KOCHAM KINO :)

zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
22 grudnia 2009 07:56
Tak dokładnie o ten film chodzi. On jest  na bazie miusicalu który jest wystawiany na Brodway-u 🙂 Wogóle Tim ma taką jazdę że z drastycznych ujęć robi groteskę...  strach zamienia w śmiech. I to mi się bardzo podoba bo osobiście  unikam horrorów thrilerów i tym podobnych. Poprostu boję się i nie lubie tego uczucia. Zbyt mocno się nakręcam i później miesiąc przeżywam. A w dziełach Tima  tak jakby reżyser wyciągał do mnei dłoń- nie bój się to nie jest takie strasze, a nawet bardziej śmieszne 🙂
cieciorka   kocioł bałkański
22 grudnia 2009 09:11
a dla mnie nudne. sweeny todd nie podobał mi się.
22 grudnia 2009 09:17
każdy lubi co innego 🙂 😉
Uwielbiam Burtona. Poza Planetą Małp. Chyba każdy reżyser miał kiedyś wpadkę  😁
Ale! Co ja chciałam napisać. Kiedyś usłyszałam takie zdanie o Meryl Streep- że nawet zagranie przez nią miotły byłoby wykonane mistrzowsko. A w niedzielę oglądałam "Wątpliwość" z jej rolą zakonnicy.
🙇  🙇  🙇  🙇  🙇 mistrzostwo! Film o dupiemarynie, a Streep no po prostu rewelacja! Nawet jak nic nie mówi, to ciarki przechodzą. Jestem pod ogromnym wrażeniem tego, co zrobiła w tym filmie.
22 grudnia 2009 09:23
pokemon, tez ja lubie i dzis przy sniadaniu ogladałam program tv, i załowałam, że przegapiłam wątpliwość :P
22 grudnia 2009 09:35
Kocham puentę wątpliwości 😀 to było coś niesamowitego.... tyle czasu czekać na ten jeden moment. Czad 🙂
ale koniec... Nie spodziewałam się tego absolutnie.

moze mi ktos napisac jak to sie skonczylo? ogladalam tez, podobal sie, ale chyba bez wiekszych emocji, jak nie pamietam zakonczenia  😁

Sweeney Todd tez zawładnął moim sercem 🙂 ost kupiłam go na dvd 😉

a jesli chodzi o Mery(l)  😀 Streep to racja !! podziwiam ja w absolutnie kazdej roli, poczawszy od "Mamma Mii", gdzie sie wydurniała przeuroczo, a skonczywszy właśnie na 'Watpliwosci", gdzie zagrała po mistrzowsku! super !
22 grudnia 2009 20:58
Moja wielka grecka wycieczka..... cudowna aktorka, komedia lekka miła i z dość niezłym przystojniakiem 🙂 mogę polecić dla taich  smutasów świątecznych  jak ja 🙂
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
24 grudnia 2009 12:45
Właśnie moja koleżanka skończyła "I wciąż ją kocham" Nicholasa Sparksa i również jest oczarowana 😉 Pokazała mi również trailer filmu, który muszę oglądnąć!!
oh jeah...

Święta, Święta a co za tym idzie? godziny przed tv....
"Kevin sam w domu", "Święta, Święta", czy po raz n-ty "Bodyguard"... można się załamać tym repertuarem...  🙄

jak dobrze, ze dzis "Pioruna" puscili na HBO, bo mozna bylo z przyjemnoscia obejrzec nieglupia animacje 🙂!
wiesz, puścili też "Terminal" - on leciał tylko w zeszłym roku  😎
Ja właśnie wróciłam z AVATARA.

Film ciut długi ale moim zdaniem bardzo fajny. Świetne efekty specjalne, ciekawa historia (choć nie twierdzę,że przebieg zdarzeń jest nieprzewidywalny 😉 ), zrobiona z dbałością o szczegóły.. Podobał mi się pomysł na samą rase Na'vi i ich świat.. Coś takiego innego, kolorowego, bogatego.. Super..
Moim zdaniem film wart uwagi.

Polecam !!!!
oti   Everybody lies...
25 grudnia 2009 20:22
ja wybieram się jutro na AVATAR więc mam nadzieję, że mi też przypadnie do gustu. 😉 tylko właśnie strasznie długi jest.. ale mam nadzieję, że się będzie go miło oglądać.
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
25 grudnia 2009 21:16
Mnie rodzice i znajomi chcą wyciągnąć na Avatar, ale nie jestem jakoś do niego przekonana 🙄 No cóż, pójdę i zobaczę, to się okaże...
Seksta   brumby drover !
25 grudnia 2009 21:36
Strucelka ajjjjj filmik z Tatuumem juz mi sie podoba 😉 takie slodkie romatyzmy czasem mozna poogladac.  W Polsce w kinach ma byc dopiero w maju.... 🤔

Tez bylam na Avatarze.
Jest dobry wizualnie, widac te pol miliarda dolarow o ktorych czytalam, ze Cameron wydal na ten film.

