągnik i bramę  🤔wirek:  normalnie nie wyrabiamy z nim ,ma tyle energii w sobie .
Dzisiaj uciekł z padoku na drugi padok  😵  nonstop biega i chociaż jest długo na dworze i tak ma tyle energii że szok  🤔wirek:  .Potrafi sobie znaleźć coś leżącego na placu i biega w kółko i skacze przez to  🤔wirek:  Dzisiaj skakał przez wiaderko  😵 
Kawusia   słodka kawa z mlekiem i już bez vanilii :(
15 kwietnia 2011 18:27
MoniaaA, 😀.
Spokojna, spokojna, ale jak odpali wrotki to tylko ziemia fruwa w powietrzu a na zakrętach się kładzie jak motocykl 🙂. monia, Ty się ciesz, że chłopak ma energię, znaczy że zdrowy :: - piękny jest.
U mnie mały miał już prawie dwa tygodnie biegunkę ( za to drugi ulgowo przeszedł) i dostał dziś oksycośtam przeciwko, mam nadzieję, że mu pomoże, bo już nie wyrabiałam z myciem i szorowaniem
pierwszy spacer na dworze  🙂 urodzony 13-go  mam nadzieję że nie przyniesie mu to pecha w życiu  🙂
pooooczekaj

Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
15 kwietnia 2011 21:38
Blucha, spowiadaj się - od kogo i po kim 🙂
Fajny maluch 🙂
klacz jest moszniańskiej hodowli po SO IN LOVE z matki po Corde , kryta była ogierem wielkopolskim Butanol , na wątku kopytowym wstawiałam jej zdjecia - sztorcowe kopyta , na szczęście żrebol kopytka ma wprost modelowe 🙂
i znowu my 🙂
oto Bella La Luna
3 dni już!
pierwszy dzisiejszy spacer, niestety nagrania z tel
http://s37.photobucket.com/albums/e93/katkaaa_b/?action=view&current=20110415001.mp4

plus foto
Ircia   Olsztyn Różnowo
16 kwietnia 2011 06:16
katka CUDO  😍
A ja nadal czekam, czekam i ciekawe ile jeszcze  👿
Kawusia nieważne ,że brudasek ale i tak jest cudna 😍 cmok cmok cmok ode mnie przez monitor dla Laleczki 💘 💘 💘

Katka, blucha śliczne te wasze maluchy :kwiatek:
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
16 kwietnia 2011 07:35
klacz jest moszniańskiej hodowli po SO IN LOVE z matki po Corde , kryta była ogierem wielkopolskim Butanol , na wątku kopytowym wstawiałam jej zdjecia - sztorcowe kopyta , na szczęście żrebol kopytka ma wprost modelowe 🙂

Tak właśnie kojarzyłam, że to chyba ta kobyła. Niech się źrebol zdrowo chowa 🙂
Ircia nie zazdroszcze tego czekania!
Zawsze mi sie izabelek marzyl  😍
Przed państwem Cyprys.
witamy i pozdrawiamy - mamy 14,5 godziny 🙂

Ale cudo  😲
Karolass - najpiękniejszy mały jakiego widziałam  😲  😍  😍
Pozwolisz,że ukradnę ostatnie zdjęcie na tapetę ? 😍  :kwiatek:
Ps. klaczka, czy ogierek ?
jasne, pozwalam 🙂 klaczka - mam wiec stado trzech klaczek  😜 dziekujemy  :kwiatek:

ja nie wierzylam w jej masc, usiwadomilam sobie dopiero, jak wstala, bylam przekonana, ze jest wilgotna czy cos...
Ircia   Olsztyn Różnowo
16 kwietnia 2011 16:14
Karolass ale śliczności  😍  ja też liczę na klaczkę mimo że jest po terminie 12 dni, ale cóż poczekać trzeba i tyle.
Najgorsze jest to czekanie  🙇
Karolass
Gratulacje  💃 Tak właściwie to co to za maść. Dziwadełko różowe takie  😜
A jak się jej siostra miewa? Wrzuć jakieś fotki!

katka
Śliczna Laleczka  😍, po czym to
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
16 kwietnia 2011 16:21
Condina no i jakie imiona będzie nosił przychówek? :P
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
16 kwietnia 2011 16:32
Karolass, CUDO!!!  😍
Katka, piękny maluch, ale wiesz co, należy ci się  🤬 bo miałaś mi dać znać jak już otworzysz strone internetową. I tak żyłam w błogiej nieświadomości do przeczytania wpisu powyżej!  😁
dziekuje za mile slowa  :kwiatek: co to za masc - jeszcze nie wiem, to bedzie chyba red roan? Nie mam pojecia  👀 Po polsku to po prostu deresz.

Quincy urodzila w terminie, byla kryta 15 maja. A Blue, siostrzyczke, urodzila 12 dni przed terminem. Kobylka rewelacyyjna, jak o polnocy wstalam to jadla siano i zero oznak, a jak o drugiej w stajni bylam, to juz zrebak sie podnosil... Na razie nie toleruje Blue, dzisiaj rozbila jej zebami czolo, choc dzielil je plot. Bardzo przejela sie rola matki - bardziej niz w zeszlym roku. Moze jej przejdzie, a jesli nie, to nie szkodzi, pastwiska sa rozdzielone 🙂
asds   Life goes on...
16 kwietnia 2011 21:16
Karolass..to ja w totka zaczynam grać i kiedyś u ciebie zamówienie muszę złożyć na takie cudo  😍
Condina   Charakter, Charisma, Klasse.
16 kwietnia 2011 21:25
Karolass 🙂 na bajka ten twoj zrebol  😜 😜

Katka i jak tam mala 🙂 ?

Condina no i jakie imiona będzie nosił przychówek? :P

eee... na razie mamy:

Catos, Deira, Nilus, Larkin, Doha, Donau, Dialisto... co dalej zobaczymy 🙂
Katka, blucha ,asia540,monia

super maluchy
Karolass    fajna maść
Kawusia tak to właśnie jest z siwymi,ile byś nie czyściła to i tak brudne.Przepiękna mała.
Ircia już niedługo,zobaczysz że warto czekać
a moja rozrabiaka na całego,chwilę w miejscu nie ustoi
asds, to samo ja z kolei pomyslalam, ze jesli dwa razy pod rzad trafia mi sie orientalna masc i na dodtaek klaczki, to czas zaczac grac w totka, jesli mam takie szczescie  😁

Condina, orjentica dzieki 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się