Wpływ treningu na wygląd. ZDJĘCIA.

tajnaa świetnie teraz wygląda - orgomna zmiana. 🙂
koniara10001 jeśli ten trening miał wpływ to chyba tylko na spalenie ewentualnego tłuszczu, ale czy mięśni nabrał...? 👀
tylko ze ten koń wyglądał normalnie, nie był tłusty, był normalny! Dopiero "trening"  zrobił z niego wychudzoną szkapę  🤔 dziwi mnie, że dumna amazonka tego nie widziała.
_kate, obawiam się, że nadal nie widzi :/
może powiedzcie mi co mam zmienić,jak trenować...
bo widzę że to wszystko na nic...  🙁
Fakt (stąd było "ewentualny tłuszcz" 😉)... Szkoda konia...
Żeby można było ci powiedzieć jak masz trenować, to najpierw ty powiedz jak tego konia jeździsz?
lostak   raagaguję tylko na Domi
13 listopada 2010 17:19
blagam... zostawcie slowo TRENOWAC gdzies na polce....  TRENING to nie kazda jazda konna, ruszanie konia, poruszanie sie na koniu. 😵
koniara10001 jeżeli masz możliwości finansowe warto było by zainwestować w trenera ! Jak karmisz konia to też jest ważne!?
lostak trzeba by było zmienić również tytuł tematu...
Fakt (stąd było "ewentualny tłuszcz" 😉)... Szkoda konia...
Żeby można było ci powiedzieć jak masz trenować, to najpierw ty powiedz jak tego konia jeździsz?

jeżdże 2 h dziennie,raz w tyg teren,skoki i 1 dzień w tyg wolne. ; )

szczegółowy plan jazdy też. ?  🤣
mils widzę, że po zmianie nicku nagle stałaś sie wszechwiedząca... Nie będę Ci przypominać jakie Ty głupoty robiłaś i jakim poziomem wiedzy się wykazywałaś...

koniara10001 zaczęłabym od dawania konikowi wiecej jedzonka, lepszej jakości paszy i zapewniłą dużo ruchu by czasami nie rozniósł Cię swoją energia. W międzyczasie szukałabym kogoś w Twojej okolicy kto poduczy Cię o co chodzi w tej jeźdźie konnej, kto pomoże zmienić dosiad, udzieli wskazówek...Przed Tobą naprawde mega dużo pracy.
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
13 listopada 2010 17:22
może powiedzcie mi co mam zmienić,jak trenować...
bo widzę że to wszystko na nic...  🙁

z tego co widzę to pozwalasz koniowi zasuwać do przodu bez żadnej kontroli ktora jest zupelnie niemożliwa w tym momencie bo koń zupelnie nie jest ustawiony na pomocach a nie jest bo ty nie masz zielonego pojęcia ani co to znaczy, ani jak to się odczuwa to że koń jest na pomocach poza tym masz ręke zakleszczoną i łapiesz równowagę na wodzach.

Generalnie to do poprawy jest bardzo dużo i niestety ale bez pomocy z dołu się nie obejdzie.
koniara10001- czy on/ona jest na owsie? Jak tak to ile razy dziennie dostaje jedzenie ?
Mi się zdaje, że koń dostaje jeść dobrze, tylko spala się podczas jazdy... z nerwów  🙄
lostak   raagaguję tylko na Domi
13 listopada 2010 17:27
[quote author=palcia_94 link=topic=49.msg768751#msg768751 date=1289668888]
[/quote]

Nie! trzeba umiec sie zdystansowac troche do tego co sie robi i do niego nie pchac sie ze zdjeciami, tylko czytac i patrzec.  to jest wplyw treningu na konia na poprzedniej stronie jest up date - to jest wplyw treningu na konia.

szczegółowy plan jazdy też. ?   🤣

A skad bierzesz pomysły na jazde? skąd czerpiesz wiedze?
tajnaa  haha racja  🤣
koniara10001 jeżeli masz możliwości finansowe warto było by zainwestować w trenera ! Jak karmisz konia to też jest ważne!?

daje mu owies+kukurydzę+2 razy w tyg. siemię parzone+siano do oporu
i padok cały dzień (z przerwą na jazdę)
i wiadomo suchy chleb,marchewki,jabłka,granulaty.

