Telewizja, Radio - okna na świat

Jest Czytelnia, jest Kocham Kino pora na telewizję ,radio.
Jakie programy lubicie?
Oglądam brytyjski Top Gear , chociaż nie jestem zbyt zapalonym kierowcą.
Formuła programu jest świetna, ciekawa, zabawna.
Oglądam Krzywe Zwierciadło Kuby Wątłego w Superstacji, chociaż jej odchylenie w lewo nie do końca mi dpowiada.
Słucham Tok Fm - bo to jedna z nielicznych rozgłośni, gdzie się więcej mówi niż gra.
No i Trójka nadal mnie cieszy i Radio Kraków.
Unikam TVN , Polsatu i TVP - niemal w całości.
A! I coś dla titiny - oglądam RTR Planeta . Regularnie.  👀
Jedyne, co oglądam to Top Gear, ale też nie codziennie, bo nie mam na to czasu. A ostatnio to nawet odcinki się powtarzają. No i później jeszcze X-Factor oraz Przepis na życie  🤣 Poza tym, telewizji niu-niu  🤣
A w pracy słucham Trójki albo RMF, zależy, który z kolegów włączy pierwszy radio  🤣

EDIT: literówka
U mnie prawie cały czas leci TVN24, czasem jakieś TVNowe seriale 🙂
moim zdaniem ostatnimi czasy Trójka się pogorszyła. słabsza muzyka, za dużo mówią. podobno zmienił się zarząd, może to dlatego. w mój gust muzyczny trafia jedynie Dwójka i tylko to łapie moje radio na tym zadupiu 😉. lubię też ChilliZet i inne tego typu zamulacze. 
jeśli chodzi o telewizję, to tylko Top Gear, programy na Discovery i kreskówki na Boomerangu. i czasem Szkło Kontaktowe, ale zależy kto prowadzi 😉.
Wszyscy oglądają Top Gear  🏇
to robi spore wrażenie na facetach 😎
A ja nie mam ani radia ani TV 🙂 z wyboru
A tę Superstację ktoś ogląda?
Na początku patrzyłam z otwartymi ustami bo ilość potknięć na minutę była rekordowa.
Potem mi to znikło . A potem się pojawiło znów. I Kuba Wątły w swoim podsumowaniu dnia mnie drażnił wszystkim.
Wyglądem, sposobem mówienia, treścią wypowiedzi.
Teraz przywykłam, albo on się zmienił. I jest to jedyny program informacyjny jaki ogladam regularnie.
Zaraziłam się. To jest o 19:40 . Pół godziny.
Pytam o Superstację i ten program, bo nie umiem go umiejscowić tak politycznie.
I martwię się, że mi się podoba. Może okazać się,że trafię do piekła.  🤔
dempsey   fiat voluntas Tua
14 kwietnia 2011 18:28
O w mordę jeża, nie mam pojęcia o czym piszecie  😁
superstajca wątły srątły

nic mi to nie mówi
kojarzę kilka tytułów seriali typu klan 😉 czy coś takiego ale pewnie i tak już nieaktualne
jestem odcięta od produkcji ze szklanego okienka już chyba z 15 lat... nie brakuje mi tego
czasem jakieś coś znajdę w internecie (np. obejrzałam kiedyś kilka odcinków Gessler)

radio wystarcza. i to też albo Trójka albo RMF Classic. nic innego nie zniosę - te eski, te prymitywne konkursy, te żałosne zagadywania prezenterów, ten nieprofesjonalizm, zwracanie się do słuchacza per "ty" i traktowanie go jak debila. o nie.

i tak nie mam kiedy czytać i błyskawicznie zasypiam przy kolejnej pozycji z długiej listy Bardzo Ważnych Książek
Dempsey- opowieści Pana Piotra Adamczewskiego w TOK Fm -gorąco polecam.
Bardzo interesujące. O jedzeniu, o świecie, o historii.
I dawniej jeszcze była Pani Doktor Sumińska - świetnie opowiadała o zwierzakach i udzielała porad na żywo.
Nie wiem gdzie się podziała.
Miło też słuchać Kliniki Zdrowego Chomika w Radio Kraków w sobotę przd południem.
kujka   new better life mode: on
15 kwietnia 2011 11:02
przestalam ogladac telewizje. mam nawet telewizor w pokoju ale go nie wlaczam. rodzice ogladaja, kazdy wieczor praktycznie spedzaja przed telewizorem a ja patrze na ta papke ktora sie z niego wylewa, na ta miernote, banal, kicz i robi mi sie niedobrze. pamietam jak na tvp2 lecialy regularnie takie ciekawe dokumenty... i teatr telewizji...