Ale fabula... kiepiscizna, nie trzeba nawet czytac napisow, zeby ze szczegolami wiedziec o co chodzi i co wiecej- jak sie skonczy. Jak ktos ogladal Pocahontas, to historia jest identyczna  😁
25 grudnia 2009 22:51
Strucelka, juz wiem, ze nie chce ogladac 😁
mery, ooo szkoda ze nie wiedzialam, chcialam pioruna zobaczyc!
ja ogladalam terminal i chcialam tajne przez poufne ale nie wytrwalam.
a co do avatara to nie jestem przekonana choc mnie ciagnie. poczekam, poczytam i się zdecyduje 🙂
Ja dziś pioruna na hbo ogladalam, a dwa dni temu kupiłam DVD 😉
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
25 grudnia 2009 23:47
A ja polecam wszystkim Avatar, zwłaszcza w 3d. Miażdży 🙂

edit:
Ale fabula... kiepiscizna, nie trzeba nawet czytac napisow, zeby ze szczegolami wiedziec o co chodzi i co wiecej- jak sie skonczy. Jak ktos ogladal Pocahontas, to historia jest identyczna

A to dlatego, że scenariusz filmu powstał dobrych kilka lat temu (w latach 90tych!!), a Cameron czekał tyle lat by go stworzyć tylko, dlatego żeby komputery poszły do przodu, bo wtedy nikt by takiej grafiki i efektów nie stworzył. Więc przez te kilka lat czekania powstało tyle filmów, że każdy powie: to już było.
Jestem strrrasznie zacofana ale dopiero teraz widziałam Mamma Mię... mi się nie podobało.
Kto kazał agentowi 007 śpiewać?!?!?! To boli...
Poza tym cukierkowo nieciekawe. No cóż, to chyba nie mój styl.

Polecicie jakieś bajki o wampirach, kościotrupach lub zombie? 😁 Ale ambitnie proszę.
26 grudnia 2009 01:15
no tak, jemu śpiew wypadł najsłabiej, ale w niczym to nie przeszkadzało 🙂
Polecicie jakieś bajki o wampirach, kościotrupach lub zombie? 😁 Ale ambitnie proszę.

Nie bajki ale o wampirach mogę polecić:

- Wywiad z wampirem - ale to pewnie widziałaś 😉
- serial TRUE BLOOD - dopiero niedawno obejrzałam ale mnie się podobał (na podstawie książek Charlaine Harris
- Królowa Potępionych (z Aaliyah)

No i kilka tytułów o których wiem,że są ale jeszcze nie obejrzałam albo sa moim zdaniem słabsze:

- Pamiętniki wampirów
- Cień wampira
- Wampir na Brooklynie - chyba komedia z Eddym Murphym
- 30 dni nocy
- serial Being Human (obejrzałam dopiero pierwszy odcinek) - opowiada o mieszkających razem wampirze, wilkołaku i duchu 😉
- Krew jak czekolada
- Moonlight - serial

No i to tyle co na szybko sobie przypominam 😉

Horrory, które należy oglądnąć to (niektóre z innymi postaciami niż wymieniłaś  😉 ):
1. Egzorcysta
2. Omen
3. Dziecko Rosemary
4. Noc żywych trupów - no ten o zombie
5. Drakula
6. The Shutter - tylko broń boże hamerykańska wersja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo to jest popłuczyna popłuczyn uzyskanych z popłuczyn, a oryginał - palce lizać - a raczej - poduszkę ze strachu gryźć
7. Hellraiser
8. Coś
Ej, ja tak mogę długo. Jak te oglądniesz daj znać, napiszę więcej. Te horrory akurat są ambitne, dawno zresztą ten gatunek filmowy wyszedł z grona filmów klasy B.

A wracając do Pioruna i Mamma mia  🙂 ryczałam na Piorunie jak bóbr  😡 no słodki film, a te gołębie, normalnie inteligencja gołębi pierwsza klasa.
A Mamma mia - tam wszyscy kiepsko śpiewali, ale Meryl Streep, jak to Meryl znowu dźwignęła cały film. Jakby nie ona, to byłoby kiepściutko. Ale fajnie się oglądało 🙂
Meryl śpiewała lepiej od oryginału 😉
Też nadrabiam zaległości. Ostatnio padło na "Księżną" z Fiennesem i Knightley. Tragedia. Jakoś obejrzałam w kilku ratach do końca, bo się uparłam że dam radę i już, ale ciężko było. Oczywiście odradzam, chyba że ktoś lubi ładne scenografie i Fiennesa 😉
26 grudnia 2009 19:36
500 dni milosci obejrzałam. i w sumie nie było fajerwerków a spodziewałam się czegoś wiecej. mama za to zadowolona.

słuchajcie, poszukuje "zdjęcia" psa z filmu z tomem i jerrym z taką dziewczynką ktorą ojciec zostawil jakiejs ciotce pod opieke 😁
i czy kojarzycie moze taki film o dzieciach ktore znikały i tylko jedna kobieta i jeden mężczyzna czuli że stracili dziecko? triler taki...
ksiezna mi tez sie nie podobala ale za to pamietam ze to byl pierwszy film jaki w mallej czesci, ale zmontowalam 😉

w piorunie golebie rzeczywiscie reweacyjne byly 🙂

co do avatara to duuuzo pochlebnych opinii juz slyszalam, wiec jak w poniedzialek sily pozwola to sie wybiore 🙂
Kochani, pomóżcie proszę!

Gdzie znajdę nazwisko aktora, który grał Saladyna w Arn Knight Templar? Patrzyłam na kilku portalach, ale nie znalazłam. Ktoś wie ? Plizz  🙇 🙇 🙇
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
26 grudnia 2009 20:26
www.filmweb.pl największa encyklopedia według mnie.
Kochani, pomóżcie proszę!

Gdzie znajdę nazwisko aktora, który grał Saladyna w Arn Knight Templar? Patrzyłam na kilku portalach, ale nie znalazłam. Ktoś wie ? Plizz  🙇 🙇 🙇

milind soman
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się