[quote author=amnestria link=topic=49.msg1138261#msg1138261 date=1316707540] A Pariska dzięki pracy rtk jeszcze się rozrosła
Dzięki raz jeszcze. Chciałam tylko zaznaczyć, że praca tak naprawdę nie moja, a forumowej Anki i wielu mi życzliwych ludzi. To im należą się gratulacje! [/quote] Ok, pracy Twojej, Anki i innych życzliwych ludzi 🙂. Ale! Koń jest Twój i Ty podejmujesz decyzje dot. jego rozwoju, treningu. Jak widać decyzje są dobre :kwiatek: Już nie mogę się doczekać jak kara będzie wyglądać w przyszłym sezonie 🙂
Ja mam wplyw treningu na sylwetke i ruch konia. Umiesnienie sie wiele nie zmienilo, bo kon przygotowywany byl do licencjatu, wiec juz dluzej w pracy byl. Porownanie maj 2010 - maj 2011
Szara ja nie widze najmniejszej zmiany u żadnego z koni, oba wyglądają dosłownie identycznie jak wyglądały. Weerka tak patrze i patrze i staram się czegoś doszukać, ale w efekcie nie mam czego bo wygląda tak samo 👀 Rudzikk to chyba bardziej nadaje się do wpływu żywienia na wygląd bo zniknęły całkowicie żebra, ale koń sam w sobie nie przypakował nic. Chociaż nieco na plus zmieniły się plecy 🙂 Frania on się przepięknie zaokrąglił, uwielbiam go 😍
Rudzik, primo dałaś beznadziejne zdjęcia 🙄 secundo koń wygląda lepiej, ale absolutny bezszał dla mnie. Nie robi na mnie wrażenia zupełnie, nie widzę jakiegoś porządnego przyrostu mięśnia. Jakbyś mi powiedziała, że koń chodzi dwa razy w tyg- to uwierzyłabym.
Owszem w pewnym stopniu sie z Tobą zgadzam i tego nie ukrywam. Nie rozumiem co i komu próbujesz teraz udowodnic 🙂 Niektóre 3 latki wyglądają lepiej niz nie jeden kon dorosły. Kazdy jest inny, a w tym przypadku byla to "szkapa" z opadniętym brzuchem po kopyta. Szanuje Twoje zdanie, ale nie wal tutaj ironicznymi tekstami bo i tak uważam, ze zrobił duży postęp. Dziekuje za uwage 🙂
Rudzik, też bym mogła wstawić swojego konia tutaj. Zaczął pracę ok 4 lat, teraz ma 4,5 i wygląda lepiej (no może poza obecnym okresem kiedy mamy jakieś tam problemy zdrowotne), ale wiem że na te zmiany ma wpływ też to, że on po prostu się rozwija i rozbudowuje, że tak powiem, sam z siebie. Chodzi również 3 razy pod siodłem plus lonża, spacery. O treningu nie może tu być mowy, mimo że wymagania wobec niego są w miarę stale zwiększane.
nie uważam, żebym komukolwiek musiała cokolwiek udowadniaćm więc po raz kolejny 🙄 . Wstawiasz zdjęcia, które mają sie nijak do tematu i jeszcze dziwi Cię ironia. 🙄 Wstaw się do puchnących z dumy, a nikt Ci złego słowa nie powie, a wiele osób przyklasie, bo koń wygląda lepiej- jak już mówiłam. I nie mówi mi co mi można "walić" a czego nie. To, co "walę" jest moją indywidualną decyzją.
Na 1zdjęciu koń chodził lekko 3razy w tygodniu lajtowo. Na drugim koń chodził: Skoki, zawody, treningi ujezdzeniowe, tereny spacery, galopy kondycyjne lonże itd praca 6razy w tygodniu lub 5jeśli są zawody. Jak będę w domu wieczorem to poszukam innych zdjęć bliżej ziemi🙂 miło że ktoś zauważył🙂