siodła bezterlicowe

Bambi heheh, jak kupe ocenilam rajdowo westowe amarillo 😉. no dostalas siodlo ktore ja chcialam i podobno go nie ma... taaaa....

niestety tak jak rog lezy ok, tak "kant" siedziska uwiera i dupa.
i za sztywne jest wykonczenie "ławek" z przodu (skora) i gniecie jak cholera kobyle- normalnie zaprotestowala.
nie istotne jaki gruby pad- gniecie i juz ;(

jestes w stanie przejechac ręka pod siodlem z przodu? siodlo masz dokladnie w tym samym miejscu co ja zakladalam  😕
szlag by trafil!  😤

w ogole to babka mi wciska ze nie dostala siodla z powrotem, gdzie w necie jak woł jest, ze we wtorek zostawil kurier awizo...
moze sciemnia zeby mi kasy nie oddac  👀
zachowanie tej kobiety chyba wystarczajaco swiadczy o tym zeby zadnych interesow z nia nie robic.
kurde mam dylemat, dzisiaj miałam do przymierzenia terlicowke, no i nie ukrywam ,że się waham... Bambi , ale to nie jest nebraska? Nebraska ma niższy widelec i jest ciemniejsze ? No i jak z tą regulacją ławek? Rozszeżałaś sobie/zwężałaś? Na tych zdjęciach jakby mini mini leci na przód?Czy mi się wydaję?
to jest nebraska, nie robilam z nia nic bo dopiero ja zalozylam. niestety nie jestem w stanie idealnie dopasowac siodla, musialabym miec kilka na przymiarke, kupujac w necie nie ma tej opcji niestety :/
No ale one maja regulowne ławki , więc można właśnie regulować szerokość  😉
zachowanie tej kobiety chyba wystarczajaco swiadczy o tym zeby zadnych interesow z nia nie robic.

no na serio  🤔
ja kumam ze moze rzeczywiscie cos sie wydarzylo z koniem itd ale bez jaj...
maile pisze jak dziecko niewychowane, zero dzien dobry czy do widzenia tylko sru- "siodlo do dzis nie dotarlo, prosze z  tym cos zrobic"

ech....

napisalam do niej ze drugie siodlo odsylam- ciekawe czy odda kase  🤔
Dziewczyny współczuję przejść ze sprzedawcą. Ustalałyście co z gwarancją? Macie jakiś paragon czy inny dowód zakupu siodeł?
no nie mam  😵
a regulacja lawek faktycznie, nie obczailam tego jeszcze, zalozylam jeden raz i cyknelam wam na szybko zdjecia  😉
zadnych paragonow,
Obibok - mi pani napisala w mailu - Korespondencje uwazam za zakonczona  😲
Livia   ...z innego świata
25 marca 2013 07:33
Dziewczyny, ale jaja 😲 weźcie koniecznie opiszcie swoje przejścia w Sklepach internetowych i może też w Nieuczciwych - wprawdzie pani chyba nie ma na Revolcie, ale lepiej ostrzegać w takim razie...
Dziewczyny po pierwsze zgłoście to do rzecznika praw konsumentów. Ta osoba przedstawia się jako sklep a nie Mania z Koziej Wólki. Ma obowiązek wystawić dowód zakupu i towar z ustawy obejmuje roczna gwarancja.
no i prosze jaką odp dostalam " niestety na razie nie moge zwrocic pani pieniedzy poniewaz odwiozlam konia do kliniki i musze uzbierac 15tys zl za operacje  ratujaca zycie🙁 "

no zal mi baby, ale kuźwa....  🤔
co teraz?
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
25 marca 2013 11:55
Napisz ze zgłaszasz sprawę do rzecznika praw konsumenta ( faktycznie zrób to), dwa  napisz oficjalne  pismo z informujące że jeśli nie zostaną zwrócone ci pieniądze to sprawa zostanie zgłoszona do odpowiednich władz. Ja  sprawy nie znam dokładnie więc nie powiem  czy podlega to kodeksowi karnemu czy cywilnemu. Określ czas zapłaty- jeśli to nie pomoże  brykaj do prawnika/ adwokata i walcz. Takim skurw... nie warto popuszczać. 
Aha nie mam firmy ale z tego co się orientuje jeśli nie został ci wystawiony dokument FV ani dowód zakupu zgłoś zaistniały fakt do Urzędu Skarbowego tam gdzie ta cała śmieszna sprzedawczyni ma zarejestrowaną firme, podlega itp itd. Niech ją skontroluja.
Aleks   Never underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf
25 marca 2013 11:57
Kurcze, tego to się nie spodziewałam ... OBIBOK, nie odpuszczaj.
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
25 marca 2013 12:03
no zal mi baby, ale kuźwa....  🤔

A i jeszcze jedno-> Skąd ta pewnosć że to jest prawda a nie mydlenie oczu? Takich jak ty może byc wiecej a panna stała się niewypłacalna.
[s]Z tego co sie orientuje kupowalas w galapagos na allegro? Poinformuj ich zaistniałym fakcie.[/s] doczytałam już wsio wiem.
nie mam zadnej pewnosci, gdzies pod skorą czuje ze babsko ściemnia, ale z drugiej strony sama kiedys sie w takiej gownianej sytuacji znalazlam dlatego zal mi baby 😉

caly tydzien turnusów musialam w ostatniej chwili odwolac, 16 osob, wszyscy juz mieli poplacone i musialam zwrocic a nie bylo z czego.. efekt byl taki ze konie przez miesiac slome zarły bo po oddaniu wszystkim kasy nie bylo nawet na rachunek za prąd .. 🙄

