Stajnie w Warszawie i okolicach

kujka   new better life mode: on
14 grudnia 2012 16:36
emptyline, mozesz napisac cos wiecej?

bo naprawde pewna bylam ze ta szklarnia to wasiowa...
LatentPony   Pretty Little Pony :)
14 grudnia 2012 16:44
To na pewno nie ta stajnia o której mówi emptyline. Ta jest przy aromerze, nie przy szwadronie.
emptyline   Big Milk Straciatella
14 grudnia 2012 16:51
Szlag, nie spojrzałam na fotki, a z tych zdjęć to faktycznie jak Wasiowa stajnia, szklana hala na bank jest u niego. Na bank gdzieś w tej okolic jest jeszcze jedna stajnia, nieduża i w porządku, z tego co mi wiadomo, może coś pomyliłam.
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
14 grudnia 2012 17:00
W Starej Miłośnie jest jeszcze Doma Vaquera na Sadowej ale oni nie mają pensjonatu
a jak z padokowaniem w garo? w ogóle jest w standardzie czy trzeba dopłacać albo wyprowadzać samemu? jak z chodzeniem w karuzeli?
To jest bankowo stajnia Wasia. Tylko 4 ostatnie zdjęcia są od nich (na pierwszym zdjęciu ze stajni są boksy ze szklarni, na końcu jest wejście na "halę", a na drugim są boksy które znajdują się w tym samym budynku co socjal), reszta ze szwadronu  😉

edit: prowadzi ją chyba dziewczyna z Pasi-Konika przy Wilanowskiej.

Chodzi Ci o AnetęW i stajnię Milusin, ale trochę okolice pomyliłaś 😉
co do stajni u Wasia... to ta na 100 %, Waś jest zazwyczaj pijany i koni nie karmi.
też już o tym kilka razy wspominałam 😉
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
14 grudnia 2012 19:35
galeria, w Garo obsługa puszcza na karuzelę/padok, ale tylko poniedziałek-piątek. Z weekendami trzeba kombinować.
emptyline   Big Milk Straciatella
14 grudnia 2012 19:37
Martuha, racja! Zawsze coś poknocę cholera, oni są koło Aro!
też już o tym kilka razy wspominałam 😉

sorry
LatentPony   Pretty Little Pony :)
14 grudnia 2012 20:31
Martuha, racja! Zawsze coś poknocę cholera, oni są koło Aro!

Przecież właśnie to napisałam wyżej :-)
[quote author=Złota link=topic=46.msg1615134#msg1615134 date=1355499376]
damarina, to stajnia na przeciwko Tofi-Vetu? ta taka gdzie kuce tez chodzą? widzialam kilka razy jak tam ktos jezdzil... co do ogrodzen to pastuchy chyba.
[/quote]

Tak, to ta stajnia. Od strony Wału Miedzeszyńskiego ma podwójne ogrodzenie. Wewnątrz pastuch, na zewnątrz płot (chyba drewniany wzmacniany czymś). Wygląda dość solidnie. Buda-stajnia wygląda na prowizorkę. Ale koni jest sporo. Z wyglądu są w dobrej kondycji. Dość często tam przejeżdżam. Bardzo rzadko kogokolwiek widuję na jeździe. Placyk do jazdy zrobiony jest na jednym z padoków. Oprócz budy ze stajnią jest też przyczepa drewniana (taka dla robotników) chyba na sprzęt? Na niej jest napis stajnia Sawanna. Są też jakieś stoliki piknikowie. Za ogrodzeniem ogromny plac budowy, wielkie piramidy żwiru i piachu. Co się buduje - nie widać z ulicy.
Ostatnio wywiesili banner reklamowy z informacją o możliwości jazdy konnej.
Naprawdę podziwiam ludzi, którzy wierzą że to miejsce ma potencjał na stajnię komercyjną.
Do Szwadronu nie możesz swojego trenera zaprosić?

