Sesja/Studia i t d ;)
ciri, a na uczelni punktu ksero nie masz? znajomi? Ew. możesz oddać mu płytę, mówiąc jaka się sytuacja wydarzyła...
Hija, Strzyga-mamy ksero 24h, ale na szczescie obeszlo sie bez przebijania sie noca przez cale miasto, bo kolega uratowal mnie z opresji. co prawda zwalilam mu sie do domu jakos o 22, ale praca wydrukowana, oddana i wreszcie wolne 💃
Ciri- powiedz mi Słoneczko, z kim macie filozofię? ;>
z prof Przybylska, czyzbysmy mialy tego samego wykladowce?
Właśnie miałam taką nadzieję, ale jak się okazuje nie mamy tego samego wykładowcy. Ja mam wykłady z szalonym dr Prusikiem(podobno-na 100% nikt nie jest tego pewien, nie przedstawił się, na planie widniał inny wykładowca generalnie to.. hehe no takie typowe dla naszego uniwerku 😁 )
hahaha, to tak jak nasz pan od wfu, nikt nie wie jak sie nazywa, dowiemy sie, jak dostaniemy wpisy 😉
Czy ktoś słyszał może o możliwości studiowania dziennikarstwa/mediów/reklamy przez internet? Może być nawet jakiś uniwersytet zagraniczny, ale żeby była możliwość w ogóle dostania się na takie studia...
+ czy ktoś wie czy ZUS przyznaje rentę dla osób które studiują przez internet?
Czemu na studiach jej sesja? Czemuuuuu?
Żeby można było dostawać regularnych zapaści ze zmęczenia! Lajkit!
Eh, miałam być sumienna, a nie kiwnęłam palcem przez święta.
A że u nas radośnie mamy albo wykład albo ćwiczenia, niektórzy genialni ćwiczeniowcy robią nam egzamin z ćwiczeń. Już się cieszę na dwuczęściowy ustny z Historii Europy.
Averis, no tak ale na jakiej zasadzie ta renta, za co?
kujka, o zapaściach było odnośnie sesji 😁 W rentach, to ja się nie orientuję.
Strzyga, jesteś sumienna. Sumiennie unikałaś nauki 😁
kujka rentę po śmierci rodzica. Jest przyznawana do 25r.ż chyba że obronisz się wcześniej, to wtedy nawet krócej ją dostajesz. No i oczywiście warunkiem jej otrzymania są studia.
okwiat, aaa takie cos. nie wiem niestety jak to jest z internetowymi studiami (w ktore jakos ciezko mi uwierzyc... :/). ale to nie lepiej juz zaoczne?
kujka właśnie do głowy przyszedł mi kolejny (być może głupi...) pomysł co robić po licencjacie tak żeby wyjść na tym jak najlepiej. Otóż doszłam do wniosku, że mogłabym wyjechać w to samo miejsce w którym pracowałam przez wakacje, jeździć konno, zarabiać i byłoby fajnie, ale nie wyobrażam sobie, że miałabym NIE studiować w ogóle... Poza tym ta kasa z ZUSu zawsze by się przydała. Moja koleżanka amerykanka (która jest nativem w PL) studiuje dziennikarstwo internetowo, ale na amerykańskiej uczelni i myślę, że nawet nie mam co się dowiadywać, bo tam nikt nie będzie chciał jakiegoś przeciętnego polaczka przyjąć na takie studia. W dodatku internetowe...
Tak więc zaczynam się zastanawiać czy w PL czegoś takiego nie ma, może niebawem jak znajdę więcej czasu to zacznę szukać po brytyjskich stronach...
Strzyga dzięki za link :kwiatek:, pewnie zadzwonię w tym tygodniu i dowiem się.
nienawidze sesji!!!!! 👿
ktos chetny, zeby zdawac za mnie? 👀
p.s. Okwiat-wydaje mi sie, ze rodzaj studiow nie ma znaczenia przy pobieraniu renty, ode mnie chca zawsze tylko zaswiadczenie o studiowaniu, a to Ci powinien wydac kazdy rodzaj uczelni 😉
Ja już mogę powiedzieć,że nie zdam sesji letniej w czerwcu. Właśnie dostałam kalendarz startów na ten sezon. I nie ma SZANS wcisnąć w ten kalendarz studiów. 😵
Istnieje duuża szansa, że wreszcie skończę te zasmarkane studia;] Zaliczyłam epi, został tylko egzamin oraz ptaszki na dokładkę i wreszcie uwolnię się od tej szkoły.
A ja piszę referat na środę. Wszystko pięknie, do 15 napisałam w sumie tyle ile zaplanowałam na dzisiaj, spokojnie mogłabym to skończyć, ale potem złapałam lenia i o. Będę musiała jeszcze jutro pisać.
ja mam do napisania reportaż na środę.... i oczywiście miałam na niego całe święta, ale kto by się tam przejmował 😁 + jedną koszmarną pracę.
Jeszcze do przeczytania pół książki, poprawki kosmetyczne w pracy i witaj zerówko z oświecenia. 😅
Ale by pięknie było pozdawać wszystko na szybciora....
Rozśmieszyła mnie dziś pani w dziekanacie jak poszłam zapytać o stypendium - najniższy próg to 4,5 i dostaje się za niego coś w okolicach 150 zł 😀
Strzyga, Wszędzie takie śmieszne sumy są. U nas od 4,5 i chyba 250 zł się dostaje.
Biorę się za przepisywanie notatek.
słuchajcie przyszli weci.
Ma ktos z was ksiazke "weterynaryjna diagnostyka kliniczna" wyd. II Janosa Mocsy? potrzebuje, aby wlasciciel takiej ksiazki zeskanowal mi i wyslal na maila strony od 182 do 185 oraz od 198 do 201.
🙇
fryzyjskie @ interia.pl (bez spacji)
idzie sesja, chyba czas ogarnac jakies notatki 😁
Piszę, a im jestem bliżej końca tym bardziej mi się nie chce 😵
Ludki kochane, czy ktos z was ma namiary lub elektroniczna wersje tekstu Donny Harraway "Manifest Cyborga" po polskiemu?? Do niedzieli mam czas na opracowanie tekstu, ale po niemiecku, to wiecej go tlumacze, niz rozumiem, a co dopiero potem Niemcorom go referowac 👿
help..
Czuć już oddech sesji na karku 😁
Po Świętach mam okrutnego lenia, a w przyszłym tygodniu zapowiedzieli nam 3 zaliczenia.
Oczywiście do niczego jeszcze nie przysiadłam 🤔wirek:
Dodatkowo muszę jeszcze przygotować dwa referaty, też na przysły tydzień 🍴
Mam pytanie.
Robię bibliografię i mam artykuł z książki. W przypisach robię, że autor, artykuł [w:] i dane książki.
A w bibliografii jak pisać, samą książkę czy wszystko to co w przypisie?