NIEUCZCIWI RE-VOLTOWICZE

Odesłałam bryczesy do "Majeczka". Nie uzyskałam zwrotu pieniędzy, a moje wiadomości na pw zostały zablokowane. Czekam do 24 grudnia na zwrot kasy, a później kieruje sprawę do sądu. Koszty pełnomocnictwa i opłata sądowa będzie duża. Zalecam "majeczce" rozwagę
Behemo a mogłabyś napisać coś więcej? Co takiego się stało, że musiałaś je odesłać? Ja każdą transakcję z majeczką wspominam bardzo dobrze.
Majeczka jest absolutnie przykładowym sprzedawcą.
pw zablokowane to ciekawe?? Bohemo a te groźby sądowe to sobie możesz wsadzić głęboko. Wszyscy wiemy jak ciężko jest odzyskać swoje pieniądze, nawet jak się kupuje na allegro a co dopiero na forum prze sąd.
A taki straszenie, zwłaszcza znanej, uczciwej użytkowniczki jest naprawdę śmieszne. Może najpierw należałoby wyjaśnić sytuację? Poczekać? Bo ludzie mają coś takiego jak życie?
majeczka   Galopem przez życie!
18 grudnia 2011 21:30
Behemo, ... rece opadaja
Wysłałam szanownej "Pani" 5 par bryczesów z 6 które zamówiła, bo jedne były u kolegi. Chciałam wysłać szybko żeby nie czekała. 6-ste dosłałam następnego dnia, oczywiście na własny koszt. Awantura! Powinnam wszystkie wysłać razem itd. Człowiek chce dobrze to nie trzeba naskoczyć ot tak dla zasady. Dostałam pw że odsyła dwie pary bo w jedne się nie zmieściła a drugie były za szerokie.
Oczywiście spodnie zgodne z opisem... jak je pakowałam to myślałam że to dla kilku osób bo każde z innej parafii no ale cóż... co kto lubi.
Nie było pytania czy zwrot przyjme itd. Oczywiście wszyscy na forum wiedzą jak jest, że zawsze można się dogadać ze mną itd. Ale zapytać by wypadało.
Bryczesy doszły do mnie w piątek. Pieniądze zwróciłam tej kobiecie w sobote, niestety banki nie pracują na "Pani" zawołanie.
Nigdy nikogo nie oszukałam i śmieszne jest wpisywanie mnie tutaj. Nie chce mieć z tą osobą nic wspólnego, nie mam zamiaru czytać jej przemądrzałych wiadomości.
Pieniądze zwróciłam, także odwołaj to co napisałaś i przestań mi grozić bo to ja cie podam do sądu za oczernianie i bezpodstawne oskarżenia.

edit. mi zalecasz rozwage?? na początek pomyśl czy banki pracują w weekendy, sprawdź w poniedziałek i dopiero się wymądrzaj i przestań mnie pouczać co ja powinnam a czego nie.  Zacznij od siebie.
ps. mój mail nie jest ukryty więc odrobina myślenia i wiadomość można wysłać
majeczka, w ogole zignoruj ta osobe.
wpisywanie majeczki jest SMIESZNE. mialam z nia chyba kilkanascie transakcji, lacznie z tym, ze kupilam bryczesy, ktore byly z takiego materialu, ze sie nieco rozciagal i po chwili noszenia spadaly mi z tylka- poprosilam o zamiane ich na inne, oczywicie nie bylo z tym NAJMNIEJSZEGO problemu.
majeczka, w ogóle się nie przejmuj, każdy normalny, jasno myślący użytkownik już po przejrzeniu ogłoszeń, w których widać Twoje, jest w stanie ocenić, że jesteś rzetelnym, starającym się sprzedawcą. Robisz miliard ofert, dla bogatych, biednych, biednych jak mysz kościelna, studentów i emerytów, dwupaki, czteropaki, sześciopaki, bryczesy za 10 i za 5zł etc. 😉 więc już sam fakt takiego starania daje o Tobie jak najlepsze świadectwo.
A Behemo radzę, żeby sobie poszukało innego forum?  😲
Ja również kupowałam  bryczesy od majeczki jestem bardzo zadowolona wszystko było jak należy więc uważam , że jest to wzór sprzedawcy zwłaszcza, że męczyłam ją dość dużą liczbą pytań zawsze szybko i miło odpowiadała  😉
cieciorka   kocioł bałkański
19 grudnia 2011 11:45
zablokowane wiadomości na pw? 🤣
awanturnica i tyle. jeden post na forum- żeby się popieklić
nie można ignorować czegoś dlatego, że ktoś jest na forum nowy i zgłasza problem ze starym użytkownikiem. Chociaż w tym przypadku sprawa jest dość śmieszna, bo wiadomo, że kasa potrafi isc nawet 5 dni. Skoro majeczka ma potwierdzenia przelewu to robienie tu afery jest grubą przesadą.

