OCENA PRACY MODERATORÓW ANKIETA(wawrek, katija, caroline)
Ankieta ma na celu pokazanie moderatorom jak my użytkownicy oceniamy ich pracę. Wynik głosowania ankiety nie będzie w żadnym stopniu wyznacznikiem do nowych wyborów ❗ ❗ Proszę w tym wątku nie dyskutować.
Oceniamy całość pracy MODERACJI jako zespołu, a nie każdego moderatora z osobna ❗ ❗ ❗ ❗
CZAS TRWANIA ANKIETY - 7DNI po jego zakończeniu poznamy wyniki głosowania . Po zapoznaniu się z wynikami ankiety, proszę moderację o zamknięcie wątku.
EDIT:
Proszę się nie wypowiadać w ankiecie, można w niej wyłącznie głosować. Jeżeli ktoś uważa że nie może ocenić pracy moderacji jako zespołu, to proszę tego nie robić a dyskutować w innych tematach do tego przeznaczonych.
Oceniamy całość pracy MODERACJI jako zespołu, a nie każdego moderatora z osobna !!! !!! !!! !!! i to jest błąd, bo takim działaniem jeszcze bardziej ich integrujemy i wzmagamy poczucie wzajemnej funkcyjnej lojalności...a takie więzi wśród moderatorów, powodują syndrom pasterza, ergo userzy staja się na dobra sprawę dla nich bydłem.
po części zgadzam się w Wrotkiem... jednego z modów lubię i cenię, uważam że jest jak najbardziej ok. co do drugiego- nie mam zdania. trzeciego zaś oceniam negatywnie więc jak mam ocenić ich razem? 😉
Ja mam dokladnie tak samo jak katka, dlatego dodajac oceny i dzielac na 3 wychodzi niezbyt pozytywnie.
I mod jest super, drugi mnie ani ziębi ani parzy a trzeci...coz.
Każdego moderatora powinno sie oceniać osobno, każdy inaczej "pracuje" Muszę się zgodzić z osobami po wyżej, ocenianie razem to błąd.
Nie wiem czy wiecie, ale się jeszcze taki nie urodził co by wszystkim dogodził 😉 Chyba wiadomo że każdy zawsze będzie miał jakieś ale do jakiegoś moda, bez względu kim by nie był i co by nie robił. Zadaniem ankiety jest ocena moderacji jako zespołu i tego jak to się przekłada na funkcjonowanie forum. Jeżeli uważacie że nie możecie udzielić odpowiedzi w ankiecie to po prostu w niej nie głosujcie. Uważam że spekulowanie co miesiąc nad tym który mod jaki jest, to bezsens. Sytuacja na forum zmienia się prawie z tygodnia na tydzień i trzeba by było robić wybory średnio co 2 tygodnie po każdej aferze żeby się wszyscy czuli usatysfakcjonowani. Nie dyskutujmy tutaj o tym, bo nie chcę naprawdę żeby potem ktoś posądził mnie o to że mące na forum. Jeżeli chcecie kogoś obalić to proponuje jakiś osobny wątek który kolejny raz zrewolucjonizuje to forum, ale szczerze nie wiem po co skoro w mojej ocenie modzi jako zespół radzą sobie bardzo dobrze nad wszystkimi.
Tyle tutaj i proszę nie kontynuujcie tej polemiki.
Też uważam, że każdy z modów powinien być oceniany z osobna.
Presja, założyłaś wątek i chyba chodzi w nim o to żeby sprawiedliwie ocenić prace modów, tyle że oceniając ich razem nie da się. Ja na jednego mam totalną alergię, drugiego lubię a trzeci jest obojętny i tak głosując automatycznie zaniża sie ocenę, można oczywiście nie głosować jak piszesz, ale większość jak mniemam ma właśnie taki stosunek do modów, a chodzi o to żeby głosowało jak jak najwięcej osób.
a nie możesz zrobić 3 ankiet?wtedy będzie bardziej obiektywnie...solidarna ocena jest nie fair,bo działają subiektywnie,a mają odpowiadac grupowo?
i po co zakładasz temat,skoro nie chcesz dyskusji?
Ktoś- No właśnie nie chcę dyskusji bo wiem że zaraz rozpęta się kolejna burza o to kto winien zostać a kto nie modem. Nie rozumiem czy sformułowanie moderacji jako zespołu to jakaś duża nie jasność? Przecież jeżeli mieli byście ocenić jak działa np szpital czy szkoła, to w ocenie będziecie kierować się jej ogółem a nie przez pryzmat sympatii czy antypatii do jednego pracownika.No chyba że ja jestem jakaś inna. Myślałam że to chyba jasne polecenie, ale widzę że dla nie których ciężko jest oddzielić to czy dostał bana, uciszenie i od którego moda, od tego czy na forum istnieje ogólny ład i porządek. Jeżeli tak bardzo chcesz znać wyniki ocen każdego z osobna to proszę bardzo, możesz założyć swój wątek w którym do oporu będziesz wałkować o wyższości swoich racji nad racjami innych.
[quote author=Ktoś link=topic=48406.msg920941#msg920941 date=1299069090]
a mają odpowiadac grupowo?
