Howrse gra :)
calore, bez rzeczy z CR wycisnka się maxa, którego się da. CR po prostu pomagają, co jest logiczne. I dalej nie widzę różnicy w treningu, dla mnie to jest standardowe dla każdego kto chce żeby jego koń miał jak najwyższe umiejętności, bez znaczenia czy do GP czy do hodowli.
ha ha, właśnie znalazłam Efekt Tornada i mogę wystawić 4 konie!! Czyli to zawsze o 8 tyś więcej 😀
uważam tak samo jak aga 🙂 natomiast nurtuje mnie jeszcze jedno... skoro gry nie podbijaja pg, tylko nabijaja umiejetnosci, to w jaki sposob nastepuje ogolny postep w grze?
sei, no też własnie nie wiem, ale na pewno coś daje większe GP bo mam źrebaka z dwóch koni od Gai i Uranosa, (jedno z zadań samouczka) i ma GP większe niż rodzice.
źrebaki dostają z automatu 1,2 PG więcej.
co do treningu - chodzi o to, żeby wiedzieć jakie umiejętności w jakiej kolejności trenować i jakich przedmiotów kiedy użyć. zresztą niech wypowie się ktoś, kto umie w praktyce trenować do GP 😉
o matko matko, jak to? To używając opcji "trenuj" marnujemy umiejętności?
nie marnujemy w znaczeniu tracimy, a w znaczeniu nie zdobywamy tylu, ile moglibyśmy zdobyć trenując w określonej kolejności i z fantami 😉
Trenując konia na GP nie ma znaczenia, które umiejętności pierwsze podniesiemy 😉
a to czy najpierw zrobimy treningi czy jazdy?
z tego co ja wiem też nie, przy czym najczęściej robiło się najpierw trening dwóch wybranych 'elementów' i przy tym lekcje. tak ja pamiętam.
Niestety, ale ktoś kto nie umie trenować koni nie wyrobi najwyższych UM, wielokrotnie się o tym przekonałam.
Raz Dunka (chyba tak) trenowała mi konia i uzyskał um 1411
brata bliźniaka trenowała mi inna osoba i um uzyskał tylko 1379!
oba miały po 20chmurek, wodę młodości i całe cr
Oba miały tyle samo um wrodzonych i to samo pg.
Bo Dunkaa potrafii 😁
Na trening koni ma wpływ parę rzeczy, m.in. to czy mają wodę, w jakim oj są zakwaterowane - zależnie od tego jaka jest lekcja, tyle um nam dodaje. Przy treningu codziennie musimy dawać lekcje. Możemy dać chmurki = będzie więcej um. Trening trwa do 25 lat. To chyba wszystko 😎
Bo grunt to dobre lekcje! Jest różnica lekcje 55eq (60) a 30eq- dają różny poziom umiejętności, stąd różnice w UM.
ale to nie jest tak, że nie uzyskamy tyle samo UM, po prostu przy słabych lekcjach trwa to dłużej. chmurki też nie dają więcej um, tylko cofają wiek konia, więc po prostu koń uzyskuje wyższe UM będąc młodszym. ale to tylko moje obserwacje z ang howrse.
ale pewnych rzeczy się nie odrobi. powiedzmy, że lekcje dają 0,244 (strzelam) i robisz je do 25 roku życia, odmładzasz konia i jedziesz od nowa. a teraz ta sama sytuacja z lekcjami dającymi 0,288. oczywistym jest, że tylko w tym drugim przypadku zrobisz większe umiejętności.
calore ma rację. Nie uzyskamy takich samych umiejetności z koniem, który jest zarejestrowany w OJ z lekcjami za 45 eq i z takim, który jest zarejestrowany w OJ z lekcjami za 60 eq 😉
nie marnujemy w znaczeniu tracimy, a w znaczeniu nie zdobywamy tylu, ile moglibyśmy zdobyć trenując w określonej kolejności i z fantami 😉
no tak tak, o to mi chodziło 🙂
Uświadomiłyście mnie.
To chyba za skomplikowane jak dla mnie, ja mam zwykłe rekreanty 😁
ale to nie jest tak, że nie uzyskamy tyle samo UM, po prostu przy słabych lekcjach trwa to dłużej. chmurki też nie dają więcej um, tylko cofają wiek konia, więc po prostu koń uzyskuje wyższe UM będąc młodszym. ale to tylko moje obserwacje z ang howrse.
pisząc o chmurkach użyłam skrótu myślowego 🤣
aaaa i ważny jest też prysznic w boksie
aaa właśnie, o co chodzi z tym prysznicem? za moich czasów czegoś takiego nie było 😁
Niee 🙂 Prysznic ułatwia trening, ale nie jest niezbędny.
no dobra, ale jak ułatwia? jak to działa? 👀
wszystkie akcje (treningi, zawody) zabierają 10% mniej energii
uuu fajne! ale chyba mało jest takich ośrodków? 👀 próbowałam raz szukać po tym prysznicu i żadnego wolnego nie było
sei, w zasadzie to po jakimś czasie w każdym ośrodku jest conajmniej 1 prysznic. Bo dostajesz go przy dokonaniach. Ale rzeczywiście, czasem ciężko znaleźć wolny boks z prysznicem 😉
Bo zwykle takie ośrodki przyjmują konie z wysokim poziomem umiejętności 😉
Sprzedam 2xOM za 4 kupony :kwiatek:
u mnie w ośrodku jest 8, um mam od 1000
fin niekoniecznie , kilka jest dobrych z małym wymaganiem na um
ja mam od 100 um chyba , ale musze podnieść , bo boksy 3* i prysznice mieszanki i marchew i wszystko inne
sei jak będziesz potrzebowała boksu pisz do karla158
a ja mam 100% pryszniców, opłatę 10eq i um od 1800 ale na com, więc to bez szału 😁
dzięki odezwę się 😉 na razie mam te lepsze konie już zakwaterowane. a na te słabsze to chyba trochę szkoda fatygi.
ponieważ nie wiedziałam jeszcze wtedy co daje ten prysznic, to szukałam ośrodków z marchewkami, podkowami i sprzętem west, co to by na tym kasy nie tracić.
3 x brązowa karta dzisiaj i kolejna lira apolla, czy wy też tak często to trafiacie? przecież ten symbol będzie mi się śnił po nocach w koszmarach 😵
na com 1800 um faktycznie dość łatwo ugrać. tam wchodzę tylko tak o, ale wyrobiłam sobie samouczek. pokryłam kobyłę ogier z PG 2000 i sama mam taką co ma 1000 😉
a właśnie, kto na pl hoduje pinto, kwpn lub holsztyny? podejrzałabym sobie co macie 😉