Czytelnia

Hedonistka trylogia Husycka dobra ale nierowna🙂 pierwszy tom majstersztyk, drugi mocno dobry, trzeci wg mnie slabiutki.
.
a ja mam dosłownie 4 dni na przeczytanie "Kobiety w klatce" Adler-Olsena. idę na pokaz przedpremierowy a chciałam książkę przeczytać wcześniej 🙂
czytam ,,Medicusa" i niestety nie trafia do mnie taki styl pisania. Brakuje polotu...
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
27 listopada 2013 08:43
No i znowu mnie zarzucono ksiażkami  😵 :
- Za kogo ty się uważasz, Alice munro
- Zaginiony symbol- Dann Brown
-Blondynka, jaguar i tajemnica Majów- Beata Pawlikowska
- W dzungli życi- Beata Pawlikowska
- Jestem nudziara- Szwaja

A to są tylko audiobooki.

Pułeczka na której widnieje napis- Przeczytaj mnie najszybciej jak się tylko da- właśnie ugina się pod cięzarem dodatkowej ,,makulatury".

Żądam aby doba miała minimum 48 h !
Czuję sie jak ta pani poniżej  😎
czy ktoś może zamawiał książki w internetowym Matrasie? ceny książek i dostawy niższe niż gdzie indziej, więc kusi, a w internetach opinie różne..
Kaktus, moja znajoma zamawia tam książki namiętnie i odbiera je osobiście. Bardzo sobie chwali
zabeczka17,  próbowałam audiobooków, nie potrafię 😂 tak samo e-booków. muszę mieć papier, litery i czuć zapach książki. inaczej nie potrafię się skupić, wczuć i słowa przeze mnie przelatują bez zrozumienia. próbowałam w aucie słuchać, też się nie da 😂 jakaś chyba nienormalna jestem 🙂
27 listopada 2013 13:01
Wiesz co dużo osób tak ma 🙂 Każdy się dziwi że potrafie się tak konkretnie na tym skupić, czasami zatracić  😜
Ja sie przyzwyczaiłam w momencie jak dwumiesieczne zapalenie spojówek uniemożliwiało mi skupienie  wzroku  na książcze  na dłuzej jak 10 min.
Druga kwestia ja lubię łączyć przyjemne z pożytecznym.  Np. nienawidzę sprzatać. Ale kiedy słyszę jakąś ciekawą historyjke to od razu mi się lepiej odkurza  😉
Dojazdy do pracy też sa o wiele przyjemniejsze kiedy uspokajający głos lektora pobudza moja wyobraźnię 🙂

Kocham ksiażki czy magazyny  w postaci  papieru. Ale dostęp do nich jest czasami ograniczony. Z wiadomych względów-> finansowych.
Ale nic tak nie pachnie jak  świezy druk... uoh. 😍 kocham wąchać ksiażki  😁

Natomiast mnie męczy dłuższy tekst na kompie- wolę wydrukować jak skałdać literki na monitorze 🙂

zabeczka17,  mnie przestały ceny książek powalać, od kiedy odkryłam książki na allegro. można spokojnie kupić za połowę ceny albo i mniej. nie pachnie już świeżym drukiem, ale coś za coś 😉

dwumiesięczne? o w dupę. moje trwało chyba z tydzień, kilka dni bólu oczu, łzawienia, ropienia i totalnego ociemnienia. dwóch miesiecy sobie nie wyobrażam 😀
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
27 listopada 2013 13:07
Edytka, na jedną noc  w kontekście, że aż tak przelotna miłostka, czyli przeczytać i zapomnieć, czy aż takie wciągające?  😉
Sapkowski dla mnie nigdy nie będzie przelotną miłością 😉 Tak wciągające, że siadłam po pracy pół żywa i czytałam do rana aż dobrnęłam do okładki 😉

Jestem po lekturze "Inferno" Dana Browna. Ot, sensacja, będzie z tego hit kinowy. Schematy identyczne jak w innych książkach o Robercie Langdonie - miesza się przygoda, historia, architektura, ładna kobieta, która pomaga głównej postaci. Gdzieś w połowie ksiażki okazuje się, że dobrzy są źli, a źli są dobrzy  😉 Szybko się czyta, nawet wciąga. Na pewno zapewnia chwilę relaksu.

edit. literówka  😡
27 listopada 2013 13:11
zabeczka17,  mnie przestały ceny książek powalać, od kiedy odkryłam książki na allegro. można spokojnie kupić za połowę ceny albo i mniej. nie pachnie już świeżym drukiem, ale coś za coś 😉

dwumiesięczne? o w dupę. moje trwało chyba z tydzień, kilka dni bólu oczu, łzawienia, ropienia i totalnego ociemnienia. dwóch miesiecy sobie nie wyobrażam 😀

Wiesz ja kupuje ksiażki hurtowo- często nowości ,,must have,, natychmiast. Cena z przesyłką wychodzi tak samo  😎

Niestety ale samo zapalenie miałam zle zdiagnozowane. Później powracało był problem , bo leki też nie działały.
Bardzo się męczyłam i był strach że wzrok mi się pogorszy już  na stałe. Na szczęście jakoś z tego wyszłam.
A dzięki audiobookom nie nadwyrężałam oczu i mogłam zapomniec o chorobie.