wiec zawsze gdzies prawda jest po srodku..
ale tak czy siak co mnie to obchodzi z jakiego powodu jest niewyplacalna..  🙄
ja mam za chwile żrebaki, moze sama bede potrzebowala tej kasy zeby "zycie ratowac" i co..  🤔wirek:
jeszcze pomysle pare godzin zanim mi sie uleje w odpowiedzi 😉
Livia   ...z innego świata
25 marca 2013 12:15
Obibok, nie odpuszczaj pod żadnym pozorem! Życie prywatne prywatnym, ale jak ktoś ma sklep to prywata nie powinna mieć żadnego wpływu!
OBIBOK, nie daj się nabrać. Z tych odpowiedzi chamstwo bije.
Sorry.. ale jak by mój koń był chory a klientka chciała zwrotu kasy to zadzwoniłabym i błagała, że wymienię jej siodło na jakie tylko chce, bo gotówka mi pilnie potrzebna. A nie "nie oddam bo nie mam".
Bambi to Twoje siodło to nie jest Nebraska tylko Monroe : [[a]]http://www.ebay.de/itm/Baumloser-Westernsattel-MONROE-geoltem-Buffelleder-16-Sattel-/111000054589?pt=Reits%C3%A4ttel&hash=item19d81e6b3d. [[a]] Przynajmniej według niemieckiego ebay.
oczywiscie masz racje, niezle jaja bo wg strony galopagos rowniez  😀
No własnie tak mi się zdawało,że to nie Nebraska. Nebraska ma niższy widelec i trochę bardziej przypomina westernowkę  😉
no coz rosek masz chyba dylemat rozwiazany co do siodla 🙂
wasia   Goniąc marzenia!
27 marca 2013 21:04
Mam wielką prośbę.
Udało mi się zdobyć do przymiarki Freemaxa Dressage dzięki uprzejmości kujki, ale wiadomo, wariuję i już sama nie wiem.
Ogólnie siodło bardzo na plus, koń od razu pokazał, że jest zadowolony i była zupełnie inna jazda.
Teraz tylko nie wiem czy to moje halucynacje czy rzeczywistość, że leży za bardzo na tyle?

Wrzucam też jedno z jazdy, ze stępa bo całkiem dobrze widać jak ono leży.

Będę wdzięczna za opinie  :kwiatek:
halucunacje 🙂 dobre jest!
wasia   Goniąc marzenia!
27 marca 2013 21:59
Dzięki! Trochę mi lepiej bo jak sobie pomyślę, że mogłabym mieć rację i że miałabym z niego rezygnować po tym jak mój koń się w nim rewelacyjnie czuł, to ogarnia mnie histeria  😉
wasia, a napiszesz jak Tobie się w nim jeździ? Czujesz różnicę między tym a ujeżdżeniówką terlicową?
wasia   Goniąc marzenia!
28 marca 2013 06:27
Kosmos total- te dwa wyrazy najlepiej opisują moje wrażenia. Wcześniej jeździłam w Wintecu Isabell. Dość długo w nim jeździłam bo 6 lat. Niestety Promis zaczął pokazywać, że Isabelka mu nie pasuje więc zaczęłam działać w temacie siodła. Przerażona tak naprawdę wszelkimi poprawkami i cudami na kiju z terlicowymi siodłami zdecydowałam się na bezterlicówkę.
Jak się siedzi? No nie jest już tak łatwo ładnie siedzieć jak w Isabelce 😉 Dupa jak dupa, ale nogi, z racji budowy siodła, żyją chwilami własnym życiem. Na pewno więcej pracy jest potrzebne by dobrze w siodle siedzieć, żeby noga nie latała na boki, żeby całe ciało nie latało na boki, w przód i do tyłu. Z drugiej strony z każdą chwilą nabierałam większej kontroli swojego ciała i było coraz lepiej. Myślę, że gdybym jako początkujący wsiadła na Freemaxa to bym umarła  😉. Zeszłam nieco bardziej zmęczona niż zwykle, ale taka zadowolona jak nie wiem co! Bo koń pokazał tak fenomenalną różnicę w lekkości i swobodzie ruchu, że to dla mnie do ogarnięcia jeszcze  🙂 Nie ma tu mowy (przynajmniej w moim odczuciu) o żadnej ortopedii, ale da się przyzwyczaić, da się usiąść tylko trzeba na to chwilę czasu i trzeba przetrawić to, jak ma się siedzieć. Więc przynajmniej póki co,przemęczę się ja, ale koń z pewnością będzie miał +50 do szczęścia.
wasia, dziękuję. Ja w tej chwili jeżdżę w barefoocie chayenne, który nie ma nawet poduszek kolanowych. Też na początku nie mogłam się odnaleźć, w tej chwili jest świetnie. Być może dla mnie z tego powodu freemax ujeżdżeniowy nie byłby takim szokiem (tak się pocieszam 😉)
wasia   Goniąc marzenia!
28 marca 2013 06:39
No pocieszać to się jeszcze będę, przypuszczam, długo... Ale "uśmiech" Promisa rekompensuje mi baaardzo dużo  😉
A ktoś zamawiał już może te galapagowskie siodła na e bay niemieckim i może napisac coś o sprzedawcy ?

I czy mógłby mnie ktoś oświecic kto siedział w tych siodłach i napisac jakiemu mniej więcej rozmiarowi siodeł angielskich odpowiada rozmiar 16 cali np w tym siodle ? [[a]]http://www.ebay.de/itm/Baumloser-Westernsattel-OMAHA-geoltem-Buffelleder-16-Full-Quarter-/111036365981?pt=Reits%C3%A4ttel&hash=item19da487c9d[[a]]
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się