Poszukiwany/poszukiwana

trzynastka   In love with the ordinary
23 lutego 2012 18:02
nine, znam Keny 🙂
Ma się świetnie - biega po padoczku i tyje 🙂
Możesz coś o niej więcej napisać?
Obecna właścicielka niewiele wie na temat jej przeszłości 🙂
Jak będę w stajni jakieś zdjęcia mogę porobić 🙂

super by było ! 🙂

Keny, ja ją znałam za czasów jak stała w Zbrosławicach na Górce, u Basi Barczyk.
Chodziła wtedy konkursy chyba P i N. Pod różnymi zawodnikami, a w przerwie uczyła nas coś podskakiwać 😉

Nawet mam jej zdjęcia :
nine, nie ma problemu w weekend coś pstryknę bo w tygodniu jestem wieczorami 🙂
Po Twoim zdjęciu widzę że "uśmiech" ma ten sam-zmieniła się tylko grzywa - na jaśniejszą 🙂 Boks to jej azyl ale na padoku jest ok 🙂

A miała jakieś dzieci?Bo na bazie nie ma żadnego info na ten temat.

Tak przy okazji
Szukam dwóch klaczy

Daytona

http://www.bazakoni.pl/horse_115229.html

Kanea

http://www.bazakoni.pl/horse_24184.html

Ktokolwiek widział ktokolwiek wie  👀
Daytona na pewno jest hodowli SK Stubno Kanea wiem że tam stacjonowała jako klacz hodowlana.
Za wszelkie info będę wdzięczna 🙂
POSZUKIWANA! ❗ ❗ ❗

Nadal pilnie poszukuję klaczy o imieniu Aza.  Rasa: wielkopolska Urodzona: 25 luty 2004 Maść: jasnogniada ze skarpetkami na tylnych nogach oraz mała gwiazdką. Matka: ATLANTA rasa pksp (po AMBASADOR wlkp i ARKA pksp) Ojciec: MIKAN rasa pksp (po MIKADO wlkp i ATTA pksp). Jest to spokojna, twarda w chodach klacz. W klebie ok. 170 cm.

trzynastka   In love with the ordinary
23 lutego 2012 20:29
nine, nie ma problemu w weekend coś pstryknę bo w tygodniu jestem wieczorami 🙂
Po Twoim zdjęciu widzę że "uśmiech" ma ten sam-zmieniła się tylko grzywa - na jaśniejszą 🙂 Boks to jej azyl ale na padoku jest ok 🙂

A miała jakieś dzieci?Bo na bazie nie ma żadnego info na ten temat.

Źrebaków u nas nie miała, stajnia typowa sportowo handlowa, na źrebaki miejsca brak 😉
Ale nie wiem skąd do nas przyszła. Próbuje policzyć ile wtedy miała lat jak ją znałam.. z 8-9 chyba.
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
25 lutego 2012 20:55
Szukam informacji o rodzicach konia Szarlatan (obecne imię Charli) urodzony 2006r (podobno czerwiec) rasy angloarab (anglik?). Nie mam świadectwa krycia klaczy, koń ma wpisane nn i rasa typ szlachetny. Ze stajni na Mazurach (ponoć na trasie Mikołajki- Mrągowo) miał iść na tory, potem ponoć na mięso. Kto coś wie? Proszę o odzew, jak ktoś cokolwiek wie!
Hej.
Szukam pewnego konia, na którym zaczynałam naukę jazdy konnej.
Nie wiem, czy nadal żyje, ale może go ktoś kojarzy...
Nie wiem o nim prawie niczego, jedynie:
był to siwy arabek,
imię: Faber
ogier, aktualnie może mieć koło 20 lat (jeśli nadal żyje)
Mniej więcej w 2005 roku stał w stajni w Lublewie, kawałek za obwodnicą trójmiasta (województwo pomorskie).
Może ktoś akurat go kojarzy?
Poszukuję wał. Wellington, SP, m. Winniefred, o. Campari, ur. 25.10.2005. gniady z odmianami; sprzedany z dolnego śląska prawdopodobnie w okolice kalisza, stamtąd też pochodził. posiadam zdjęcia, mogę wysłać na pw. Zależy mi bardzo na informacjach o  nim, lub o jego rodzeństwu.
.
Poszukuje klaczy PERŁA.
skarogniada z jasną grzywą.
Rasa polski kon zimnokrwisty, będzie miała ok 14lat(?) nie jestem pewna ile.
Została sprzedana gdzieś w polskie góry, niestety nie wiem dokladnie gdzie i chcialabym zyskac jakiekolwiek informacje gdzie sie podziewa... Byłabym wdzieczna także za jakieś zdjęcia teraxniejsze kobyłki. Została sprzedana wraz ze źrebakiem(na którymś zdjeciu są obie, źrebak to klaczka<- bedzie miała teraz coś kolo roku, gniadokasztanowata z dużą gwiazdką na czole) za cenę mięsa, nie jestem pewna czy do handlarza.
Zdjęcia w linkach BARDZO proszę o zaglądnięcie choć do jednego, wiem, że nieraz nie chce się nam otwierać linków, lecz naprawdę zalezy mi na tej kobyłce, a może akurat ją widzieliście... Wyjechała z Sulechowa (woj. Lubuskie).

