[s]Czy ktoś robił transakcje lub ma jakiś kontakt z
Naciau (link do profilu:
Naciau)?
Kupiłam od niej sprzęt na łączną sumę koło 250 zł. Użytkowniczka z klasą CC na forum, 3600 wiadomości - założyłam więc, że uczciwa, i w natłoku spraw nie upominałam się o brak paczki.
Teraz przejrzałam wiadomości i wynika z nich, że:
- 10 kwietnia dostałam dane do przelewu, kontakt był szybki i sprawny
- 13 kwietnia dostałam info, że "kaska doszła i paczka leci jutro"
- 20 kwietnia usłyszałam, że "paczka wysłana kurierem", bo użytkowniczka była wcześniej chora - jak dla mnie ok, nie ma problemu, sytuacja zrozumiała - czekałam więc na paczkę
- 4 maja zostałam poproszona o numer telefonu "bo kurier coś marudzi" (dwa tygodnie???)
- wczoraj - 13 maja - napisałam grzecznie, że proszę o skan potwierdzenia wysyłki / numer paczki na maila, oczywiście brak odpowiedzi - weszłam na profil i była dziś aktywna na forum koło 21, a mimo to nie odpisała mi ani słowem.
Rozumiem, że różne sytuacje życiowe i wypadki losowe, ale litości - miesiąc dopraszania się o wysyłkę to chyba już przesada. Z czystego szacunku do drugiego człowieka należałoby nawet nie tyle wysłać, co napisać do kupującego z jakimś wyjaśnieniem.
Jeśli "coś" się stało i nie zamierza mi tego sprzętu wysłać, to nie chcę robić zadymy, ale oczekuję zwrotu pieniędzy :/ [/s]
Dobra, sprawa już wyjaśniona - użytkowniczka odpisała i dostałam dziś paczkę ze sprzętem, tak więc pozytywne zakończenie 🙂