Sesja/Studia i t d ;)
dali wyniki z wczorajszego egzaminu i oficjalnie mogę się pochwalić, że zdałam wszystko w pierwszych terminach i mam wolne do 15 lutego 😅
Powodzenia wszystkim walczącym z sesją! Trzymam kciuki 🙂
zonk, gratulacje! Ciesz się wolnym 😀
zonk gratulacje! Tylko nie daj kciukom odpoczywać i trzymaj za resztę. 🙂
zonk brawo!
Ja jutro będę miał wyniki kolosa z matmy i walczę z mikro...
Przyszłam trochę po marudzić... Nie będę spać chyba przez kolejny tydzień 😵 ... co mnie podkusiło brać 2 kierunki naraz 😜
Trzymajcie kciuki, żeby z projektu udało się dostać 5 to chociaż z jednego egzaminu będę zwolniona :kwiatek:
Też mnie to często zastanawia,po kiego czorta zachciało mi się najpierw studiować politologię (tu wybitnie padło mi na mózg) i prawo jednocześnie,politologię skończyłam licencjatem a teraz dołożyłam ścisły kierunek-ekonomię.Dodatkowo chodzę na angielski prawniczy do Sawickiego.
A mam koleżankę która skończyła studia,do pracy iść nie chciała i rodzice utrzymują i ją,i konie.Czasami aż zazdroszczę 😉
DressageLife, gorzej jak rodzice umrą.
No właśnie i ja się przyszłam pożalić. Zarywam właśnie trzecią noc z rzędu i chce mi się płakać ze zmęczenia i bezsilności. Dziś tak jak o 7 wyszłam do szkoły, tak właśnie wróciłam z pracy. Nie śpię, chodzę przybita, mam ściśnięty żołądek i bez przerwy jest mi niedobrze. Nie ma ze mną kontaktu, a u Księciunia bywam przeważnie w nocy. Ale przynajmniej jest jeszcze cień szansy, że obejdzie się bez warunków...
DressageLife doskonale wiem o czym mówisz 🙄 zamiast iść od razu na prawo to miałam jakiegoś egzystencjalnego doła, zrezygnowałam i poszłam na kierunek ekonomiczny - Gospodarkę Przestrzenną na dzienne, ale stwierdziłam, że tak być nie może i od tego roku poszłam na zaoczne prawo. A akurat złożyło się z ostatnim rokiem mgr - pisanie pracy mgr i I rok prawa jakoś nie zbyt idą ze sobą w parze 🤔wirek:
I chyba obie jesteśmy masochistkami, bo ja już po skończeniu mgr w tym roku myślę na co jeszcze dalej iść 😲
No, mogę być z siebie dumna, bo mam 12 stron pitolenia o wszystkim i o niczym z zakresu mojego tematu. Jak ja nie cierpie pisać rozdziałów teoretycznych! 🙄
W niedzielę mam egzamin "kobyłę" w zerowym terminie, ale chyba poproszę o przepisanie mnie na pierwszy termin w lutym. Nie ma szans na ogarnięcie książki mającej ponad 300 stron do niedzieli. :/
Ja jak tak patrzę z boku na siebie-jestem na IV roku prawa i I ekonomii,będąc na II politologii poszłam na prawo (wszystko dzienne),skończyłam licencjat i miałam rok przerwy w studiowaniu dwóch kierunków,na III roku prawa,plus koń to zastanawiam się jak słodkie życie mają osoby bez konia albo bez dwóch kierunków 😁 Ale chyba nie zamieniłabym tego na nic w świecie,choć przyznam że na II roku prawa pisałam licencjat z politologii,i miałam dwa konie-różowo nie było,ale...zrobiłabym to jeszcze raz!
Ja też jakoś nie wyobrażam sobie tak nic nie robić... chyba umarłabym z nudów... teraz 2 kierunki studiów, praca, 3 konie(chociaż mój już poszedł we współdzierżawę, żeby ogarnąć ciut więcej czasu 😉 ) i czasem trzeba chłopaka gdzieś wcisnąć w grafik ... i człowiek nagle zauważa, że sen nie jest potrzebny, a każdą minutę da się zaplanować co do sekundy 😁
Ja powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie braku studiowania i tej lekkiej napinki przed sesją (człowiek się przyzwyczaił :P ). To mój ostatni semestr (i ostatnia szansa na erasmusa 😉 ) i we wrześniu prawdopodobnie będę się bronić jeśli wszystko pozdaję w terminie. Tak mnie korci kilka kierunków by zrobić drugi, który mnie interesuje. Myślałam nad technikiem fotograficznym, ale i też kusi mnie coś związanego z tworzeniem stron internetowych.
Niby mam jeszcze pół roku na myślenie, ale zleci to tak szybko, że nim się obejrzę to będę pewno już po obronie.
