bhdemeter, Parol to w Cendrowicach.
możecie mi polecić dobrego przewoźnika z okolic Konstancina, Leszna/Zaborowa, Sochaczewa, Błonia, Nadarzyna, Podkowy Leśnej lub Piaseczna? 🙂
Jak jest w Okuniewie w dworku? ( rekreacja)
Jaspis idź do wątku o szkółkach jeździeckich w mazowieckim. Tu jest temat o pensjonatach.
Martuha, Krzysiek Adamczyk. Gdyby nie on, to Całus miałby już chyba 3 nogi. Tylko jeździ koniowozem, nie przyczepką. (
klik )
No i możesz jeszcze zadzwonić do Andrzeja Nietubycia z Szarży - przywiózł mi Całuska do Encanto. Super człowiek. 501 162 361
wiem, że nie powinnam pisać tuatj 🙄 ale może ktoś z zachodniej części warszawiaków ( Żyrardów, Grodzisk, Radziejowice i okolice ) wybiera się w tą niedzielę na zawody ujeżdżeniowe do Wolty do Żółwina ? I ma 1 wolne miejsce w przyczepce 😉 ? Za info będę wdzięczna !
Martuha ja bardzo polecam p. Jarka Ptaszyńskiego
http://www.transportkoni.org/index.htmli p. Piotra Lubaszewskiego tel. 517-810-260, 600-640-195
Poszukuję dla znajomej dobrej stajni w okolicach Wołomina do rozpoczęcia przygody z jeździectwem. Dziewczyna jeszcze nie jeździła, czyli chodzi o wprowadzenie w jeździectwo od zera, dlatego też zależy jej na czymś sensownym i godnym polecenia 🙂 Macie jakieś typy?
Libella, ja mam jedną radę. Niech Orso omija z daleka.
Libella może Wierzbowy Gaj w Mokrym. Nie są to co prawda okolice Wołomina tylko Radzymina ale do Wołomina jest jakieś 15 minut samochodem
bera7 dzięki, takie info też mi się przyda 😉
Archeo A w Wierzbowym Gaju jest rekreacja prowadzona? Można ją polecić początkującej osobie, żeby dostała solidne podstawy?
Jest kilka koni do jazd rekreacyjnych. I dużych i kucyków. Patrząc z boku jazdy wyglądają na solidnie prowadzone (nikt np. nie uczy skręcania przez ciągnięcie za wewnętrzną wodzę :hihi🙂
Z tego co zauważyłam jazdy są max dwu, trzy osobowe; konie są bezpieczne, nie chodzą więcej niż 2 godziny dziennie.
Więcej nie jestem chyba w stanie powiedzieć. Mój pobyt w stajni na ogół nie pokrywa się z grafikiem jazd (ostatnio zsiadam z konia ok. 21)
Super, dzięki za informację 🙂
edit: a czy Wierzbowy Gaj ma jakąś stronę? Bo znalazłam ich tylko na FB.
Witam.
Znajoma mnie pytała o nową stajnię w Prażmowie - chyba nazywa się LUZAK. Ja nic nie wiem o tej stajni, więc postanowiłam sięgnąć do skarbnicy wiedzy 😀.
Pozdrawiam :kwiatek:
przepraszam! Wprowadziłam Cię wtedy w błąd. Ta stajnia faktycznie nazywa się Luzak, a pensjonat ruszył od września.
dziękuję wszystkim :kwiatek:
Libella - mam osobę godną polecenia - leci PW :kwiatek:
http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/2324Nie jest to wątek ogłoszeniowy- wiem to doskonale, ale uważam, że ten re-voltowy koń zasługuje w końcu na godną emeryturę (z której raz już raz został zabrany- Bóg jeden wie po co) i święty spokój. Może ktoś się zainteresuje Lordem.
Czy ktoś słyszał o stajni Stangret ? Niby wszystko fajnie, jazdy baardzo tanie (25zł/h), mam bardzo blisko. Zdjęcia zaprzęgów powalające a na fb konie chude, brudne i jakoś odpychająco to wygląda... Ktoś tam był?
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=335327499852938&set=a.335327176519637.91153.248289078556781&type=1&theater i ten sam koń, pod siodłem !!:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=335327556519599&set=a.335327176519637.91153.248289078556781&type=1&theater wrzuciłam dwa zdjęcia jednak jest u nich jeszcze kilka "kwiatków", nie wiem co myśleć..
On nawet nie jest pod siodlem tylko na oklep, koń brudny a plecy wygięte w "U". Przykry widok 🙁
Zaraz pojawią się teksty w stylu "Nie oceniajcie bo nie znacie sytuacji" ale to nie są zdjęcia do chwalenia się nimi w necie, a już na pewno nie bez odpowiedniego komentarza. Plecy tego konia to bardzo przykry widok.
Nie wiem czy w tym wątku mogę pytać, ale czy znacie jakieś stajnie w Warszawie, gdzie jest możliwość dzierżawy ich koni? Najlepiej od strony Mokotów, Ursynów...?
gryglodor - KJ Truskaw 🙂
Może nie "w" Warszawie, ale zaraz obok, z dojazdem komunikacją miejską.
AguSia dziękuję, ale to zupełnie druga strona miasta i dojazdy by mnie zjadły...
Nie wiem czy w tym wątku mogę pytać, ale czy znacie jakieś stajnie w Warszawie, gdzie jest możliwość dzierżawy ich koni? Najlepiej od strony Mokotów, Ursynów...?
KJ Poster-konie mają najróżniejsze.
gryglodor, zależy czego konkretnie szukasz. U nas też są, w zasadzie kobyłka jest.
Generalnie szukam czegoś do współdzierżawy, na jakieś 3-4 dni w tygodniu, najchętniej żeby skakało, ale jeśli będzie to koń stricte ujeżdżeniowy też to rozważę... Chciałam na czas 1 roku studiów, jeździć gdzieś na karnetach, czy nawet za pomoc, ale coś widzę, że to chyba nie wypali, więc rozważam opcję współdzierżawy... Konieczny dojazd komunikacją miejską no i strona Mokotów, Ursynów...
Fajnie by było jakby była możliwość startów, ale jeśli nie to trudno. 😉
w wilczencu sa niemalze wszystkie do dzierzawy
moze to nie mokotow,ale dobra komunikacja
A z SGGW będzie dziewczyna jechała 5 lat. 😵
Nasza panna to raczej tylko rekreacyjnie i ujeżdżeniowo, odkąd mam swojego, przestałam się interesować dzierżawami, także więcej nie pomogę niestety.
A z SGGW będzie dziewczyna jechała 5 lat. 😵
zalezy czym
laczna podroz metro+komunikacja =1h,wiem bo sama dojezdzam