Portfel skórzany Peterson, Ochnik czy Wittchen

asds   Life goes on...
07 kwietnia 2009 20:19
Witam

Jako ze stałam się juz "dojrzałą" i "poważną" kobietą chciałabym kupic nowy portfel. Do tej pory kupowalam jakies portfele syntetyczne, głównie atmosphere ale przyznam szczerze ze wytrzymałosc "syntetyków" jest średnio zadawalająca.

Znajomy polecił mi portfele Petersona, szwagier 1szy Ochnika, szwagier 2gi Gucciego, ale to raczej na razie poza moimi mozliwosciami finansowymi.

Więc z wymienionych w tytule 3 firm którą byscie najbardziej polecili?
Wittchen to firma polska, nie wszyscy wiedzą 😉
Seksta   brumby drover !
07 kwietnia 2009 20:34
ja polecam portfele firmy VIP. Mam taki i jest niezniszczalny 🙂
Oczywiście skórka.
ushia   It's a kind o'magic
07 kwietnia 2009 20:36
Cioram wittchena od dziewieciu lat bez przerwy  - no cos po nimzaczyna byc widac, ale do zmieniania mu jeszcze daleko.
asds   Life goes on...
07 kwietnia 2009 20:52
szepcik  I posiadająca jedną z swoich fabryczek w Łomiankach pod Warszawą.

Głownie zalezy mi na opiniach o Petersonach, bo jeden model ich portfela strasznie mi się podoba 🙂

A to ten cudak:

http://www.allegro.pl/item605147393_nowosc_peterson_426_yellow_portfel_damski_br.html

A z witchenna to mówimy o portfelach z serii Italy czy z ekonomicznje półki?
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
08 kwietnia 2009 10:42
Ja ciuram skórzanego Samsonite'a już... 6 lat?
Z czarnego zrobił się lekko grafitowy, ale skórka wciąż miękka, żadnych przetarć, szwy bez zarzutu. A z zawartością torebki się nie pieszczę 😉
deborah   koń by się uśmiał...
08 kwietnia 2009 10:55
ja mam Valentini którego kocham miłością wielką od kilku lat. nadal wygląda jak nowy 🙂 kosztuje jakies 150 zł
Bischa   TAFC Polska :)
08 kwietnia 2009 21:05
Mam Witchena od paru ładnych lat - zdecydowanie polecam  😉
Ja rowniez bardzo polecam Valentini.
Ja polecam Petersona model autorski, duży i zapinany na suwak, mozna go kupić tu  www.superportfel.pl
Kasia1976, czy sądzisz, że asds przez ponad dwa lata nie kupiła tego portfela i nadal czeka na opinie?
ash   Sukces jest koloru blond....
04 października 2011 15:05
Mam Witchena od paru ładnych lat - zdecydowanie polecam  😉

ja również! 💃
Odkopuję z czeluści forum.

Mógłby ktoś polecić portfel mniej typowy?
Szukam czegoś poręcznego dla chłopaka, spodobały się i mi, i jemu te: http://dashwallets.com/
Jednakże nasze poszukiwania jeszcze nie zostały zamknięte.
Ktoś, coś?  👀
Puccini
robakt   Liczy się jutro.
11 stycznia 2015 13:21
Ochnik zdecydowanie.
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
11 stycznia 2015 14:04
Ochnik ma chyba dość "standardowe" wzornictwo?  😉
robakt   Liczy się jutro.
11 stycznia 2015 14:56
Mój chłopak dostał ode mnie jeden z nowej kolekcji i jest zachwycony. Może i wygląda klasycznie, ale według mnie nie wygląda jak każdy, zwykły męski portfel.
Znalazłam jakieś 10 portfeli Ochnika które sama bym sobie sprawiła  😜

U mnie stanęło w końcu na dash wallet, zobaczymy jak się będzie sprawował.
Kiedyś może będzie mnie stać na coś takiego: http://bellroy.com/
Moim skromnym zdaniem fantastyczna sprawa!
Kika   introwertyczny burak i aspołeczna psychopatka
22 stycznia 2015 13:33
buyaka sprawdź sobie markę Mustard jeśli chcesz oryginalnie.... Ja mojemu kupiłam 2 lata temu z motywem z "Lśnienia", jakościowo super a robi wrażenie zawsze i wszędzie🙂
Esquire, tylko nie wiem czy u nas dostepne.
Odkopuję.

Czy któraś z Was może się podzielić opinią o portfelach Paul Rossi? :kwiatek: W opisach niby jest informacja, że portfele są skórzane, ale co to za skóra, jeśli portfel kosztuje mniej niż 50 zł? 🤔

Jeszcze wpadł mi w oko Cavaldi, Solier i Always Wild i chętnie przygarnę jakieś opinie na temat tych marek. :kwiatek:

edit. dopisek
mundialowa, co prawda nie znam wymienionych przez ciebie portfeli, ale ze swojej strony mogę polecić produkty u tego użytkownika miałam jeden portfel przez dwa lata i jedynie się wybrudził 😉 drugi kupiłam tylko dlatego, że był większy. tata też ma od niego portfel i nie narzeka. ceny różne, jeden miałam za chyba 60zł i faktycznie jest skórzany.
Czyli jest szansa, że nawet te za 50 zł będą coś warte. Dzięki za odpowiedź! 🙂
mundialowa ja mam z Biedronki skórzany, kupiony za 30 zł (tak, skóra jest naturalna  😉 ) a na wyprzedażach Biedronkowych takie portfele można było kupić za 15 zł. Ja swój cioram już chyba 3 rok i wszystko z nim ok.
Ja polecam portfele WITTCHEN. Kupiłam mamie przeszło rok temu na urodziny, używa go cały czas i nadal wygląda jak nowy  😀
Dzięki dziewczyny! 🙂 Portfel został wybrany, ale obdarowywany wymyślił coś innego, więc nie przekonam się, jak to jest z trwałością portfela za 30 zł. 😁
madmaddie   Życie to jednak strata jest
04 grudnia 2015 16:42
to ja się dorzucę, że mam od lat Vitiera i super się trzyma, a wiele przeżył 😉

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się