absolutnie w tych butach nie biegaj ani nie uprawiaj areobiku ! rozwalisz sobie kolana, stawy. Ten model jest przeznaczony do spacerowania. Do biegania masz Run Tone.
Od trzech lat jestem ogromną miłośniczką easy tonów. Kocham je, mam nawet dwie pary, ale w życiu nie zaryzykowałabym na nich nawet lekkiego truchtu.
Na potwierdzenie moich słów :
http://jak-biegac.pl/buty-reebok-easy-tone-takze-dla-biegaczy Czym się różni Easy Tone od Run Tone?Reebok Easy Tone to system obuwia do codziennego chodzenia, spacerów i lekkich treningów. Nie został on zaprojektowany do treningów biegowych. System Easy Tone ma z reguły tylko dwie komory powietrzne w podeszwie. System Run Tone to bardziej zaawansowana technologicznie zabawka. Buty te mają już aż sześć komór, między którymi przepływa powietrze specjalnymi kanalikami.
Ode mnei dodam ze te komory sprawiają że im mniej ich jest tym obuwie jest mniej stabilne. Można przy tym łatwiej skręcić kostke itp itd. Ja w robocie z racji tego ze dużo chodzę zakładam własnie easy tone- do biegania czy areobiku mam zwykłe lekkie ,,riboczki".