Stajnie w Warszawie i okolicach
Bartekl1 a czego oczekujesz od stajni? Ma być hala, lonżownik, do jakiej kwoty szukasz i w jakiej odległości od miejsc, które wymieniłeś. W stajni, gdzie stoi mój koń są jeszcze 3 wolne miejsca w stajni z bezpośrednim wejściem na halę 😉
Bartek, w okolicach Grodziska Mazowieckiego masz Casa Cavallo w Izdebnie (niezłe warunki, brak karuzeli, jest hala i lonżownik) cena koło 1100, Krakowiany (hala, karuzela i lonżownk odkryte, bardzo dobra opieka i zaplecze socjalne, duża hala) cena 1500, Rumianka czyli EZ Ranch (hala, kryty lonżownik, kryta karuzela, pastwiska, dobra opieka) cena 1200. To ze stajni które widziałam i mogę za nie poniekąd ręczyć. 🙂
Bartekl1, casa cavallo absolutnie bez szans na boks, ewentualnie Kozerki z halą, Grzmiąca koło Żabiej Woli i to co wymieniła Niuniowa. Określ bardziej warunki, to Ci pomożemy 🙂
Bartekl1 tak jak dziewczyny wczesniej napisały to najlepiej jakbyś określił czego potrzebujesz
Ja bym jeszcze dodała Sobieskich w Żyrardowie - warunki b.dobre jak i super opieka. Z Grodziska masz ok. 10 km z dobrym dojazdem autem jak i pkp.
Co do Rumianki to na hali po dosypaniu piachu zrobiło się strasznie grząsko i kopnie - ale wiadomo, że stajnia ukierunkowana jest na west, więc tutaj najwidoczniej taki podłoże jest potrzebne.
Bartek, w okolicach Grodziska Mazowieckiego masz Casa Cavallo w Izdebnie (niezłe warunki, brak karuzeli, jest hala i lonżownik) cena koło 1100, Krakowiany (hala, karuzela i lonżownk odkryte, bardzo dobra opieka i zaplecze socjalne, duża hala) cena 1500, Rumianka czyli EZ Ranch (hala, kryty lonżownik, kryta karuzela, pastwiska, dobra opieka) cena 1200. To ze stajni które widziałam i mogę za nie poniekąd ręczyć. 🙂
Casa Cavallo 1400. Był moment, że było za 1080, ale to chyba tylko promocyjnie żeby klientów ściągnąć. Nie wiem jak teraz z podłożem na hali bo mieli zakupić coś do równania, ale jak byłam około Marca to aż żal było patrzeć jak takie fajne podłoże się marnuje. Rozkopane i rozjechane. No i padoczki marniutkie były. A tak to stajnia piękna i z dobrym socjalem.
EZ Ranch/Rumianka 1350 zł.
Nie wiem, czy jestem w temacie, ale zna ktos jakas stajnie w okolicach Warszawy z dobrym dojazdem komunikacja miejska, w ktorej jest szansa na treningi sportowe (skoki) bez własnego konia? Albo może ktoś zna osobę chętną udostępnić mi konia (oczywiście za jakąś opłatą) 1-2 razy w tygodniu do treningów? 🙂
Od października przeprowadzam sie do Warszawy, chce dalej jezdzic, ale nie mam pojecia co gdzie i jak :/
Eszag, świetne zajęcia prowadzi KJ HUZAR w okolicach Żyrardowa.
Mogę też polecić ewentualnie prywatną osobę ale to już okolice Wołomina.
A jeśli coś konkretnie w Warszawie to może Stajnia u Zająca (konie do dzierżawy) albo coś na Legii.
Hejka prawobrzeżni, mam takie specyficzne pytanie. Czy możecie mi powiedzieć, jak z punktu widzenia dojazdów wyglądają okolice stajni Zagościniec? Czy tam się pojawiają w ciągu dnia duże korki, czy jest w miarę?
Ta okolica to generalnie małe miasteczko i wsie więc o dużych korkach raczej nie może być mowy. Dopytaj Bera7, ona jest mocno obcykana w tamtych okolicach.
W zależności skąd będziesz jechać i w jakich godzinach. Korki jak wszędzie na obrzeżach Warszawy 😉 Najgorzej jest w okolicy Rembertowa/Zielonki.