jeśli korzystasz gościnnie. Zapomniałam dopisać.
Trzyma ktos z was konia w Garo? Albo moglby powiedziec jak wyglada tam obecnie? warunki, koszty mozliwosc treningow 😉 z gory dziekuje
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
14 grudnia 2012 22:28
Quanta stacjonuje/stacjonowała w Garo.
pegazzz, stoję w Garo i sobie super chwalę 🙂 Cieplutko, czyściutko, konie zadowolone i wyluzowane. Są treningi i ujeżdżeniowe, i skokowe, skoczkowie śmigają rano, ujeżdżeniowcy - wieczorami. Obsługa super, podłoża codziennie równane.
Tyle, że na chwilę obecną nie ma już miejsc, umowy podpisane nawet na boksy, które dotąd stały sobie jako gospodarcze. Pierwszy boks, który się zwolni, też już zarezerwowany...
ja przyjeżdżam tam gościnie tylko że na kros i zawsze ze swoim trenerem, nie wiem jak to wygląda z halą.
quantanamera a duże te padoki, czy tylko takie kwaterki? trawa czy piach? jak wyglada sprawa jeżdżenia w teren? bo słyszałam, że czasami leśniczy z kampinosu konie wyganiają.
Diakon'ka, napisz jak wrażenia z oglądania stajni na Antoniewskiej 12 🙂
Brzask   kucyk,kucyk...a to kawał s.........
15 grudnia 2012 18:23
galeria, nie stoje co prawda w garo ale jakis 1km od i często jezdze w tereny, oficjalnie nie można ale stoje tam 4 lata i jeszcze nikt mnie nigdy nie wyganiał, ostatnio jeden leśnik tylko zapytał czy mamy mapki bo akurat jedziemy droga która nam nie wolno, i tyle. A tereny są super.
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
15 grudnia 2012 18:26
Garo ma swój własny teren mini lasek ze ścieżkami. Żeby naprawdę wyjechać w teren trzebaby wyjechać poza bramę.
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
15 grudnia 2012 18:54
Diakon'ka, napisz jak wrażenia z oglądania stajni na Antoniewskiej 12 🙂

Bardzo fajna,kameralna stajnia,padoczki rzeczywiście małe,ale sądziłam,ze bedą mniejsze,czysto,schludnie,genialne podłoże na hali.W stajni cieplo,spore boksy,myjka z ciepla woda w srodku.Wlasciciel i córka sprawiają bardzo dobre wrażenie.Karuzela boksowa,konie wyprowadzane na nią nawet 2razy dziennie.Z "minusów" kiepski dojazd od ulicy,droga wyboista i przy dużym śniegu czy błocie nie wiem,czy bez 4x4 da radę.Brak zewnętrznej ujezdzalni.
Byłam tez chwile na Antoniewskiej 17,ale mniej mi sie podobała.I nie ma miejsc,4 konie w kolejce.
Przenosimy sie na 99% do tej pierwszej🙂😉
a ile tam kosztuje pensjonat? 🙂
Wiecie moze jaki jest koszt pensjonatu w tej nowej stajni Luzak w Prażmowie?

edit. znalazlam juz ta informacje na ŚK. 1500zl
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
15 grudnia 2012 20:13
a ile tam kosztuje pensjonat? 🙂

1250
stillgrey, ostatnio ruszyła ich stronka,wrzucam link gdyby ktoś był zainteresowany: klik
Stronke juz widzialam, bardzo zachecajaca 🙂 Stajnia nie jest idealna z konskiego punktu widzenia, bo tylko 3h pastwisk na 25 koni, nie wiem jak z czasem przebywania koni na padokach itp., ale dla osob trenujacych wydaje sie super.
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
16 grudnia 2012 10:14
Garo ma swój własny teren mini lasek ze ścieżkami. Żeby naprawdę wyjechać w teren trzebaby wyjechać poza bramę.

Kawałek asfaltem i tereny świetne 🙂
[quote author=Złota link=topic=46.msg1615134#msg1615134 date=1355499376]
damarina, to stajnia na przeciwko Tofi-Vetu? ta taka gdzie kuce tez chodzą? widzialam kilka razy jak tam ktos jezdzil... co do ogrodzen to pastuchy chyba.

Tak, to ta stajnia. Od strony Wału Miedzeszyńskiego ma podwójne ogrodzenie. Wewnątrz pastuch, na zewnątrz płot (chyba drewniany wzmacniany czymś). Wygląda dość solidnie. Buda-stajnia wygląda na prowizorkę. Ale koni jest sporo. Z wyglądu są w dobrej kondycji. Dość często tam przejeżdżam. Bardzo rzadko kogokolwiek widuję na jeździe. Placyk do jazdy zrobiony jest na jednym z padoków. Oprócz budy ze stajnią jest też przyczepa drewniana (taka dla robotników) chyba na sprzęt? Na niej jest napis stajnia Sawanna. Są też jakieś stoliki piknikowie. Za ogrodzeniem ogromny plac budowy, wielkie piramidy żwiru i piachu. Co się buduje - nie widać z ulicy.
Ostatnio wywiesili banner reklamowy z informacją o możliwości jazdy konnej.
Naprawdę podziwiam ludzi, którzy wierzą że to miejsce ma potencjał na stajnię komercyjną.
[/quote]
Nic się tam nie buduje. To skład żwiru i tym podobnych półproduktów do budowy.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się