http://www.garnek.pl/piernik/12534091/mila-ochloda
http://www.garnek.pl/piernik/11172185/najlepiej-u-oku-mamy
http://www.garnek.pl/piernik/10234927
http://www.garnek.pl/piernik/8266186
http://www.garnek.pl/piernik/8667199

Z nią również zostały sprzedane dwa konie, Iskra w wieku ok,4 lat ze swoim źrebakiem, rudym ogierkiem z latarnią.
Proszę o informacje na pw, lub na mail znajomej (obie szukamy grubasków)  princesswithhorses@gmail.com
Ircia   Olsztyn Różnowo
28 lutego 2012 19:05
Tia przepraszam za  🚫 ale dziwne te maści koni podajesz?
Skarogniada z jasną grzywa? i gniadokasztanowata? Może ja sie nie znam, ale cos mi tu nie pasuje  🤔
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
28 lutego 2012 19:22
Tia przepraszam za  🚫 ale dziwne te maści koni podajesz?
Skarogniada z jasną grzywa? i gniadokasztanowata? Może ja sie nie znam, ale cos mi tu nie pasuje  🤔

Pewnie chodzi o brudnego kasztana 🤔 Albo ciemnokasztanowatą maść?
Właśnie nie, brudnykasztan to to nie jest... Może tak wyglada, ale na zime i może jest ten brudnykasztan, ale na lato robi sie skarogniada, grzywa zostaje jasna, ale ogon ciemny mają.
Może ogon zostaje ciemny w stosunku do grzywy, ale jest on nadal kolowu brżowego, a więc jest to kasztan a nie skarogniady kon. Tak też na zdjęciach widać kasztana.
MajaK   Tina 2000-2013
29 lutego 2012 07:10
W 3-cim linku jeśli to ta klacz to bedzie srebrna kara/skarogniada lub coś koło tego  😉

Często zdarza sie u grubasów gen srebrny.
Po prostu koń kameleon 🙂 Ma ogon ciemny, a grzywę jasną. Na zime robi się ciemna a na wiosne/lato jaśnieje.
Miała też szycie na zadzie, także została podłużna blizna bodajże na prawym "półdupku" .
W 3-cim linku jeśli to ta klacz to bedzie srebrna kara/skarogniada lub coś koło tego  😉

Ja tam nie widzę karości, skarogniadości i srebrzystości, poczytajcie sobie o maściach koni np. w "Nauce jazdy konnej w weekend" 😉

Miłej lektury!
😎
MajaK   Tina 2000-2013
29 lutego 2012 14:56
[quote author=MajaK link=topic=472.msg1321563#msg1321563 date=1330499416]

Ja tam nie widzę karości, skarogniadości i srebrzystości, poczytajcie sobie o maściach koni np. w "Nauce jazdy konnej w weekend" 😉

Miłej lektury!
😎
[/quote]

Ja widze na 3 fotach konia, u którego możnaby pokusić sie o stwierdzenie takiego genu.
Nie wiem po co ta ironia, szczególnie, że polecona "letura" ma się nijak do stanu faktycznego....moze chodzio o "Identyfikację" p. Stachurskiej?
I moze przenieśmy wątpliwe zdjecie do analizy na wątek o maściach i odmianach? 😉
agnesix, wydaje mi się, że Faber - siwy arab w hreczce (ogier) nadal stoi w Pomerani w Łężycach. Jest w rękach prywatnych, ale nie wiem, czy o tego konia chodzi, bo chociaż najmłodszy nie jest, to nie sądzę, żeby miał już 20 lat 🤔
Siwy arabski ogier Faber po Pers jest z roku 1994, więc ma 18 lat
montana, tak, dziękuję - to musi być ten Faber.
Już się z agnesix dogadałam na PW 🙂

Naprawdę? Często? Bo gen warunkujący maść srebrną jest naprawdę rzadki a ja koni fenotypowo srebrnych koni widziałam może ze 3 w Polsce (i wcale nie musiały to być konie maści srebrnej). Poza tym, naprawdę nie wydaje mi się, że klacz na zdjęciu jest maści srebrnej ani tym bardziej karej lub skarogniadej. Ze zdjęć wygląda jak ciemno kasztanowata z konopiastą grzywą. Nie wiem dlaczego Tia taką możliwość odrzuca, tym bardziej, że nie ma żadnych podstaw by sądzić iż jest skarogniada (czarna grzywa i ogon, złociste przejaśnienia na pysku, pachwinach, itp.). Może zwykłe upieranie się bez wnikania w temat i dokształcania się? Z resztą ta dyskusja bardziej pasuje do wątku o maściach.
MajaK - Zaglądaj sobie do jakiejkolwiek lektury chcesz, aby tylko nie pisać takich bzdur na forum.
Podałam z ironią akurat taką książkę, bo jest najgorsza na rynku, ale o maściach też tam było. Warto choćby tam zerknąć, aby napisać cos mądrzejszego w jakimkolwiek wątku  😁.
Koniec OT.  😉
byłabym wdzięczna za informacje co aktualnie dzieje się z klaczą Miłka (kuc walijski gr. b albo c, siwa z jabłuszkami). pamiętam ją ze starej volty, opiekowała się nią użytkowniczka madzixx. potem Miłka trafiła do szkółki, z tego co pamiętam w okolice Poznania. byłam zakochana na odległość w tym koniu, więc jeśli ktoś wie, co później się z nią działo i gdzie teraz jest, prosiłabym o info.

