Wpływ treningu na wygląd. ZDJĘCIA.
Edit:
źle przeczytałam.
magda, jakkolwiek pogardliwego stosunku do mojej jazdy byś nie miałam, Dzionek jest w na tyle efektywnej robocie, że jej skutki widać gołym okiem z roku na rok 🙂 Je owies i siano, więc niestety nic innego mi nie pomaga.
Dziewczyna zadała pytanie i widać odbiło się echem, bo nie dotyczyło rzekomego szczypiora..
JARA, no bo cóż ja mogę napisać - Dzionek chodzi regularnie, nie miał żadnych kontuzji od wielu miesięcy, raz w tygodniu (a teraz i częściej) pod okiem instruktora.
Dzionka sory ale IMO Dzionek po prostu przytył 😉
Mąka, oj to na pewno też, ale teraz to i tak schudł na maxa po lecie 😀 Ja tam widzę dużą różnicę w jego klacie i zadzie w porównaniu z zimą zeszłego roku, już o tej 2 lata temu nie wspomnę, bo to chyba oczywiste 🙂
I co o tym myślicie?
1.lipiec 2008
2.marzec 2009
3.maj 2010
4. lipiec 2010 😍
szumka94 jak dla mnie to te zdjecia moglyby być zrobione jednego dnia , brak zauważalnej różnicy
zdjęcia właśnie się za bardzo od siebie nie różnią 😉
Nie no...różnią się. Na pierwszym jest chudszy, a na trzecim i czwartym grubszy. Taki klusek się zrobił. Możliwe, że mięśnie mu też przyrosły, ale tłuszczem też się zdrowo pokrył. Więc czy to wpływ treningu, czy odżywienia i zwykłego ruchu?
Dziewczyny, serio nie widzicie różnicy między koniem ze zdj. 1 a 3?
Na pierwszym ewidentnie bebzol z braku mięśni, słaba dupka, słabe plecy, a na 3 podciągnięty brzuszek, wypełniony zadek i grzbiet chyba lepszy. Tyle mogę zauważyć ja, zwykły rekreant, bo widać to gołym okiem 😉
No ale już między 3 a 4 nie ma kompletnie żadnej różnicy. 😉
Edit. Cyfry mi się pomieszały.
5 wstawiłam w porównaniu do 3 🙂
moim zdaniem jest ogromna różnica - krótki zapadnięty zad zmienił się w okrąglutki zadek, również poprawił mu się grzbiet i szyja.
Stał się 'dłuższy'. Ale może to tylko moja opinia, bo wiadomo, że tak czy siak jestem w nim zakochana🙂
pozdrawiam🙂
edit: ale miło poznać też waszą opinię chyba muszę spojrzeć na zdjęcia 'zimnym' okiem 😉
Hm, ja mogę porównać Szumka pomiędzy sierpniem 2009 i sierpniem 2010 i powiem, że zmienił się. Od takiego trochę rozwichrzonego młodziaka, do już poważnego mężczyzny, mięśni mu przybyło. 🙂
Pod względem jezdności zmienił się również diametralnie (brawa dla Szumki :emota200609316: ), chociaż tego oczywiście na zdjęciach nie widać. 🙂
wstawiłabym swoje, ale mam obawy. 😀 😵
easietrobe wstawiaj wstawiaj!
easiertobe dziękuję, mam nadzieję, ze w tym roku będziesz jeszcze pozytywniej zaskoczona, a poza tym to wstawiaj wstawiaj 😉
No to wrzucam moje. 🙂
Porównanie na drągach: zdjęcie z lewej wrzesień 2009, z prawej lipiec 2010. 🙂
Zdjęcie na trawie październik 2009, na parkurze czerwiec 2010.
easiertobe, bardzo ładny dolny miesięń na szyji. To chyba ta mało pozytywna zmiana o której pisała Sankaritarina, gdzie mięsni przybywa, aczkolwiek nie tam gdzie powinno.
a ja myślałam, że to zdjęcia z jednej jazdy 😲
O, aż tak się nie nadajemy? 😂
No co Ty _kate - przecież ogłowia są różne 🤦 😀
Dobra, ten komentarz chyba jest już delikatnym OTem, przecież ogłowie nie ma wpływu na wygląd konia, prawda? 🤔wirek: 😁
och spokojnie, ogłowia świadczą, że zdjęcia pochodzą z różnych jazd.
IMHO - niestety (może to kwestia niefortunnie dobranych kadrów) ale ja tutaj nie widzę pozytywnych zmian w muskulaturze konia...
edit
no może trochę poprawił się w klacie 🙂
Jeśli jest taka potrzeba, mogę wstawić inne zdjęcia. 🙂
Możliwe też jest, że ja czuję ogromną zmianę w jezdności, czego na zdjęciach nie widać, jeśli naprawdę nie ma żadnej zmiany, to się wycofam skruszona w ciszy. 🤦
Ale zobaczcie jak mu się oczy zmieniły! 😁
Ej, oszczędźcie sobie tych głupich ironii, jeśli nie ma zmiany, to to powiedzcie i tyle, bez głupich wyśmiewanek.
A jakie zmiany w koniu na tych zdjęciach powinniśmy widzieć? Bo ja ślepa najwidoczniej jestem... 😉
A ja myślę że na pierwszym zdjęciu widać różnice :kwiatek:
Ja sądzę, że się zaokrąglił i to, nie przez wpływ faszerowania go paszami, dodatkami, czy czymkolwiek, bo koń od kilku lat dostaje siano i owies, więc raczej nie ma na to wpływu przytycie. Poza tym przez ostatni rok, pracował więcej niż normalnie, więc raczej niemożliwym byłoby przytycie, przy odpowiednio dopasowanych dawkach żywieniowych. 🙂
Mówiłam, że mogę ja mieć takie odczucia patrząc na niego, bo jednak zdjęcia nie oddają tego, jak koń pracuje.
zkonmiprzezzycie :kwiatek: możesz powiedzieć, dlaczego tak myślisz? 🙂
ja tam widzę, że jest pełniejszy, jednak spektakularnej zmiany nie ma
Hej na tych fotach serio na obu jest tas ma osba- w sensie Koniczka! 👀
Wow!
I teraz prosze mnie nie zabić... ale ja myślałam, że na pierwszym zdjęciu to siedzi conajmniej "babcia Koniczki" 😜
To dowód, że są jednak kobiety jak wino-im satrsze tym lepsze!
Co do konia to te zdjęcia (ta przemiana) to jest najlepszy dowód na to, że istnieje jedynie wpływ treningu, a nie wozenia dupy. I trening nie musi być z trenerem- ale musi być prawidową jazdą gdzie zwiększa się wymagania, poziom trudności itd.
easiertobe To nie są żadne istotne różnice. Tu NIE WIDAĆ ZMIAN POWSTAŁYCH W TRENINGU.
KAŻDY koń zmieni się od jazdy (twój nabrał troszkę mięśni w szyi i klacie) ale nie są to zmiany w treningu. Stąd taka reakcja.
Jeśli natomiast tak wyglądacie po roku treningu (czyli przemyślanego programu treningowego pod okiem fachowca) to zmieńcie trenera - ten was oszukuje.
BTW: zmiany w szyi też nie są do końca pozytywne - świadczą o braku pracy w odpowiednim ustawieniu (zdjęcie w gumach się nie liczy). Ot, zmiany wynikające z tuptania.
I jeszcze jedna uwaga! 🤬 za brak ochrony końskich nóg.