Nie! trzeba umiec sie zdystansowac troche do tego co sie robi i do niego nie pchac sie ze zdjeciami, tylko czytac i patrzec.  to jest wplyw treningu na konia na poprzedniej stronie jest up date - to jest wplyw treningu na konia.
[/quote]

jeśli to nie jest trening, to gdzie dziewczyna powinna się podpiąć? No tu, pomimo to, że "trening" to może temu konikowi nie posłużył... takie jest tylko moje zdanie. Niestety nie uważam się wystarczająco doświadczonym jeźdźcem, żeby oceniać.
koniara10001 jeżeli jest tak jak mówisz to coś jest nie tak czy koń jest narażony na stres ? Lub choruje? Mój koń je trzy razy dziennie po pół miarki i jeżdże na nim tylko w piątki,soboty i niedziele i uwież że wygląda wręcz za dobrze ma bęben większy niż pralka !
[quote author=koniara10001 link=topic=49.msg768752#msg768752 date=1289668925]

szczegółowy plan jazdy też. ?  🤣

A skad bierzesz pomysły na jazde? skąd czerpiesz wiedze?
[/quote]

jeździłam rok w sekcji sportowej... + od 7 roku życie w stajni rekreacyjnej...

robię mu treningi takie jakie wyczytałam + jakie widziałam. 😉
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
13 listopada 2010 17:34
[quote author=palcia_94 link=topic=49.msg768768#msg768768 date=1289669488]

[/quote]

jeśli to nie jest trening, to gdzie dziewczyna powinna się podpiąć? No tu, pomimo to, że "trening" to może temu konikowi nie posłużył... takie jest tylko moje zdanie. Niestety nie uważam się wystarczająco doświadczonym jeźdźcem, żeby oceniać.
[/quote]

No widzisz Lostaczku, nie przetłumaczysz. Zasuwanie w obojętnie jakim kierunku na obojętnie jak idącym koniu TO NIE JEST TRENING. 
[quote author=palcia_94 link=topic=49.msg768768#msg768768 date=1289669488]
[quote author=lostak link=topic=49.msg768763#msg768763 date=1289669225]

[/quote]

[/quote]

No widzisz Lostaczku, nie przetłumaczysz. Zasuwanie w obojętnie jakim kierunku na obojętnie jak idącym koniu TO NIE JEST TRENING. 
[/quote]

Strzyga ani razu nie powiedziałam, że zasuwanie w obojętnie jakim kierunku i jak to trening, po prostu chodzi mi o to, że jak w temacie jest TRENING to co, inni nie mogą się pod to podpiąć?
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
13 listopada 2010 17:37
palcia_94, nie. Skoro nie trenują, niech idą do puchnących z dumy, albo wpływ żywienia na wygląd. Tu chodzi o trenowanie konia.
..w takim razie, przepraszam
koniara10001 jeżeli jest tak jak mówisz to coś jest nie tak czy koń jest narażony na stres ? Lub choruje? Mój koń je trzy razy dziennie po pół miarki i jeżdże na nim tylko w piątki,soboty i niedziele i uwież że wygląda wręcz za dobrze ma bęben większy niż pralka !

jest zdrowy,regularnie szczepiony,odrobaczany... i kochany przez wszystkich...
padok do pasienia się ma zdala od ulicy...
a masz kogoś, kto prowadzi Ci jazdy?  do czego dążysz w czasie swoich jazd?
a masz kogoś, kto prowadzi Ci jazdy?  do czego dążysz w czasie swoich jazd?

nie mam nikogo...stosuję to co nauczyłam się przez 7 lat.
napewno dąże do poprawek,uczę go nowych rzeczy (typu ustępowanie) ogólnie urozmaicam mu jazdę,żeby nie robił tego samego na okrągło ,żeby koń był szczęśliwy po jeździe  😎
koniara10001 To chyba wina leży w treningu... Mam nadzieje że koni będzie wyglądał tak jak rok temu ... a długo go masz ?
koniara10001 To chyba wina leży w treningu... Mam nadzieje że koni będzie wyglądał tak jak rok temu ... a długo go masz ?

niecałe 2 lata. 😉
sorry ale bardzo chcialabym zobaczyc to ustepowanie w wykonaniu tak sztywnego konia  😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się