Ja z majeczką robiłam transakcje w obie strony i zawsze wszystko było super 🙂

Majeczka niestety jak sprzedaje się tyle rzeczy tylu osobom to zawsze trafi się na kogoś albo nieuczciwego, albo lekko stukniętego 😉
ostrzegam przed transakcjami z panną Sylwią ze Starogardu Gdańskiego 🤔 - pisała do mnie z numeru gg 3877410 że jest  z re-volty...
szukała nauszników,  nie jest to wielka kwota, więc je dla niej  zamówiłam specjalnie bo prosiła- było to 2 tyg temu, od tego momentu zero przelewu, jak się upomniałam to stwierdziła, że źle wpisała numer rachunku i prosiła o ponowne napisanie danych, bo archiwum rozmów nie posiada... no i od wtorku tamtego tygodnia zero kontaktu ani przelewu

Pursat   Абсолют чистой крови
19 grudnia 2011 12:55
Skąd się biorą tacy ludzie jak ta Behemo? 🤣  🙄
Ircia   Olsztyn Różnowo
19 grudnia 2011 13:30
Ja też kupowałam od majeczki, nawet mi odłożyła, poczekała i nie było żadnego problemu  🙂
Skąd się biorą tacy ludzie jak ta Behemo? 🤣  🙄

Jakto skąd??  z wykopalisk
Uwielbiam takich ludzi jak Behemo w sieci mysla że są niezniszczalni i nienamacalni że popiszą sobie bzdury postraszą i będzie cacy.
Nie wiem może to jest takim ludziom potrzebne żeby podnieść swoje ego.
A potem okazuje się że w realnym świecie takie pseudo macho internetowe to tak na prawdę cieńki w uszach człek.

o jakaż jestem popularna! Zbagatelizuję te wypowiedzi, nie zamierzam zaniżać własnego do nich poziomu. No cóż widocznie trafiłam na zły dzień "super-majeczki". Słowem wyjaśnienia. Wszystkie działania można uprzedzić, wysłanie maila jest nieodpłatne, no chyba że to wysiłek intelektualny ponad siły: można napisać: wysłałam 5, kolejne w przeciągu tygodnia ( nie bardzo rozumiem dlaczego niby dosłanie pary miałoby się odbyć na  mój koszt), wymiana,nie nie.Nie wchodziła w grę = majeczka nie ma na to czasu. Zwrot? Oburzenie, chociaż przy jej aukcjach jest zapis o wymianie, a nie ma o zastrzeganiu zwrotów, A o wysłaniu przelewu tez wystarczyło napisać- wysłane. To zwykła grzeczność, pewien poziom kultury, który się ma( lub nie?) No i proszę - mój wpis, spowodował, ze "majeczka" potrafiła to wyjaśnić. Szkoda, ze nie potrafiła zrobić tego na pw. Pozdrawiam
19 grudnia 2011 17:36
Duuuzo razy wyjaśniałam dlaczego wysłałam 5 i że następnego dnia poszła 6. Więcej nie zamierzam, poziom został już przez wszystkich oceniony.
Nie pisz bzdur że nie chciałam się wymienić napisałam że nie mam czasu na szukanie wg podanych wymiarów, tylko że szanowna Pani może to zrobić sama bo jest to w ogłoszeniach. Tamte można było samemu odszukać innych już nie...
Po co to tak kłamać.
To nie są aukcje tylko ogłoszenia a to różnica. Nie zastrzegam zwrotów, zwroty przyjmuje ale jak już pisałam może należało to ustalić a nie napisać "odesłałam" bo miałam taki kaprys.
Napisałam, że jak dotrą bryczesy to wyśle pieniądze, dotarły- wysłałam, a pieniądze masz....co jeszcze...
Behemo
A ja się  spytam jak to możliwe , że miałaś PW zablokowane?  😲
cieciorka   kocioł bałkański
19 grudnia 2011 17:54
Behemo, przecież majeczka nie wysłała na twoj koszt drugiej paczki, wiec o co chodzi?
kultura wymaga również konkretnego sposobu wypowiadania się o innych, nie rzucania gróźb i oskarżania, bo przelew nie przyszedł w weekend i nie pieklenia się.

escada, oczywiście, ale czy w tym przypadku sam wpis nie świadczy sam o sobie?

