Sankaritarina mam problem z wysyłaniem PW ostatnimi czasy więc napiszę tutaj 😀 Rocznik 2007, użytkuje od 2 lat, przejechane 200 tysięcy. Auto ma oryginalny m-pakiet czyli dużo sportowych dodatków, twardsze zawieszenie, podgrzewane fotele, nawigację. Dopytam go bo znając życie coś pominęłam 😁
Co do punktu pierwszego to jak już wspominałam użytkuje 2 lata i przez ten czas jedyne co trzeba było wymienić to czujnik czy sterownik od kierunkowskazu. Koszt ok 200 zł razem z częściami. Po za tym samochód bezawaryjny, tfu tfu tfu 😀 Rozrząd jest na łańcuchu i był robiony przed kupnem przy 170 tysiącach, obecnie auto ma przejechane 200.
Spalanie na poziomie 10l w mieście, w trasie udało się zejść do 7l na felgach 18 cali w zimie, normalnie jest na 19tkach co jednak zwiększa trochę spalanie. Myślę, że nie jest to jeszcze najgorzej biorąc pod uwagę, że auto ma dobrego kopa (moc silnika 174 km).
Jeśli chodzi o stabilność jazdy to w moim odczuciu auto super się trzyma drogi, na co dzień jeżdżę polo i czuć dużą różnicę gdy się przesiadam do Beaty 😁, oczywiście na plus.
Jak widzisz nie jest tak źle jak gadają aczkolwiek 4 miesiące szukaliśmy takiego sprawdzonego egzemplarza, który będzie służył a nie się sypał 😀 Oglądaliśmy bardzo dużo 'beemek' i sporo kwiatków się trafiło typu: malowane, bite, po dzwonie, z wymienionym silnikiem czy wnętrzem. Na aukcjach oczywiście bezwypadkowe, nic tylko jeździć a po dotarciu na miejsce takie rzeczy 🙄 Chociaż to chyba z każdą marką tak jest.
Jeśli by Cię interesowało to jeszcze nasz kumpel śmiga E90 ale już po lifcie z 2009 roku i ma diesla, bodajże 2.0 163 KM. Jechaliśmy nią na Chorwację w 4 osoby i spaliła w trasie ok 5l na 100 km. Z tyłu dosyć wygodnie i bez problemu do bagażnika wszystko pomieściliśmy 😀
A tu jeszcze wrzucam Ci zdjęcie naszej 😀 Mam nadzieję, że trochę pomogłam.