Witam
Dostałąm propozycje rozpoczecia studiów MBA, natomiast tego co słyszałam aby rozpocząc te studia podyplomowe potrzebne jest minimum 5 letnie doswiadczenie zawodowe? I wlasnie w tej chwili nie wiem jak to jest? NA stronie uczelni
http://www.biznes.edu.pl/aktualnosci.php nie znalazłam żadnej informacji na ten temat, ani też w broszurze informacyjnej/ czy jest tu na r-v ktoś orientujacy sie w tym temacie?
wszystko zalezy od uczelni 🙂 wprawdzie do mba mam jeszcze daleko droge, ale juz jakis czas temu zaczelam robic 'wywiad'
niektore uczelnie wymagaja 5 lat, inne 3, sa tez takie, ktore o zgrozo, w ogole nie wymagaja doswiadczenia zawodowego.
jezeli na stronie uczelni, ktora Cie interesuje nie znalazlas wymogow to wyslij im maila albo zadzon 😉
EDIT: weszlam na strone podaną przez Ciebie i jest tam informacja o doswiadczeniu zawodowym 😉
Executive MBA:
Dokumenty potwierdzające min. 3 letni staż pracy np.:
Dla aplikujących absolwentów studiów magisterskich wymagane jest udokumentowanie co najmniej 3 lat doświadczeń zawodowych przed podjęciem studiów.
Udokumentowanie doświadczeń zawodowych odbywa się poprzez przedstawienie świadectw pracy lub zaświadczeń od pracodawcy zawierających w szczególności dane o formie zatrudnienia, okresie i wymiarze czasu pracy.
International MBA:
5. Dokumenty potwierdzające staż pracy
5.1 Dla aplikujących absolwentów studiów magisterskich wymagany jest udokumentowany, co najmniej 1 roku doświadczeń zawodowych przed podjęciem studiów.
5.2 Dla aplikujących absolwentów studiów licencjackich wymagany jest udokumentowane co najmniej 5 lat doświadczeń zawodowych przed podjęciem studiów. Dodatkowym wymogiem jest, aby co najmniej dwa lata z ww. okresu dotyczyły zatrudnienia poza granicami Polski. W przypadkach wyjątkowych doświadczeń menedżerskich Kandydata Komisja Egzaminacyjna będzie mogła rozważyć ewentualność skrócenia okresu wymaganego stażu - jednak do poziomu nie niższego niż trzy lata.
Udokumentowanie doświadczeń zawodowych odbywa się poprzez przedstawienie świadectw pracy lub zaświadczeń od pracodawcy zawierających w szczególności dane o formie zatrudnienia, okresie i wymiarze czasu pracy.
Oooo..patrz a ja ślepa ni widziałam./... A wiec niestety musze jeszcze poczekac troche zanim sie na MBA zapisze...Ech....