Ja będę się starać o erasmusa na semestr letni za rok. 🏇
A od października idę na drugi kierunek, jeśli się dostanę. Z moim lenistwem i nienawiścią do uczenia się może być ciekawie. 😁
Notarialna, dokładnie nie ma co się zastanawiać! Ja chciałam prawo zacząć dopiero po skończeniu mgr, ale dobra duszyczka podpowiedziała mi, że nie mam na co czekać - bo i na co? Trzeba korzystać póki dajemy radę i póki nam się chcę. Widzę po bracie, że jak przerwał po inż. studiowanie to już tak nie bardzo mu się śpieszy na mgr, bo przyzwyczaił się do nie studiowania i lajtowego życia 🙂 ja też się bałam, że jak zrobię przerwę to już nie będę chciała wracać z czystej wygody.
Re-voltowe kciuki czynią cuda! Dzięęęęęęęęki!
Chyba się nie zachwaliłam. zaliczyłam warunek. Na 4 😜 byłaby 5, ale z racji tego, że to warunek ocena niżej
A jak to sie robi z zajęciami? Przeciez est duża szansa zeby zajecia sie nakładały. Jak cos to tak tylko pytam, w życiu bym nie pociągnęła drugiego kierunku, nie wiem jak wy to robicie dziewczyny 👍 u mnie wsYstko cierpi: studia, kon, chłopak, ale nie byłabym w stanie z niczego w 100% zrezygnowac 😀
Juz nigdy więcej nieprzespanych nocy. Mniej nauki, noc przespana-zdane. Więcej nauki, noc nieprzespana-oblane
Edit. Gratki wszystkim co pozdawali i trzymam dalej kciuki dla zdających.
Ja wybralam inna mozliwosc, czyli jeden kierunek ciagne dziennie, a drugi zaocznie 🙂
No to po egzaminie z kryminologi jestem załamana, niby był to jedyny egzamin, na ktorym siedzielismy w 250 osob siedzenie w siedzenie i dzięki temu mozna było trochę sciągnąć... Ale pytania były takie, że wujek google nawet nie podołał :/
Genetyka na pewno zdana, większość pytań mieliśmy od zaocznych.😀
A ja się właśnie tak zastanawiam, jak z tym Erasmusem. Chcę jechać za rok, ale jeżeli pójdę na drugi kierunek, to co z nim? Nie mogę przecież tak o wyjechać na cały semestr, a dziekanka po jednym semestrze to bezsens.
zonk super, gratuluję! 😅 😅
Tak z ciekawości, jak wam poustawiali egzaminy w 2 roku, z czego teraz pisałaś?
Jestem zwolniona z farmakologii 💃 💃 Wczoraj skończyłam cały materiał przerabiać, a dzisiaj taka dobra wiadomość.
Także dzisiaj trochę przerwy od nauki i od wieczora zaczynam czytać na patomorfologie.
Ja ekonomię studiuję równolegle (rekrutacja ze średniej) i dlatego nie biorę udziału w losowaniach planów,po prostu idę i dopisuję się tam,gdzie pi pasuje.Z zajęciami nie jest aż tak źle,w nadchodzącym semestrze będę mieć 12 obowiązkowych ćwiczeń na obu kierunkach, pomijając wykłady-zamierzam chodzić tylko na jeden.Jedyne,co mnie doprowadza do szewskiej pasji to analiza matematyczna,która ma ćwiczenia 2 razy w tygodniu.
czemu czytelnie nawet w sesji nie są otwarte dłużej niż 20 👿 👿 👿 ?!?!
czemu czytelnie nawet w sesji nie są otwarte dłużej niż 20 👿 👿 👿 ?!?!
To u nas jest akcja "CINiBA nocą naładuje mocą!" 😁 i w sesji jest otwarta do 23 😉
Ja ekonomię studiuję równolegle (rekrutacja ze średniej) i dlatego nie biorę udziału w losowaniach planów,po prostu idę i dopisuję się tam,gdzie pi pasuje.Z zajęciami nie jest aż tak źle,w nadchodzącym semestrze będę mieć 12 obowiązkowych ćwiczeń na obu kierunkach, pomijając wykłady-zamierzam chodzić tylko na jeden.Jedyne,co mnie doprowadza do szewskiej pasji to analiza matematyczna,która ma ćwiczenia 2 razy w tygodniu.
Tak z ciekawości 😉 Na jakich uczelniach? Bo rozumiem, że Wawka, czyli pewnie prawo na UW, a co jest drugie? SGH?
Oba kierunki na UW 🙂 WPiA i WNE
Mały update co tam u mnie: podstawy budowy aparatury 4,5 z wykładów, w piątek zaliczam ćwiczenia.Dzisiaj walczę z przenoszeniem masy i energii, proszę o mega kciuki. Jutro egzamin z organy, w poniedziałek z pmie i pewnie jeszcze kolos z analitycznej. Powoli do przodu, nawet jak jutro nie zdam to nie spinam 🙂
Za wszystkich walczących trzymam kciuki 😉