Behemo
A ja się  spytam jak to możliwe , że miałaś PW zablokowane?  😲

generalnie to jest możliwe, ale też chciałabym żeby bohemo powiedziała
Ircia   Olsztyn Różnowo
19 grudnia 2011 17:55
No właśnie zablokowane PW, po co?
I dwa wpisy, no i wszystko jasne.
majeczkę znamy tu wszyscy, nie od dziś  i ja osobiście NIGDY nie miałam problemów, zawsze doradziła czy odradziła, poczekała  :kwiatek:
Kasa doszła? Z tego co zrozumiałam to doszła, wiec o co chodzi?
Ale tak czyjeś wiadomości można zablokować??Nawet nie wiedziałam. o.
Mnie dziwi czemu od razu taką aferę zrobiła zamiast  wpisać(jeśli już tak musiała) spokojnym tonem i bez gróźb sądowych.
19 grudnia 2011 18:02
O bicie piany, o zalogowanie się na forum i oczernianie kogoś...
Widziałam już ignorka 😀iabeł:
Nie przejmuj się, i tak swoich klientów tutaj na pewno nie stracisz przez jakiś głupi wpis.
19 grudnia 2011 18:11
siwaaa, nie chodzi o klientów, bo większość zna mnie w realu, dużo osób od kilku lat wirtualnie i wszyscy wiedzą jak jest, chodzi o to że niektórym się w głowach przewraca, pouczają, mądrzą się, uważają się że im się wszystko należy. Nie mam czasu na szukanie po rozmiarach bryczesów, napisałam ze są w ogłoszeniach, pomierzone poopisywane i wtedy kolejny foch, zresztą po tych wpisach same widzicie jakie miałam wiadomości. Staram się zawsze pomóc doradzić ale przy tej osobie nie miałam już ani sił ani chęci. Po czym na koniec się dowiedziałam że Pani wyleczyła się z kupowania staroci. Zakupione bryczesy były w stanie bdb+, ładne, wyglądały jak nóweczki, w cenach po około 30 zł. Czemu w takim razie nie zakupy nowych z metkami w sklepie po 300 za sztuke ?
Mało tego , że kupi tanio, od pewnej osoby to i tak jakieś wonty .Ehhh szkoda tylko  czasu i nerwów  na takich ludzi, a jest ich pełno. Np wystawiłam grzecznościowo konia znajomej ,podałam dane  kontaktowe do niej a  i tak dostaję wiadomości aby cokolwiek o nim napisać  itp bo ona nie ma czasu, i już musi wiedzieć. Nosz kurcze ciężko tak zadzwonić i mieć info z 1 ręki  😵

A ja niestety muszę dopisać [u][b]olafasola [/b][/u] wymieniałyśmy się i razem wysłałyśmy paczki tzn niby razem bo jak sie potem okazało ona za parę dni gdy po tygodniu pytania czy do niej doszła paczka odpowiedziała że nie podałam skan  potwierdzenia,nadania i by sprawdziła na poczcie, oczywiście obiecała że sprawdzi i tak to trwało ok miesiąca , przyszła do mnie paczka z powrotem.Na kopercie napisane awizo kiedy co i jak i że nie odebrała wiec mnie kosztował zwrot paczki,napisałam do niej że mówiłam by sprawdziła itp że to w jej interesie jak tam leży!!!wysłałam ponownie bo zapewniała że zwróci mi kasę za tą przesyłkę plus za to że paczka wróciła,kasy przez tydzień czasu nie miała obiecała że załatwi,ok...czekałam. po tygodniu że przelała i jak do piątku nie dojdzie bym napisała. Napisałam kasy niema .Dałam czas do dzisiaj czyli ok 3tyg od wysyłki paczki kasy niema więc napisałam że do nieuczciwych wpisuje>oczywiście zero odzewu...wiem mogłam nie wysyłać 2 raz zanim kasy nie przeleje ale ja od niej rzecz dostałam uważałam ją za uczciwą ale się pomyliłam....
Hej, bardzo proszę o pomoc mam nieciekawą sytuację z forumową SIWEK, nie chce wywiązać się z transakcji mimo że już tydzień temu zapłaciłam jej pieniądze... czy ktoś miał z nią podobny problem/zna ją w realu?  :kwiatek:  :kwiatek:
Wiem, że kiedyś Forta miała z nią problemy zakupowe.
a czy ona nie była zbanowana za kilka kont?! Precelek marne szanse, że dostaniesz to, co kupiłaś...
no to wybiorę się do odpowiednich władz, ehhh co za ludzie....  🙄
Precelek, siwek ma ban za podwojne konto. ale z tego co wiem to jakas znajoma "modnego konika" i katakumby costam. moze sprobuj z tej strony? w dodatku jak moglas od niej kupic przez forum cos tydzien temu, skoro ona ma ban?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się