Jeśli nad morze, to koniecznie
Trójmiasto, albo najlepiej całe Pomorze Gd. Co prawda nie jestem z Trójmiasta, ale bywam tam kilka, a nawet kilkanaście razy w roku i wiem, co warte jest obejrzenia. A do oglądania jest mnóstwo ciekawych miejsc. W Gdańsku ulica Długa, Neptun, Ratusz, Kościół NMP, Motława i Żuraw, Muzeum Bursztynu, Westerplatte, Nowy Port, katedra na Oliwie, plaża miejska, itd. W Sopocie oczywiście piękne molo, wszystkie te wspaniałe nadmorskie kurorty w starym stylu, Hipodrom 😁 . No a w Gdyni Skwer Kościuszki i port z Darem Pomorza na czele, stocznia, dom Żeromskiego na Orłowie, klify, Akademia Morska, oceanarium, Bulwar Nadmorski i tak dalej. Na prawdę jest co oglądać! 😜 Oczywiście jest też wieeeeeele rzeczy poza zabytkami 😁 Polecam też pyszne ryby w Sobieszewie 😎
Gdańsk, ulica Długa:

Gdańsk, pomnik Neptuna:

Gdańsk, plaża:

Gdynia, Dar Pomorza, za nim Sea Towers:

Gdynia, Zjawa IV w porcie jachtowym:

Gdynia, Dar Młodzieży:

Sopot, plaża:

Sopot, widok z molo na wieżę:

Kawałek dalej, jadąc na południe, mamy Wdzydze Tucholskie, piękne lasy i wiele jezior. Tczew z najdłuższym mostem, Malbork, którego chyba przedstawiać nie trzeba. Z kolei na zachód od Gdańska jest Wieżyca - najwyższy szczyt pobrzeży. W drodze do Redy, Wejherowa, jest chyba Trójmiejski Park Krajobrazowy 😍 . W Wejherowie śliczna, choć niewielka staróweczka z pomnikiem nie-pamiętam-kogo 😡 i pyyyyyszne pączusie w piekarni. Kawałek dalej mamy już Puck, Zatokę Pucką, potem Jastrzębią Górę, przylądek Rozewie - najbardziej wysunięty na północ punkt w Polsce. No i koniecznie trzeba zahaczyć o Władysławowo i Hel, ewentualnie można oczywiście popłynąć promem.
aaaaale się rozmarzyłam 😜
O różnych regionach/miastach w Polsce jest też tu:
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,930.0.htmlno i oczywiście w Trójmieście można spotkać Strzygę 😂 i Klami, i Kate, i Alivkę, i Alice, i Marakejszę, i Aszkę, i Crazy, i Rewir, i Sigmę i Karolass, i Lenkę, i... chyba wszystkich nie dam rady 😁