jak wszyscy tez sie decyduje na kupno siodla. Nie chce duzo inwestować i chcialam zapytać jesli naprawde producentem siodla RIMINI PRO LIGHT jest firma DASLO? Mam okazje kupic to siodlo, ale u nas w Czechach sprzedaje sie IDENTYCZNE tylko pod nazwa RIMINI a na siodle pisze nazwa DASLO. Na modelu, które widze w Polsce jest napisane PRO LIGHT. Ale roznicy miedzy siodlami nie widze. Bede wdzieczna za pomocne informacje. Nie chce kupić jakas podrobe DASLA i chce byc pewna ze na pewno kupuje tak wychwalane tutaj siodlo DASLO PRO LIGHT.
Rimini klik jest starszą wersja Daslo, a pro light klik jest tą nowszą. I jak dobrze pamiętam to w tym 1 są siodła "pełno calowe" a w pro light masz dostępna pełną gamę rozmiarówki.
No to super, kamień spadl mi z serca. Bo w jednym sklepie, u nas w Czechach, o siodle PRO LIGHT nie slyszeli i zaczeli mi mowicz ze moze chodzic o podrobe.... Ale to pewnie dlatego ze sprzedaja klasyczne RIMINI i chca zebym u nich kuipla 😀.
Jutro jade obejrzeć PRO LIGHT. Mam nadzieje ze bedzie pasawalo i dobrze sie sprawowalo 🙂. 😉
Co uważacie o siodle Wintec 250 ? Szukam dość taniego siodła do ok 500-600zl , ale żeby było dość dobrej jakości. Najchetniej kupiłabym jakiegos kieffera ale rzadko zdarzają się takie okazje😉 A do Winteca przekonuje mnie to że ma wymienne łęki więc na pewno będzie pasowało na konia. Ale chciałabym żeby dla mnie też było wygodne. Jesli nie znajde rzadnego "tańszego" dobrego siodła to pozostanie mi zbierac kase i kupic dopiero za kilka miesiecy dobre używane.
potrzebuję zainwestować w siodło skokowe, jeżdżę wkkw od 2lat i teraz chciała bym już myśleć o wyższych klasach niż LL. do tej pory startowałam na rajdowym siodle Daw-Maga 18' (takie się trafiło to na takim jeździłam) mam 173cm wzrostu i niestety wcale nie lekką figurę więc myślę, że 17,5 powinno być dobre (bo w tym 18 trochę się gubiłam), szukam czegoś do ok 1500zł. zastanawiałam się nad Daw-Mag Grand Prix, ale co jeszcze jest warte polecenia?
Nie ma to jak ubrać konia za 500zł...Dla mnie tak samo, to siodło to totalna porażka, wytrzyma może rok przy sporadycznym użytkowaniu. Lepiej zainwestować w syntetyka lub coś używanego firmowego. 😉
Alex, jak dla mnie GP jest bezkonkurencyjne, jeśli chodzi o siodła z niższej półki. W sumie uważam, że jest to jedno z lepszych siodeł skokowych w ogóle 😉 Więc ja bym tam się nie zastanawiała, bo za takie pieniądze to raczej nic lepszego nie dostaniesz.
Tybinka w GP ma 37cm. Jak dla mnie idealna. Pod spodem wstawiam zdjęcie poglądowe. Od razu informuję, że mam 169cm wzrostu i stosunkowo długie nogi, ale nie jakieś szczudły. Może coś sobie z foty wypatrzysz 😉
Hmm, to nie wiem. Może być dla ciebie troszkę za krótka... Może weź centymetr i pomierz siodła, to będziesz miała porównanie? W GP tybinka ma 37cm, kolano jest stosunkowo wysoko - wysokość klocków to 5cm. Ale wydaje mi się, że przy twoim wzroście zawsze będzie ci wygodniej w przedłużanej 😉 Choć moja siostra, 173cm, twierdzi, że GP jest akurat... Nie wiem xD Za mała jestem, żeby się wypowiedzieć.
Ja mam jedyne 173 cm, więc może i w standardową bym się zmieściła 🤔 najgorsze jest to, że mam krótkiego kn'a więc nie wchodzi w grę bardzo wystająca tybinka... Na szczęście, albo i nie szczęście mi do zakupu nowego siodła jeszcze daleko...
Wersja eco ma gorszą skórę niż standard. Jednak miałam economic, ale źle nie było - jakiejś specjalnej różnicy nie zauważyłam. No i eco są tańsze na pewno, choć nie wiem czy jeszcze takie produkują?
Nopebow produkują na amigo dostępny w tej opcji jest Daw mag Hubert i zastanawiam sie czy tak naprawde czymś różnią sie czy tylko skórą . A skóra jest naprawde złej jakosci czy lepsze niż w piffach i wgl ? wytrzyma ok 5 lat?