Reproduktory, nasienie, krycie klaczy - co polecacie ?

melehowicz, , karolina_, nawet pamiętam że KaNie pisała tak miło o Diarado właśnie.
karolina_, osadzenie szyji to jedno , a beton w paszczy to drugie , czasami się łączy, ale niekoniecznie zawsze.
melehowicz, siedziałam sama na trzech, wiec nie na jakiejs ogromnej stawce. Resztę znam z opinii jeździcow, a każdy ma swoje preferencje.
karolina_, Nie mam doświadczeń tego rodzaju, a moje wielkokońckie jest jeszcze za młode, za rok do roboty, za dwa do startów - mam nadzieję. Tez prawda ze to po Diaronie, więc nie w prost..... już jej dawno nie widziałem. Pewnie rude, wielkie, brzydkie i malowane aż pod cycki
melehowicz, nie wysiwiala?
Secret ponownie dostępny!
Biorąc pod uwagę jakie się pojawiały teorie na jego temat, to uważam to za News dnia 😄
IMG_1160.jpeg IMG_1160.jpeg
Iskra de Baleron, bardziej mi pasują synowie niektórzy niż on sam. Ale fajnie ze jest i cena nie zabija.
karolina_, dokładnie!
Cena naprawdę przyjemna dla kogoś kto chce go użyć.
karolina_, Nie dopytałem się, ale mam w planie wizytę u właścicieli to sprawdzę.O ile pamiętam, to nic nie zapowiadało siwienia.
a jakie są plotki o Secret? 😜
Kuniaa, podstawowa była taka że go wykastrowali XD
Mam w tym roku bakcyla na srokatego potomka. I tak mysle i myślę i nie wiem na co się zdecydować i czy w ogóle. Chciałabym tak mniej srokatego niż bardziej, a już na pewno nie białasa 😨 mam czas do marca na namysły... 🙄
Post został usunięty przez autora
katakata, Wybierz sobie https://www.hoeveterlinden.be/nl/paarden/t/hengsten. Obstawiam Daily Magic. Można sięgnąć po mrożonkę srokatego top wszech czasów: Utah van Erepkom lub jego potomstwa.
katakata, to sobie pokryj Nasdaq, on przekazuje te fajne malowania, przynajmniej na tych klaczach co widziałam. On z kolei jest po Nixonie, który daje niesamowita jezdność i mądrą głowę.

melehowicz, ja bym z tym Daily Magic uważała, musi mieć jakąś niezbyt budowę skoro skacze w podogoniu, bo nie wierzę, że nie stać ich na doposowane siodło...
Co prawda nie srokacz i nie ujeżdzeniowy, ale ciekawa opcja dla fanów kolorowych koni 🙂 https://www.zangersheide.com/pl/ogiery/j-nius-v-v-z
Z ujezdzeniowych srokatych jest Night and Day, jesli bedzie znowu dostepny. Albo tarant Palousa San Sebastian https://www.dressagestuds.com/
Perlica, Nasdaq mam na oku, ale na ten rok coś mniej budżetowego muszę wybrać. Chyba, że sytuacja się odmieni, nie mamy nic ciekawego w Polsce? W sumie nie robiłam rozeznania jeszcze.
melehowicz, Mrożonka odpada że względów logistycznych, nie chce wieźć klaczy z małym źrebakiem do kliniki, w ogóle nie chce nigdzie wieźć bo ona się mocno stresuje w obcych miejscach.

Iskra de Baleron,Mam wrażenie jak na niego patrze, że taki bardzo delikatny jest, wolałabym coś mocniejszego chyba. Hmm
katakata, Nasdaq w promce jest i płacisz za rok dopiero 🙃
Ale nie namawiam😁
Perlica, 😍 serio serio? To chyba muszę wrócić do oferty 😅
katakata, serio, tu oferta na 2025:
https://www.zangersheide.com/pl/ogiery/katalog-ogierow-2025
Nasdaq jest na stronie 140-141, płacisz w 2026

A na końcu katalogu masz warunki promki, 125 euro płacisz, a resztę po urodzeniu żywego źrebaka.
Perlica, No to jestem prawie, że przekonana co do wyboru.
A dla pierwiastki wezmę na pierwszy raz coś srokatego z Polski, a później będę myśleć co dalej😁
Hej drodzy! Jako osoba trochę nowa w ofertach stanówek dowiedziałam się że 2 lutego odbędzie się pokaż ogierów hodowlanych w Radzionkowie. Czy ktoś mnie może oświecić na jakich warunkach i czy wgl jest możliwe aby publiczność tam weszła?😀 jakiś wstęp jest dla ludzi z zewnątrz? Jeśli tak to jaki jest koszt? Oraz czy jest jakaś lista może już ogierów które będą wystawiane tego dnia 🙄
SparkHope, na pokaz wstęp jest za free, chyba że chcesz bilety VIP.
Viridila   ZKoniaSpadłam & NaturalBitsBay
20 stycznia 2025 19:04
SparkHope, wstępna lista pokazała się kilka godzin temu na fb Śląsko-Opolskiego Związku Hodowców Koni w Katowicach (na stronie www nie znalazłam info). Do jutra czekają na uzupełnienie danych pod katalog, więc pewnie na dniach pojawi się już coś potwierdzonego. Za to 1.02 będzie pokaz ogierów od Cichoń Stallions, więc też może być interesująco - i z tego co wiem to też wstęp za free chyba, że wykupi się miejsce VIP.
Esmeraldo w przyszłym roku chyba tylko mrożony ma być dostępny. Trzeba poczekać czy moje info się potwierdzi
Louisa,
Niestety potwierdziło się ! Chyba tego nie przeskoczę...........
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
20 stycznia 2025 21:56
Eh ja też jestem załamana . Nie mogę od niego oczu oderwać od zeszłego roku... 🙁
domiwa, Zobaczymy co czas przyniesie

Louisa,
Niestety potwierdziło się ! Chyba tego nie przeskoczę...........

melehowicz,

Źródło niestety z gatunku tych konkretnych, a akurat też zaczęłam o nim myśleć
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się