Nasze źrebaki

Łaciata   Forever in my heart ♥
15 stycznia 2011 21:26
Gosc10 - okim poczekam na fotki z niecierpliwością co z takiego połączenia wyrasta 🙂 Moja mała jest po Ślązaku i wielkopolaku 🙂 dla mnie idealne połączenie chociaż wolałabym wielkopolaka czystego ,ale i tak jestem zadowolona mega.
Nastepna proba wklejenia zdjec -jak widac - ten zrebak je za trzy konie , a mimo to ma wystajace zebra i wielki brzuszek 🙁 Mam nadzieje,ze z wiekim to sie zmieni)zapomnialam dodac,ze zdjecie jest z pazdziernika 2010 - mieszkam w Itali wiec taka trawka jest w tym okresie normalna
15 stycznia 2011 22:54
Gosc10 - tym brzuszkiem to się nie przejmuj zauważyłam ,że źrebaki tak mają w takim okresie,bo wiele źrebaków widziałam 🙂 Tylko mojej żeberka nie wystają... może zmień dietę ? tylko pamiętaj wszystko stopniowo i małymi ilościami 🙂
.......jak widac - ten zrebak je za trzy konie , a mimo to ma wystajace zebra i wielki brzuszek 🙁

polecam regularne odrobaczanie
jest odrobaczany regularnie,tak samo,jak i jego mama 🙂
Mój źrebolek -ślązaczek Zordon, ur.22 kwietnia 2010r.
Dzień urodzenia:

Pierwszy spacerek. Juz wtedy olewał mamusię i pokazywał niezalezny charakterek:

Ma juz 1 miesiąc i trenuje wyścigi:

Nauka tarzaństwa -lato:

Pierwsze kontakty z kozą

ą - 4 miesiące życia:

I obecnie -ma 8 miesięcy:

16 stycznia 2011 21:07
rzepka - ale masz slodziaka :* i jak duży.Ile ma w kłębie ? Tak się rozczuliłam bardzoo na źrebaki od kiedy mam własnego 🙂
ash   Sukces jest koloru blond....
18 stycznia 2011 15:10
Nasza mała wczoraj skończyła rok 😅

zdjęcie z lutego 2010

zdjęcie z sierpnia 2010
y
No to ja tez sie pochwale małą 😉 w tej chwili ma juz 3 lata
1.2 godziny po oźrebieniu (zdj jeszcze w innym,małym boksie 🙂 )
26 lutego 2011 15:38
pejcia1 - cudnego masz źrebola idealny ahh... gniadoszek,skarpeteczki dwie z tyłu i kwiatuszek na główce  😍
Kameleonik   Bo życie jest piękne...
26 lutego 2011 17:16
No to teraz 2 źrebaki z "mojej" stajni
.
26 lutego 2011 19:36
Kameleonik - fajne źrebaczki ,a w sumie każdy źrebak jest sweet 🙂😉) No,ale kasztanka latarnia to się rzuca w oczy 🙂

pejcia1 - ona jest genialna! ideał 😀 hehe  Moja młoda ma gwiazdę,wicherek,strzałkę,chrapkę,dolną wargę 😀 to tyle z jej głowy hehe
.
26 lutego 2011 20:27
pejcia1 - idź na stronę 4 tego wątku i tam jest parę fot mojej małej srokatej 🙂
Kameleonik   Bo życie jest piękne...
26 lutego 2011 21:17
nie wiem dokładnie po jakich rodzicach
Kasztanek--->Polski Koń Zimnokrwisty -> sokólski matka Iskra a ojciec to nie wiem
gniedosz(Priorytet) ---->SP -> matka Poczta(ale nie wiem jakiej rasy jest dokladnie bo rodowodu nie widzialam ale jakas rosyjska rasa bo z tamtad pochodzi) a po ojcu tez nie wiem jakim 🙂
Wezyrowe   Mon cheval cheval!
13 marca 2011 15:22
Nazywana potocznie "Ochra" Matka: Nadia,Ojciec: Fant 8) 

Huculska Ostoja   Fotografia Beata Gan
13 marca 2011 23:56
a  to  moje  hc. źrebaki :

Pluto   ur. 12.lipiec  2010 http://www.bazakoni.pl/horse_119423.html

niecałą   godzine   po  urodzeniu

nie  cały  tydzień   po urodzeniu  i  już   pływał 🙂

wyścigówka :

Pluto  z  styczeń  2011

i  Beta  9 czerwiec 2010  http://www.bazakoni.pl/horse_116012.html
kilka  chwil po urodzeniu :

kilka  dni  po  ur.

Huculska Ostoja cudne maluchy 🙂 a ostatnie zjęcie najlepsze  😉 😉 😉
14 marca 2011 06:21
dziękować 🙂
18 lipca 2013 13:13
Widzę tutaj cisza 🙁(  No, ale napiszę ostatni raz z fotkami :P

Moje młode od kupna do teraz ( ma już na dzień dzisiejszy 3 lata). Nie jesteśmy już źrebaczkiem, ale ładnie żegnamy się z tym wątkiem :*:*
A przyszłych właścicieli źrebaków pozdrawiamy! 🙂

20 lipca 2013 20:49
moje źrebaczki  z  tego roku :
Pliszka ur.22.05.13

Bandzior  27.05.13

Will ur.18.07.13

i Pliszka  i Bandzior  w terenie
mój maluch , prawie 3-miesięczny .

Hejka 🙂
Chciałabym podzielić się niezwykłą historią swojego źrebaka 😍
Diament urodził się 19.04.2023 r. w 286 dniu ciąży (!!!) , ważąc ok 20 kg (rodzice to duże konie), prawie bez sierści (pierwsze kilka tygodni leżał pod kołderkami z termoforami). Po 10 dniach życia zachorował na ciężkie zapalenie płuc, które ledwo przeżył, później miał duże problemy z przednimi nóżkami (chodził na całkiem zgietych stawach pęcionowych mimo że nie miał przykurczy). Przez 53 dni był karmiony z butelki mlekiem zdajanym co godzinę od mamy 🙂 Co ciekawe klacz bez problemu pozwała się doić ludziom dając zazwyczaj spore nadwyżki mleka. 54 dni po porodzie Diamencik zaczął sam ssać i już następnego dnia nie byliśmy wstanie nic zdoić od kobyły (martwiliśmy się czy Maluch je wystarczająco dużo) i od tego czasu klacz daje mleko tylko źrebakowi 😉
Krótkie urywki z jego życia wrzuciłam na youtuba w postaci filmików short. Mam jeszcze sporo do wrzucenia ale od marca (mama Diamenta miała przedwczesną laktację już 5 tyg przez przedwczesnym porodem i od tego czasu była monitorwana) mieszkam w stajni a to dziura ze słabym Internetem 😂 Nie są to profesjonalne nagrania ale mam nadzieję że komuś dadzą nadzieję w podobnym na pozór beznadziejnym przypadku. Sama szukałam podobnych udokumentowanych przypadków ale nie wiele udało mi się znaleść...

Zapraszamy do oglądania i pozdrawiamy 🙂

https://www.youtube.com/@olapaciora/featured
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się