Zima (2015-2016)
Będzie czy nie?
Wczoraj w Krakowie tak się po południu zachmurzyło,że spodziewałam się śnieżycy. A tu lekki deszcz i znów ciepło.
Zapakowałam już opony do wymiany , ale nie wiem czy warto to zrobić.
Jak tam przewidujecie?
Będzie jakiś kulig w tym roku?
Słyszałam już wiele pogłosek o tym, że zima ma być w tym roku sroga.
Nie wiem czy wierzyć... Jedyne co mnie zastanawia to nietypowe zachowanie moich zwierzaków.
Pies, który jest strasznym niejadkiem, dostał wilczego wręcz apetytu już jakiś miesiąc temu.
Koń, który zazwyczaj nie obrasta na zimę i stoi w derce od kilku tygodni, musiał zostać ogolony, bo zmamuciał.
Czy zwierzaki wzięły sobie do serca prognozy? No nie wiem...
Ja za to słyszałam zupełnie na odwrót- że zima ma być bardzo lekka
Widziałam stadko gili /gilów?? / - niby migrują w cieplejsze miejsca.
Ale może się im coś pomieszało?
U nas konie bardzo różnie pozarastały-jedne zmamuciały inne wręcz przeciwnie.
Jak dla mnie to zimy może nie być-dojazdy =koszmar .
Ale Treser rozpacza bo sanki nam się rozpadną.
a ja chce troche mrozu nie zginą te wszystkie komary, zarazki i inne cholerstwa ooo !!!!!
podobno w Bułgarii spadł śnieg...
wawrek napisał: podobno w Bułgarii spadł śnieg...
Sugerujesz,żeby Tresera do Bułgarii wysłać?
Hmmm no ja słyszałam że już w przyszłym tygodniu ma być śnieg w małopolsce! W sumie fajnie🙂 Jak dla mnie zima może być tylko żeby nie było etapu przejściowego! Niech będzie słonecznie i ciepło, później słonecznie i mroźno, a później słonecznie, śniegowo i mroźno!🙂 i ja będę cała happy🙂 (ps. u nas konie też zarosły i to chyba bardziej niż rok temu!)
Lena
coś w tym jest.. a może to folbluci czuj jakiś. Bo Satural jak mamut wygląda a z reguły miał sierść zimową jak Szogun letnią.. za to Szogun tylko trochę obrósł.. aż niepodobne do niego..
a ja bym chyba takiej ostrej zimy nie chciała... może zostać tak jak jest 🙂
Ja bym wolała, żeby ostrej zimy nie było, bo niestety nie mam hali i do konia daleko.
słyszałam jedynie, że w grudniu ma być śnieg, ale styczeń i luty juz ciepły
A ja bym chciała, żeby w tym roku było zima, bo w zeszłym jej nie uświadczyłam, poza 16 listopada.
Dla przypomnienia, śnieg wygląda tak:
hmm jak narazie niespotykanie ciepło bo w zeszły weekend było u nas w dzień + 15 moje Rude o dziwo nie aż tak zarośnietę jak do tej pory a na dworzu długo konie nocowały bo dach zmieniany był w stajni.
Ja tam bym chciała zimę kuligi i mrozek i ten bajkowy krajobraz jak wszystko pod śniegiem🙂
ja slyszalam ze zima ma byc bardzociepła 🙂 a weekend listopadowy spedzilam w koszulce z krotkim rekawkiem.. 🙂
A ja słyszałam, że pogodę jesteśmy w stanie przewidzieć (tak, by nie ocierało się to o wróżenie z fusów) na góra dwa dni
Ale jak już, to chciałabym, żeby zima była mroźna i koniecznie śnieżna, i żeby skończyła się w lutym. :wink:
A co mówią górale? słyszał ktoś? 🙂
A ja bym chciała tak, aby:
- w górach był zawsze śnieg
- mazowsze itd. wiosna/jesień
- nad morzem - lato
wtedy byłabym very happy
amnestria napisał:
A co mówią górale? słyszał ktoś? 🙂
że podobno w grudniu śnieg będzie i będzie zimowo i morźnie (ale znośnie). Styczeń i luty na plusie, ale z opadami deszczu.
Ale wiecie, co kto usłyszy, to powtarza 😉 tez mysle, że trudno jest długoterminowo pogode przewidzieć. Chociaż podobno porzekadła ludowe jednak sie sprawdzają 😉
karolinag4 - a kysz!!!! z całoroczną zimą bym szału dostała
ale w sumie możesz wtedy mieszkać gdzie chcesz (wiem, wiem, wszystko zalezy od kasy - ale jak już gdybamy )... :wink:
dla mnie zima mogłaby byc taka jak w tamrym roku ale niestety mój koń to mamut i mam rpzeczucie ze zima bedzie ciężka
a ja dzis w pogodzie uslyszalam ze snieg ma byc juz w poniedzialek/wtorek! 🙁
dla mnie zima moglaby nie istniec... albo trwac przez jeden grudniowy tydzien 🙂 zeby byl snieg w swieta 🙂 a potem to juz tylko zeby bylo cieplo!!
jak już ma być zima to śnieżna i słoneczna, bez żadnej chlapy itd, ale też bez przesady mroźna ;P
albo tak jak kujka pisze ;p
małe OT:
pierwszy post na tym forum, witam volte z powrotem (już zaczynałam tęsknić ;p)
mi też, mi też
nie lubię zimy w moim mieście
ale snowboard uwielbiam
karolinag4 - problem w tym że ja właśnie chce w górach ale z latem:P poza tym wszyscy wtedy na wiekszosc roku i tak wyniesliby sie nad morze! to dopiero by byly tlumy na plazach:P
Ja chcę zimę!!!! 😀
Dużo śniegu, mróz i słoneczko 😀
Nie mogę się doczekać! mam nadzieję, że chociaż w grudniu się kilka takich dni trafi 😉
No już chyba jest.
Zmieniłam opony w przypływie natchnienia.
Kurczę..... Brrrrr
mi tez wyjatkowo teskno do sniegu a nie do takiego syfu jaki mam wlasnie za oknem..zimno, wieje, pada, szaro i ponuro..
U nas dziś wyjątkowo zimno... spadło nawet kilka płatków śniegu 😀
u mnie też zimno, 5 stopni, choć teraz już wyszło słonko. o 8 w stajni to się czułam jakby było minus 10 😀