radia tez raczej juz nie slucham. o TOK fm nie mam najlepszego zdania, bo wiele razy slyszalam jak dzwonili do moich wykladowcow i probowail zrobic z nich idiotow. jakis laik probuje wmowic dyplomowanemu specjaliscie, ze nie wie o czym mowi :/ zenada.

o, wiem - prognoze pogody czasami ogladam!
To ja powinnam dać znak zapytania w tytule.
Patrzcie, jak to się zmieniło w krótkim czasie.
Dawniej każdy siedział przed telewizorem czy przy odbiorniku radiowym .
Muszę się przyznać, że mnie net zastępuje gazety.
Kupuję własciwie tylko KP.
A dawniej co rano leciałam po GW, Rzepę i Dziennik Polski .
I kupowałam Wprost, Politykę , Newsweek.
I Machinę, Film .
A dawniej Cosmo i Twój Styl.
Te dwie odpadły szybko, reszta stopniowo.
A w radio i telewizji oglądam tylko wybrane pozycje.
A czy ktoś ogląda TVP Historia, Religia ? Warto?
cieciorka   kocioł bałkański
15 kwietnia 2011 19:17
ja też radiowo: tok, trójka, vox i clasic.
telewizja też chętnie, ale nie obowiązkowo. nie mam stałych programów.
delta   Truth begins in lies.
15 kwietnia 2011 23:01
Jedyne co oglądam regularnie to fakty i wiadomości a to tylko żeby wiedzieć co się w Polsce dzieje, bo potem przyjeżdżam do Polski i nie wiem o co biega, czasem na Polonii lecą stare dobre polskie filmy. No i rano do kawy leci rmf fm, a reszta dnia zlatuje mi na niemieckim radiu. 
Telewizja, Radio - okna na świat raczej wtyczki do matriksa 😤
radio to tylko w aucie, ale w pasmie 27MHz 😎
TV to tylko Mini-Mini, jak potrzebuję wsparcia do opanowania Marysi 😉
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
16 kwietnia 2011 00:56
Radia słucham pod prysznicem. Tv oglądam rzadko, wybrane kanały i wybrane programy. Na przykład w niedzielę rano na kino polska lecą zawsze fajne, przedwojenne filmy. Oglądam z zaciekawieniem. Dla akcentu,  aktorów, klimatu, konwenansów, niesamowitych widoków. W zeszłym tyg. puszczali "Gehennę", akcja działa się w dwóch dworkach. Przepiękne budynki, których teraz ze świecą szukać, zupełnie dzika przyroda. Coś pięknego.  I tak mnie zawsze nachodzi smutek, że zupełnie inaczej wyglądałby nasz kraj, gdyby nie wojna. A leśnych ostępów szkoda swoją drogą.

kujka   new better life mode: on
16 kwietnia 2011 09:46
Strzyga, chodzilo Ci o leśne ostępy? 😉
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
16 kwietnia 2011 11:32
kujka, ojej, przepraszam za literówkę. Późno było. Już poprawiam =)
dempsey   fiat voluntas Tua
16 kwietnia 2011 13:29
Przypomniałam sobie kiedy doceniłam telewizję. Było to raz i nigdy tego nie zapomnę.
Akurat przed południem byłam u mamy, a ona ma tv. Wtedy był wyłączony. Nagle zapukał sąsiad z dołu mówiąc: "Wojna jest! Włączcie telewizor!"
Włączyliśmy akurat w czas, by obejrzeć na żywo, jak samolot wbija się w drugą wieżę WTC.....
Gillian   four letter word
17 kwietnia 2011 14:06
radio mam włączone w zasadzie cały dzień, stacja nie ma znaczenia - byle coś gadało i brzęczało.
Telewizja hmm... Oprócz koni na Eurosporcie? nie pamiętam kiedy ostatnio coś oglądałam, chyba po maturze jak siedziałam w gipsie 🙂 mam 3 ulubione seriale, które sobie ściągam z netu i oglądam. Wersja tv+lektor to nie na moje nerwy 🙂
dempsey też pamięta ten moment jak całą rodziną polecieliśmy przed tv...