[/quote]
Wg mnie jeżeli zajdzie taka potrzeba to tak właśnie powinno być. Ostatnio życie samo zweryfikowało kto spadł ze stołka a kto na nim został. Moderatorzy jako zespół działają w ogólnym porozumieniu jak mniemam, i nakładanie kar czy decydowanie o różnych sprawach dot. forum jest również chyba wspólnie przez nich konsultowane. Moderacja dla mnie to jeden robot, który działa na jakiś swoich określonych zasadach, jeżeli modzi sami zadecydują że któreś ogniwo się nie nadaje to myślę że albo sami go zdymisjonują albo sam się pod do dymisji. Jeżeli będziemy ciągle kierować się swoimi sympatiami i antypatiami do kogoś to doprowadzi to jedynie do tego że co miesiąc będą musiały odbywać się nowe wybory. Oceniłam pracę całości moderacji, i porównuje ją do tego co było przed. Rozpatruje takie kwestie jak ogólny ład i porządek, utrzymywanie kultury wypowiedzi, szybkość w odpowiadaniu na nurtujące pytania. Powiem szczerze że obawiałam się jednego z użytkowników na pozycji moda i bałam się że może być ogólnie niezbyt sympatycznie, ale widzę że nic takiego się raczej nie dzieje i chociaż nie zawsze zgadzam się z decyzjami moderatorów i ich postępowaniem to ich wspólną pracę oceniam tak a nie inaczej - po prostu dla mnie zrobiło się czyściej przy obecnym składzie.
Ktoś- No właśnie nie chcę dyskusji bo wiem że zaraz rozpęta się kolejna burza o to kto winien zostać a kto nie modem. Nie rozumiem czy sformułowanie moderacji jako zespołu to jakaś duża nie jasność?
no to jako zespół działają fatalnie, bo kury pozwoliły się zagdakać kogucikowi 😁
a ja się zgodzę z Presją i chyba wiem o co jej chodzi 😉
zespół moderatorów jest jak zespół w pracy, nie oceniamy ich efektywności z osobno ale jak jako zespół sobie radzą i jakie mają wyniki, i tu nie jest ważne że x- się leni i nie zna na robocie, z- zapieprza jak głupi i robi prawie wszystko a nawet więcej a y- robi bo robi ale mogło by być lepiej kierownik ocenia ich jako zespół, całość i nikt się nie rozczula nad tym kto jaki jest, liczy się wynik.
moderatorów też powinniśmy ocenić jako całą grupę mimo sympatii czy antypatii do danego użytkownika, liczy się to jak wychodzi całość podjętych przez nich decyzji i czy ich praca daję efekt.
No widzisz, Solina, nie w każdej pracy tak jest. Na szczęście. Nie chciałabym dzielić się pochwałami i wypłatą z osobą, która się leni.
Zespół ma dobrze wykonywać swoją pracę, ale każdy z osobna też powinien być prześwietlony 😉
zespół moderatorów jest jak zespół w pracy, nie oceniamy ich efektywności z osobno ale jak jako zespół sobie radzą i jakie mają wyniki, i tu nie jest ważne że x- się leni i nie zna na robocie, z- zapieprza jak głupi i robi prawie wszystko a nawet więcej a y- robi bo robi ale mogło by być lepiej kierownik ocenia ich jako zespół, całość i nikt się nie rozczula nad tym kto jaki jest, liczy się wynik.
moderatorów też powinniśmy ocenić jako całą grupę mimo sympatii czy antypatii do danego użytkownika, liczy się to jak wychodzi całość podjętych przez nich decyzji i czy ich praca daję efekt.
W takim razie w jakim celu moderatorzy mają podpisywać się pod swoimi decyzjami? Albo - albo. Albo ocenia się zespół bez identyfikowania kto co zrobił albo ocenia się jednostki. Ja nie mówię, że tak czy tak jest lepiej, tylko że należy zdecydować się na jakąś opcję. I jeśli chcemy oceniać zespół, nie pytajmy, co w tej sprawie myśli ten mod czy tamten. A jeśli chcemy, żeby modzi podpisywali się pod swoimi decyzjami, nie spodziewajmy się, że ocenę jednej osoby przeniesiemy na ocenę grupy.
trusia, o ile wiem to mamy regulamin i moderatorzy mają się też do niego ustosunkować to że się podpisują to ok. ale nie ma czegoś takiego że jeden za za duże zdjęcie da ci bana a drugi tylko ostrzeżenie. więc nie rozumiem o co ci w tej chwili chodzi?
a powiedzmy sobie szczerze że regulamin napisany jest ogólnikowo, ciężko przewidzieć każde wykroczenie i napisane obok jaka to kara więc też i czasem interpretacja może być delikatnie różniąca się ale nie jak w przypadku który podałam wyżej z za dużym zdjęciem.
Mi jest bardzo ciężko ocenić pracę moderatorów razem.
Nie wiem co taka ocena ma na celu.
W pracy też są oceny indywidualne, więc.. 😉
Tylko naprawdę nie wiem po co ta ankieta. To jakieś badanie poziomu satysfakcji klienta? 😁
Tylko naprawdę nie wiem po co ta ankieta. To jakieś badanie poziomu satysfakcji klienta? 😁
Badanie poziomu satysfakcji klienta wykonane przez klienta, bo przecież to nie moderacja jest założycielem wątku 🙂
Bzduuura i tyle.
Modzi sobie radzą, róbcie swoje, nie wymyślajcie nowych kar [ 😉 ] i będzie gites na długie lata.