Chyba, że od strony Marek (Radzymińska stoi)
dar, dzięki, poszukam popytam 🙂
quantanamera, stoję w zago, czesto jezdze z jagiellonskiej. W zaleznosci od godziny (ale z tej lokalizacji najczesciej jezdze ok 15,30) jade torunska, pozniej zjezdzam w markach na ul. Fabryczna, lece przez jedno rondo prosto, nastepnie w lewo na drugim rondzie (w zielonce) i przebijam sie przez zielonke od strony glinek, czyli przez ta czesc ktora zakorkowana nie jest. Kilka osob dojezdza pozniej z warszawy radzyminska, do radzymina i nie marudza. 😉
ogłoszenie
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Ogłoszenie
moniland, to nie jest miejsce na ogłoszenia! Sio do odpowiedniego działu.
quantanamera, koniecznie trzeba omijać Rembertow, Zielonke bo tam robią nowa trasę i jest korek non stop. O rożnych porach ostatnio jeżdzę i zawsze jest zakorkowane.
Teraz będzie jeszcze gorzej- w weekend podobno jedno rondo zastąpili światłami. Już sobie wyobrażam korki 😵
Do Wołomina można jeszcze dojechać od strony Okuniewa przez Zabraniec i Majdan, jeśli oczywiście komuś tak jest po drodze.
quantanamera, koniecznie trzeba omijać Rembertow, Zielonke bo tam robią nowa trasę i jest korek non stop. O rożnych porach ostatnio jeżdzę i zawsze jest zakorkowane.
bo trzeba wiedziec jak jechać omijając przejazd w Rembertowie i wpadając w połowie Zielonki nie jadąc Żołnierską. 😉 Archeo, juz dzis widac zmiany... spod zus w wołominie do zielonki jechałam 40 minut, wszystko stoi (odległość moze 8 km)
Kolej tez na razie sie skiepściła, bo jest tylko jeden tor i pociągi z Wołomina do Tłuszcza jeżdzą wahadłowo. W 2016 roku bedzie za to juz przyjemnie z dojazdem 😉
Quanta obecnie stoję koło Stanisławowa i Mińska Maz. (50 km) - z Bródna jadę do konia max 1 h- 1h 15 min. Za Wołomin (34 km spod domu) bywało, że jechałam ponad 1,5 h. Ale faktem jest że przez 5 lat udało mi się parę skrótów ogarnąć i były też przejazdy w 30 min.
Tutaj niestety jest wielką loterią czas dojazdu.
witam
poszukuję stajni
stajnia znajduje się w Konstancinie ...
podobno kiedyś nazywała się Gajówka lub była tam gajówka..
wie ktoś coś ?
bardzo pilne
quantanamera, niedługo problem dojazdu będzie częściowo rozwiązany. Do grudnia ma być oddany zjazd z S8 na Wołomin przez węzeł w Czarnej.
witam
poszukuję stajni
stajnia znajduje się w Konstancinie ...
podobno kiedyś nazywała się Gajówka lub była tam gajówka..
wie ktoś coś ?
bardzo pilne
Pewnie chodzi o stajnię Sewan.
ul. Od lasu w Konstancinie.
Dawno, dawno temu była tam gajówka.
Ale od 35 lat tam są konie.
Prowadził ją kiedyś nieżyjący już Staś Jędrzejewski. Teraz jest tam Sewan.
Słuchajcie, na prośbę znajomej szukam stajni po prawej strony Wisły. Warunki są 3: cena (do 1000, najchętniej w okolicach 800-900), hala i pastwiska. Koleżanka jest zmotoryzowana. Chodzi mi po głowie Enklawa, ale znalazłam bardzo sprzeczne opinie. Czy ktoś stoi tam teraz i mógłby się wypowiedzieć?
Stoję i zdecydowanie polecam. W razie czego pisz na PW, no chyba, że ktoś jeszcze będzie/jest ciekawy jakichś konkretów 🙂
Witajcie, z góry przepraszam za pytanie, na które odpowiedź padła juz pewnie pare razy, ale nie mam czasu przeglądać 600 stron..
Czy ktoś może mi polecić stajnie do 1000 zł, z dobrym dojazdem z Ursynowa? Sprawa pilna, z góry dziękuję.
Averis, Poręby Stare u Agaty 😉
Jak się nazywa przystanek najbliżej stajni Słupno (tej co w weekend są zawody)? Wiem jaki autobus, wiem, że w Słupnie są 3 przystanki, dwie stajnie i że kawałek trzeba przejść, ale na jakim wysiąść-nie wiem.
Bischa jeśli chodzi Ci o Stajnie Słupno przy trasie, to to jest przystanek Nowe Słupno. Hippica Polonia przystanek Słupno.
Jedna wiem, że jest zaraz przy przystanku, a to o którą mi chodzi, to chyba właśnie Hippica Polonia i kawałek trzeba przejść 😉 Dziękuję :kwiatek:
czy ktoś stoi w Stajni Luzak w Prażmowie po zmianie dzierżawcy i mógłby podzielić się wrażeniami?