zdjęcie nie jest mojego autorstwa

edit: zdjęcie
Kasix1997   My little Princess
01 marca 2012 14:01
Prosze, wręcz błagam o info o ogierze [font=Verdana]GACH PO HANDICAP I GABRYSIA URODZONY 1996/97[/font] ogier ze 3/4 lata temu stał w SO Starogard miał krwotoki z nosa, wysoki skarogniady!!!
emptyline   Big Milk Straciatella
01 marca 2012 17:55
byłabym wdzięczna za informacje co aktualnie dzieje się z klaczą Miłka (kuc walijski gr. b albo c, siwa z jabłuszkami). pamiętam ją ze starej volty, opiekowała się nią użytkowniczka madzixx. potem Miłka trafiła do szkółki, z tego co pamiętam w okolice Poznania. byłam zakochana na odległość w tym koniu, więc jeśli ktoś wie, co później się z nią działo i gdzie teraz jest, prosiłabym o info.

Zapytam znajomej. Klaczkę dobrze kojarzę, Marysia za to miała z nią styczność w szkółce w Poznaniu, nie pamiętam tylko gdzie to dokładnie.
wg moich info nadal stoi w Rosnówku pod Poznaniem tyle że szkółki już tam nie ma. Była wystawiana na sprzedaż jako para ze swoją córką.
dziękuję :kwiatek:
Kasix1997   My little Princess
04 marca 2012 17:44
Szukam klaczy GALERIA ( BABCIA)  Kara/skarogniada, dość wysoka, klacz pracowała w rekreacji w Starogardzkim stadzie, słyszałam że została odebrana właścicielowi który nie płacił za postój i ją tam zostawił, podobno klacz chodziła w wysokich klasach ujeżdżania ale czy to prawda. Klacz jakoś w 2008/2009 została zabrana z S.O ponoć przez Jakieś Towarzystwo Ochrony zwierząt wraz z wałaszkiem Pedro, ale najprawdopodobniej znów została przez nich oddana do rekreacji bardzo proszę o informacje klacz może teraz mieć coś koło 23 lat jeżeli żyje, zależy mi żeby ją znaleźć to koń który nauczył mnie wszystkiego 🙂

Błagam, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie coś o niej  🙇
Poszukuję klaczy wlkp Fidia ( Sztorm- Fiesta )ur 1989 skarogniada,wlkp Toska ( Hestor- Tabaka)ur 1992 gniadosrokata i wlkp Fama ( Lampart- Faseta)ur 1993 gniada.Do 2000r klacze stały w stadninie Chevalier w Wierzbnie. Niestety nie wiem co się z nimi teraz dzieje. Jeśli ktoś ma jakiekolwiek informacje będę baaardzo wdzięczna. 🙇 🙇
POSZUKUJĘ:
ATLANTA klacz,ur 92 lub 93,siwa w hreczkę matka: Arabella  po Jankes ojciec:Grand As. Wiem ,że stała dłuższy czas pod Krakowem, widziałam potem ogłoszenia ,że na sprzedaż.

AMPLIKO wałach, matka:Atlanta ojciec: NN (tak mi się wydaje), wiem że jakiś czas temu stał w Otominie 🙂 (zdjęcie znalezione kiedyś gdzieś w necie  :kwiatek🙂

DEBORAklacz ciemnogniada, wlkp pochodzenia nie pamiętam niestety

DEBRINA klacz, też ciemnogniada po matce, ur. 2002/3 matka: Debora ojciec:Epigraf /Graf Step

FABIOLA klacz, sp , brudny kasztan matka:Francesca ojciec: Coriograf B

FABIAN ogier?,sp,kasztan ur.2003 , matka:Fabiola/Coriograf B ojciec: Lord Star
(foto z voltahorse :kwiatek🙂

KIMSON ogier,sp, kasztan, ur.1997/8 matka: Klamra ojciec:Kingsten, słyszałam ,że sprzedano gdzieś do Holandii ale tu wcześniej też chodził P,N byłabym wdzięczna o jakieś info lub foto

KASANDRA klacz,sp,kasztan, ur.2002/3, matka:Kaseta/Orbis II ojciec: Kimson/Kingsten

ROMANTYKA klacz, sp , ciemna gniada, ur.1995, matka😀alia ojciec:Regent niedowidzi na jedno oko

RANKOR wałach, sp, kasztan, ur.2001, matka:Romantyka/Regent ojciec: Rubin

Niestety nie mam lepszych zdjęć... 🙁

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się