Aha... lubie też zasypiać z audiobookiem. 😉 ma sie po tym fajne sny  😜

Edytka  bardzo podobała mi się myśl przewodnia ksiażki czyli piekiełko z  samym Dantkiem A. na czele  🙂
abre umknąl mi twój post  😡 teraz zabieram się za to http://lubimyczytac.pl/ksiazka/23369/tajemnice-sredniowiecza-sekretna-historia-zakonow, dostałam jeszcze pierwszy tom Trylogii husyckiej, 'taejmnice Marii Magdaleny' o początkach chrześcijaństwa i jeszcze czekam na pdfa podobno jakiejś super o wojnach krzyżowych  😉 odwięczyłam się Tolkienem ('Similarion', 'Niedokończone opowieści'😉, nowym Wiedźminem i 'Żołnierzami wyklętymi'.
dopisek: no to piona, Edytka  💘
kaktus ja zamawialaj już kilka razy, płacę przelewem i odbieram w ksiegarni, którą mam od siebie 20 minut spacerkiem. Zero problemów i szybko.
Szukam czegoś dla taty pod choinkę,padło na książkę.Jaką lekturę polecacie dla faceta dawno po czterdziestce?  Uwielbiam czytać,ale siedzę w tym,co mnie interesuje i literaturze jeździeckiej,kompletnie nie orientuję się co mogłabym kupić..
a chociaż jaki gatunek?

takie szybkie do polecenia: "Bezcenny", cała Trylogia Larssona, "Katedra w Barcelonie", "Władca Barcelony", "Powiedz mi kim jestem" itp, "Walka kotów" Mendozy, może najnowszy Myśliwski? ile ludzi tyle gustów! bez jakiejś podpowiedzi ciężko cokolwiek polecić...
mery-opowiedz coś więcej o nowych książkach Myśliwskiego 🙂
jeszcze nie czytałam 🙂

ale podobno wciąga!
.
Słuchajcie, Mama zafascynowała się ostatnio książkami Musso, szukam czegoś na prezent dla niej, jednak nie celowałabym w inne jego powieści, a raczej "nowe odkrycie", jakiegoś autora, który też mógłby jej przypasować. Coś innego niż kryminały, w których się ostatnio zaczytała, bardziej chodzi o jakieś takie lżejsze czytadła. Przeczytała większość opowiadań E.E.Schmitta, szukałabym czegoś właśnie pomiędzy nim a G. Musso, coś w podobnym stylu pisane. Możecie coś polecić? :kwiatek:
jesli chodzi o styl, to trochę się różni od Schmitta, ale polecam albo Anne Gavaldę albo Charlesa Martina albo Amelie Nothomb. Całą trójkę BARDZO polecam 🙂!

albo wiecznie żywe "Żółte cytrynki"! 🙂
Polecam książki Richard Paul Evans -  m. in. "Szukając Noel", "Dotknąć nieba", "Na rozstaju dróg" wspaniałe, wzruszające, głębokie książki  😍
Z kryminałów dobre pozycje ma Iris Johansen - dla koniarzy w szczególności "Tajemnica pustyni"  😀
Skonczylam Sezon Burz 🙂
Noooo, trzyma poziom, bardzo mile uzupelnienie losow wiedzmina 🙂 mysle ze to w koncu takie zakonczenie jakie byc powinno🙂

Znacie scene z Bareji, jak kierownik przesuwa na makiecie obiekty "to tu damy jeziorko, a ten budynek niech sobie stoi w zieleni" ? To wlasnie taka historia, tyle ze plan kierownika - idioty zrealizowano: Moze morze wróci - Bartka Sabeli, napisany po mesku opis podrozy przez Uzbekistan, w tle historia najwiekszej man-made tragedii ekologicznej na swiecie- osuszenia Morza Aralskiego. Zniszczono 90% lasow Azji Srodkowej, wyginely tygrysy kaspijskie, no i samo Morze wyschlo, a to co zostalo jest zbyt slone, zeby moglo w nim byc zycie, zniszczono zycie tysiecy ludzi, ktorzy od wiekow zyli z morza. Zostala tylko pustynia. Polecam.

http://vimeo.com/61812746

smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
04 grudnia 2013 12:31
jeszcze nie czytałam 🙂

ale podobno wciąga!

Mój tata obecnie czyta, jest zachwycony  😉
Zna się ktoś na Wojnie o tron? Chciałabym kupić tacie pierwszy tom, ale nie wiem który to, jaki ma tytuł 😀 Pomoże ktoś?
04 grudnia 2013 13:24
Masz na myśli Grę o tron?  😉
Haha, tak 😀
04 grudnia 2013 13:57
Pierwsza część nazywa się właśnie Gra o tron  😀 A cała saga to jest Pieśń lodu i ognia
Nie zaglądałam tu do Was, bo się wiedźmińskich spojlerów bałam...  😁 Ale! Wchłonęłam Sezon Burz całym umysłem i duszą!  😍

"I zawsze będą potrzebni wiedźmini. I oby zawsze zjawiali się tam, gdzie są potrzebni. (...) Ładna bajka, prawda? I kończy się dobrze, jak każda bajka powinna."! Zdecydowanie!  😍

Skonczylam Sezon Burz 🙂
Noooo, trzyma poziom, bardzo mile uzupelnienie losow wiedzmina 🙂 mysle ze to w koncu takie zakonczenie jakie byc powinno🙂

Czy na pewno zakończenie?  👀

[s]No właśnie zapomniałam o tej Grze o Tron! Dzięki za przypomnienie Dzionka! To miało być w Lidlu czu w Biedronce?[/s]
Edit: już znalazłam! 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się