mixy hc/oo, kn/oo i inne

edzia69   Kolorowe jest piękne!
22 sierpnia 2013 07:32
Witam,jeden z naszych ogierów-kuców, wszystkie powstały przy użyciu ogierów kuców na małych szlachetnych matkach. Matka sp [wpisana do małych koni] ojciec kf
Aktualnie moja wygląda tak:

22 sierpnia 2013 08:10
jakie ma fajne kropeczki dookoła pyska

Siwieje w dość dziwny dla mnie sposób, obserwowałam parę koni podczas tego procesu i jeszcze nie widziałam, aby miały te plamki/kropeczki itd. Zastanawiam się, co z niej ostatecznie wyjdzie, bo należy nadmienić, że ma na ciele małe brązowe plamy, które nie znikają. Nie wiem czy to hreczka, takiego konia widziałam raz w życiu.
22 sierpnia 2013 08:48
U nas jest karo srokato tarantowaty ogier, który ma dosłownie jedną rudą plamkę na zadku. Złapię dziada na jazdę to zrobię foto i wstawię.
Być. myślałam, że Twój konik jest siwo-tarantowaty.
A oto moja klaczka-mix fiorda(ojciec) z konikiem polskim(matka).
edzia69 tak naprawdę to ja nie wiem jaka ona jest...

Kupiłam konia takiego:

A mam takiego:

23 sierpnia 2013 08:51
Wygląda jak zwykły siwy. Dziękuję.
emptyline   Big Milk Straciatella
23 sierpnia 2013 08:51
Siwek, z depigmentacją.
Z "podbitymi" oczyma.  😉
Przypominamy się z Grubcią.
Takie portretowe.
Widzę, że nikt się nie odzywa, więc wstawiam kilka zdjęć z Whisky.
Fajnie ze jest taki watek 🤣
A jak tam przygotowania mixów na zimę?  😉
Whisky ma już futerko, ale od miesiąca mało się zmieniło. Może zima przyjdzie później ?
.
Muchozol Dziękuję w imieniu Whisky za komplement  😀
Moja panna może i nie ma dużej ilości pokaźnego futra na sobie, ale w tym roku zdecydowanie szybko dało się u niej zauważyć zmiany w pokrywie włosia. Zarasta zdecydowanie efektywnej niż rok temu czy dwa. Aktualnie to przejściowa forma, na zimę na pewno będzie niczym puchaty miś, aczkolwiek do hucuła jej daleko. W tym roku miałyśmy mniej fąfli w nosie, więc kobyła się uodparnia.
10 listopada 2013 09:06
Mój już mamut. Jak wrócę ze stajni wrzucę jakieś zdjęcia.

asia, masz jeszcze Wicherka?

muchozol, ale sobie Muszka zerknęła! Jak Wam sie teraz jeździ? Problemy zniknęły?
.
Jako, że nie mam nowych zdjęć pod siodłem, więc wstawiam dzisiejsze dwa pastwiskowe i uciekam.  🙂
emptyline tak, problemy zniknęły całkowicie. Zaraz po tym jak dostałam "kopa" od narzeczonego i trenerki i przestałam w Musze widzieć konia do kitu, bo X i Y tak powiedziały/śmiały się. Jak przestałam wsiadać na nią z nastawieniem "o jakiego ja mam beznadziejnego konia", to cała jazda wyglądała od razu o wiele lepiej.
Teraz jak patrzę na konia i naszą jazdę, to wyraźnie widać, że to fajny koń 😉.

Czytałam w innym wątku i chwaliłam, bo dobre podejście to takie, aby samej sobie dołku nie kopać. Lepiej nic nie wmawiać, a działać.
10 listopada 2013 20:45
asia, ile ta Twoja nowa panna ma lat?
Muchozol, no to super, tak trzymaj!

Proszę bardzo, obiecany Całusek z dzisiaj:
.
emptyline Brown Lady, bo tak ma na imię ta pannica, ma 6 lat. Świetnie się z Whisky dogadują , chociaż na początku nie było tak dobrze.
10 listopada 2013 23:06
Muchozol, dziękujemy. Bardzo długo na nią polowałam, w końcu dostałam w prezencie. 🙂
asia, no to super, początki bywają trudne, norma.
To i my się przypomnimy 🙂
Siwut teraz jeszcze grubszy niż na zdjęciu gdzie jestem w różowej kamizelce, ale na wiosnę zdecydowałam się go ogolić
poczyniłam pierwsze kroki - przyciełam ogon i skróciłam grzywę, czaje się na zakup zimowej derki co by już konia
z mamuciej sierści go wydostać. Ale z każdym dniem jest grubszy  🤔
Siwa ma się dobrze, zdecydowanie służą jej witaminy zakupione ponad miesiąc temu. Na chwilę obecną pracujemy tak jak mi pozwala czas, ale nie jest to słodkie lenistwo zatem kobyła chodzi 3/4 dni w tygodniu wedle planu jaki powzięłam. Nie tyle co w siodle ją męczę, a często z ziemi robię ćwiczenia typowo rozciągające jak i angażujące zad wraz z przednimi kończynami. Bawimy się poprzez pracę, inaczej rzecz określając.

A co tam u Was?
Dzisiaj mija 3 lata odkąd mam Whisky.  😅
17 stycznia 2014 20:54
asia540, o kurcze, to ja prawie równo pół roku po Tobie kupiłam Całuska! Życzę Wam kolejnych 3-ech, albo i 30-u. 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się