Ja radia słucham w aucie, w domu rzadko. A tv oglądam, ot co 😎 Czasem jakieś seriale, nie zawsze mądre. Często tvn 24. Bardzo często mini mini 😉 Progrozę pogody, fakty, wiadmości, rano czasem "Dzień dobry tvn" lub "Pytanie na śniadanie", programy kulinarne. Co mi się nawinie. Jak sprzatam w domku to tv prawie zawsze mam włączony aby zerkać.
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
18 kwietnia 2011 08:16
Miło też słuchać Kliniki Zdrowego Chomika w Radio Kraków w sobotę przd południem.

cii 🙄 ale jeśli się uda, to kot VoltoPirat wystąpi w tym programie w ramach szukania domku, trzymajcie kciuki 🙇
u nas Mini-Mini to bardzo czesto
ewentualnie DisneyXD czy jak to tam jest napisane

no i TV Puls jak jest  Barbi.

rzadko Fakty i prognoza pogody
co wtorek ogladam Usta-Usta.. lubie tych aktorow, serial jak serial.. czasem jest smieszny a czasem smutny.

radio w samochodzie- ustawione mam radio zet.
Ja tez nie mam w domu TV ani radia. Radia slucham czasem w samochodzie w trasie i wtedy co wypadnie, no i byl jakis czas ze sluchalam namietnie rmf classic ale tez mnie zmeczylo bo kazde radio ma jakas swoja playliste i po pewnym czasie utwory zaczynaja sie powtarzac i mecza. Wole wybierac czego slucham i co ogladam i o jakiej porze. Dzieki temu mam wiecej czasu i nigdy nie czuje sie zmeczona, tak jak przy ogladaniu TV z pilotem w rece. Jak bedzie kiedys tanio TV on demand to pewnie sobie kupie. Obecnie kontakt ze swiatem mam przez net i gazetki drukowane. Czasem mam kontakt z telewizja jak jade do rodziny i wtedy upewniam sie, ze jednak niczego nie trace 🙂
Radio - właściwie nigdy. Muzykę wolę wybierać sama, a gadanie mnie drażni.
Telewizja - Eurosport i czasem Kuchnia.tv.
Prasa - tylko końska.
Z mediów rządzi u mnie internet. Z powodzeniem zastępuje mi prawie wszystko powyższe.
Radio - Eska Rock
Tv- właściwie nie oglądam. Oglądam tylko dr Housa i czasami zawody na eurosporcie
Kocham kocham kocham radio! W samochodzie większą część czasu słucham Eski i Rmf Maxxx, a kiedy jest klimat i chęci- Pierwszego i Drugiego Programu Polskiego Radia, które oba lubię 🙂 Czasem szukam nowości, słuchałam kiedyś bardzo radia 94, jakoś potem mi się urwało.

Co do telewizji korzystam z dobrodziejstw upc 😉 i nagrywam to co mnie interesuje- trochę filmów, 1920 Wojna i Miłość, X Factor, czasem jakieś seriale historyczne, Czas honoru oczywiście kiedy trwa. Lubię programy o tortach i gotowaniu na TLC 🙂 ale to w zasadzie wszystko. Generalnie raz w tygodniu siadam odrobić pracę domową i oglądam wszystko co się uzbierało.

Bez telewizji mogłabym żyć, bez radia nigdy, radio jest moim ulubionym 'medium' 🙂
Z radia to tylko czwórka, ewentualnie trójka. Oglądania telewizji już w ogóle zaniechałam i szczerze mówiąc nie czuję wielkiej straty 😉 Jedyne co to czasami wiadomości na tvnie obejrzę ale to tak w ramach powtórki do matury. Wszystko czego potrzebuję (dosłownie) znajdę w internecie. A jak od wielkiego dzwonu nawet już włączę ten telewizor to i tak zaraz wyłączam bo szkoda czasu.
Wyłączyli EskęRock na Polskę  👿 👿 👿 👿 👿
że w ogóle JAK?? tak można!!
Tv nie mam, jak czytam nie ja jedna
Radia słucham lokalnego z konieczności, mieszkam kilka km od krajowej 8, i generalnie słucham by wiedzieć czy znów wypadek i czy są utrudnienia i czy mogę nią jechać czy mam wybrać inna trasę, chociaż gdybym miała CB radio to nie musiałabym tego robić
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się