Wpływ treningu na wygląd. ZDJĘCIA.

[quote author=amnestria link=topic=49.msg1138261#msg1138261 date=1316707540]
A Pariska dzięki pracy rtk jeszcze się rozrosła

Dzięki raz jeszcze. Chciałam tylko zaznaczyć, że praca tak naprawdę nie moja, a forumowej Anki i wielu mi życzliwych ludzi. To im należą się gratulacje!
[/quote]
Ok, pracy Twojej, Anki i innych życzliwych ludzi 🙂. Ale! Koń jest Twój i Ty podejmujesz decyzje dot. jego rozwoju, treningu. Jak widać decyzje są dobre :kwiatek: Już nie mogę się doczekać jak kara będzie wyglądać w przyszłym sezonie 🙂
A więc i ja wstawię coś swojego 😉

Jamayca
Sierpień'09 początek naszej współpracy

Październik'09

Niestety z kobyłką już nie pracuję ;(

Kaliszanka
Styczeń'11 również nasz początek

Sierpień'11
Ja mam wplyw treningu na sylwetke i ruch konia. Umiesnienie sie wiele nie zmienilo, bo kon przygotowywany byl do licencjatu, wiec juz dluzej w pracy byl. Porownanie maj 2010 - maj 2011

Anka, suuuper! 👍 Jak konisko cudnie zadnie nogi zgina 🙂 Ech, co solidna praca, to solidna praca
Jakieś zmiany? 🙂
2010 - 2011
Weerka, mnie się podoba 🙂
rtk ten koń na pierwszych zdjęciach jest ładny ale na tych następnych to już jest obłęd  👍
rtk  chyba sobie to wydrukuję i powieszę nad łóżkiem.  😍  gratulacje dla wszystkich, którzy przyczynili się do tej przemiany! 👍
kwiecień 2011 - październik 2011

2009:

2011:

Praca niestety nieregularna, z kilkoma 2-3 miesięcznym przerwami.
Szara ja nie widze najmniejszej zmiany u żadnego z koni, oba wyglądają dosłownie identycznie jak wyglądały.
Weerka tak patrze i patrze i staram się czegoś doszukać, ale w efekcie nie mam czego bo wygląda tak samo 👀
Rudzikk to chyba bardziej nadaje się do wpływu żywienia na wygląd bo zniknęły całkowicie żebra, ale koń sam w sobie nie przypakował nic. Chociaż nieco na plus zmieniły się plecy 🙂
Frania on się przepięknie zaokrąglił, uwielbiam go 😍
Na pierwszym zdjęciu

Otylka październik/2010

na drugim Otylka  sierpień/2011
Popręg z fartuchem, napierśnik, inny nachrapnik, ochraniacze na cztery. Fakt, jakiś tam wpływ treningu na wygląd jest.
Rolex8 fatalnia dobrane zdjęcia. Nic na nich nie widać, nie można zatem ocenić zmiany.
Mam nadzieję, że się nadamy. Zdjęcia są robione w odstępie 6 miesięcy, zmiana żywienia niewielka (więcej siana dostaje).

Demonowa - no raczej od jedzenia szyja i zad sie nie rozbudowuje, ale każdy ma swoje zdanie.
Darolga - zgadzam sie z Tobą w 100 % 🙂
Rudzik, primo dałaś beznadziejne zdjęcia  🙄 secundo koń wygląda lepiej, ale absolutny bezszał dla mnie. Nie robi na mnie wrażenia zupełnie, nie widzę jakiegoś porządnego przyrostu mięśnia. Jakbyś mi powiedziała, że koń chodzi dwa razy w tyg- to uwierzyłabym.
Bo chodzi 2-3 razy w tygodniu, to 3-latek.
z mojej strony zero pytań  🙄 nie wiedziałam, że zmiana sylwetki źrebięcej na dorosłą to trening, człowiek uczy się całe życie.  🤔wirek: :emot4:
Owszem w pewnym stopniu sie z Tobą zgadzam i tego nie ukrywam. Nie rozumiem co i komu próbujesz teraz udowodnic 🙂
Niektóre 3 latki wyglądają lepiej niz nie jeden kon dorosły. Kazdy jest inny, a w tym przypadku  byla to "szkapa" z opadniętym brzuchem po kopyta.
Szanuje Twoje zdanie, ale nie wal tutaj ironicznymi tekstami bo i tak uważam, ze zrobił duży postęp. Dziekuje za uwage  🙂
Rudzik, też bym mogła wstawić swojego konia tutaj. Zaczął pracę ok 4 lat, teraz ma 4,5 i wygląda lepiej (no może poza obecnym okresem kiedy mamy jakieś tam problemy zdrowotne), ale wiem że na te zmiany ma wpływ też to, że on po prostu się rozwija i rozbudowuje, że tak powiem, sam z siebie. Chodzi również 3 razy pod siodłem plus lonża, spacery. O treningu nie może tu być mowy, mimo że wymagania wobec niego są w miarę stale zwiększane.

Za wcześnie dla Was na ten wątek 🙂
Amnestria -  wiem co masz na myśli. 🙂  Moze faktycznie nie trafiłam w ten wątek, ale jakieś powiązanie to ma.
nie uważam, żebym komukolwiek musiała cokolwiek udowadniaćm więc po raz kolejny  🙄 . Wstawiasz zdjęcia, które mają sie nijak do tematu i jeszcze dziwi Cię ironia.  🙄 Wstaw się do puchnących z dumy, a nikt Ci złego słowa nie powie, a wiele osób przyklasie, bo koń wygląda lepiej- jak już mówiłam.  I nie mówi mi co mi można "walić" a czego nie. To, co "walę" jest moją indywidualną decyzją.
Nigna   Warto mieć marzenia...
24 października 2011 19:11
Czemu nikt nie komentuje fotek Ruda77 ?

Koń sie bardzo ładnie rozbudował jak na 6 mies pracy no i jak kłus poprawił *.*
Skonćzmy ten temat, bo nie widze powodów, zeby go dalej ciągnąć 🙂

Nigna - zgadzam sie z Tobą. Nie zwróciłam uwagi. Również ładniejsza łopatka i szyja odrobine sie powiększyła.  🙂
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
24 października 2011 21:02
troche z innej perspektywy 😉

margaritka - jaka szyja! :O jak to zrobiłaś? 😀
Nigna   Warto mieć marzenia...
25 października 2011 08:56
margaritka 👍
jestem ciekawa jak to wygląda "na ziemi" : D Masz może jakieś zdjęcia 😀  ?
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
25 października 2011 09:53
Na 1zdjęciu koń chodził lekko 3razy w tygodniu lajtowo. Na drugim koń chodził: Skoki, zawody, treningi ujezdzeniowe, tereny spacery, galopy kondycyjne lonże itd praca 6razy w tygodniu lub 5jeśli są zawody. Jak będę w domu wieczorem to poszukam innych zdjęć bliżej ziemi🙂 miło że ktoś zauważył🙂 
Porównanie lipiec 2010 - lipiec 2011 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się