Stajnie w Warszawie i okolicach
Ten wątek należy do pensjonariuszy 🙄
Jeżeli stajnia musi się sama tu reklamować to słabo..
maga2007, reklamowanie się jest złamaniem regulaminu, nie ma co nad tym dyskutować. Nie wiem, co tu trudnego do zrozumienia. Natomiast ja, chętnie dopytam, jak już odzyskasz pełny dostęp do forum- jak wygląda teraz Wilczeniec, czy przeszedł jakieś renowacje? Czym są zmiany organizacyjne, o których informujesz w ogłoszeniu? Jesteś właścicielką?
Jaka jest obecnie cena i czy są widoki na halę?
Fajnie że otwieracie grupę sportową- będzie to jakieś rozwiązanie (mam nadzieję sensowne) dla osób szukających tzw ambitnej rekreacji w okolicach Warszawy 🙂
Mam nadzieję, że ewentualna odpowiedź na moje pytania zostanie potraktowana jako wypowiedź informacyjna, nie reklamowa (modzi bywają nadreagujący) 🙂
Słuchajcie, a co się teraz dzieje w Trybułowie?
Jeśli kogoś interesuje co się dzieje w ex-Talarkowie - w Stajni Sabat - to pisać do mnie, stoje tam od czerwca i jestem bardzo zadowolona, czyste duze boksy, konie na trawie, jak skwar to są chowane, woda na padokach jest, stajnie wysprzatane, nie do poznania! kto pamieta dawne czasy to wie jaki tam byl syf... stajenny porzadny, karmi tyle ile trzeba, a ja nie mam stresu ze nie wiem co sie z koniem dzieje, czy wyszedl, czy nie, czy zakulał, może mnie i dłuższy czas nie być i wiem że jest w dobrych rękac. Wiadomo, jeszcze sporo tam jest do zrobienia, ale ja nie mam na co narzekac. A z ceną też można się dogadać, w zamian za jakiś dyzur w stajni czy pomoc w sprzataniu.
offca, ponoc cena jak za te warunki dosc dziwna - 900 zl. prawda to?
owszem, wyjsciowa jest 900, ale warunki i tak o niebo lepsze niz w Patataju gdzie jest 1100 za boks 🤔 czy nawet od Szarży gdzie boksy tycieńkie i nikt nie zwraca uwagi czy konie mają wode na padokach... mimo ze tam taniej to jest u nas pare koni z Szarzy wlasnie i wlasciciele sa zadowoleni. a co fajne w tej stajni ze nie ma motłochu jak u sasiadow! swiety spokoj, faktycznie mozna odpoczac po pracy. no ale co kto lubi 🙂 ja szczerze polecam
A jest w Sabacie hala? No i nic nie napisałaś o placu i warunkach do jazdy. Jest tam jakieś zaplecze do jazdy? 🙂
jest duza ujeżdzalnia piaszczysta, komplet przeszkod, jest mozliwosc jazdy na padoku trawiastym, choc ta piaszczysta jest czesto moczona i wtedy jest bardzo fajna, co prawda na porzadne podloze jeszcze trzeba poczekac (ma byc sprowadzony gumowy granulat), jest kryty ring, co juz ulatwia ruszanie konia w czasie deszczu, hala w planach, z tego co wiem to dziewczyny sie mocno gimnastykują, żeby ejszcze w tym roku powstala. no i las za plotem 😉 moim zdaniem miejsce bardzo fajne dla osob ktore jezdza "ambitna rekreacje" i poczatki ujezdzenia czy skokow
Sierra, nie ma hali, jest w planach razem z podwyżką ceny.
Co jak co, ale w Szarzy boksy są normalnej wielkości, a nie malutenkie, oprocz kilku, dla kucykow szarzowych.
emptyline, pewnie masz rację, opisuje tylko ta szarzowa stajnie ktora sama widzialam, murowana, z waskim korytarzem i tam wlasnie byly male boksy. - jesli to sa normalnej wielkosci boksy to w Sabacie sa po prostu naprawde duze boksy 😉
Jeśli kogoś interesuje co się dzieje w ex-Talarkowie - w Stajni Sabat - to pisać do mnie, stoje tam od czerwca i jestem bardzo zadowolona, czyste duze boksy, konie na trawie, jak skwar to są chowane, woda na padokach jest, stajnie wysprzatane, nie do poznania! kto pamieta dawne czasy to wie jaki tam byl syf... stajenny porzadny, karmi tyle ile trzeba, a ja nie mam stresu ze nie wiem co sie z koniem dzieje, czy wyszedl, czy nie, czy zakulał, może mnie i dłuższy czas nie być i wiem że jest w dobrych rękac. Wiadomo, jeszcze sporo tam jest do zrobienia, ale ja nie mam na co narzekac. A z ceną też można się dogadać, w zamian za jakiś dyzur w stajni czy pomoc w sprzataniu.
Pańskie oko konia tuczy... 😉
Wydawało mi się, że to m.in. Ty jesteś jedną z dzierżawczyń i założycielek Sabatu. Przynajmniej tak zrozumiałam z profilu na fb 😉
Offca
Zapytam wprost - jaką rolę w Sabacie odgrywa Asia Ż. (dawna dzierżawczyni Pęcic i Duchnic)? Chciałabym sprawdzić prawdziwość "wieści gminnej"...
Pozdrawiam :-)
damarina podobno nowa właścicielka:
była kiedyś pensjonariuszem w stajni w Pęcicach, tam kiedyś stałyśmy z naszymi końmi.
Osobiście też słyszałam, że jest to ta sama osoba, która dzierżawiła wspomniane przez Ciebie stajnie. Nie znam jednak sytuacji osobiście i też chętnie bym się dowiedziała czy to prawda.
edit. błąd ort 😡
Dobrze byłoby wyjaśnić właśnie ww. sprawę roli Asi Ż "u źródła" czyli u Offcy - aby obraz (tak pięknie nakreślony) stajni Sabat był pełniejszy.
Czy Asia Ż to forumowa Budynio? Za jej czasów podobno bardzo źle się działo w Duchnicach...
Dla mnie to ta cena przede wszystkim jest z kosmosu. owszem, piękne wymyte boksy, ale za to inkasują 900zł? Ma być podwyżka do 1200zł po postawieniu hali? No ludzie, jak dla mnie przesada. Warunki średnie, do WKD'ki 2 kilometry.
offca, jak się ma fasada stajni? Coś z tym jest/będzie robione?
emptyline to klienci lub ich brak szybko ustalą cenę 😉 Znam stajnie gdzie pensjonaty w okolicach Warszawy gdzie ceny wynoszą ok. 500 zł, a wciąż są wolne miejsca, a są i takie gdzie miesięczny pobyt kosztuje 1500 zł, a na wolne miejsce trzeba czekać i czekać.
ej, ja tez słyszałam, że jedną z dzierżawczyń dawnego Talarkowa to Budynio - i to kolejna jej stajnia.....
słuchajcie a kojarzycie stajnię w okolicy miejscowości Stefanowo - Antoninów - Mieszkowo ? trafiłam tam dzisiaj przez przypadek - stajnia zdala od ulicy , hala, stajnia drewniana, dużo padoków w samym lesie 🙂
Zduśka, w Stefanowie, czy kawałek dalej w Wólce Prackiej, bo tam jest stadnina huculska (rekreacja została pod Warszawą, hodowla przeniosła się pod Łódź).
Offca, w PTT pensjonat kosztuje 1000 zł. Likwidowane są małe boksy, będą tylko duże + stajnia angielska.
ale wiesz , ja nie widziałam aby po padkoach chodziły hucyły - a raczej normalne konie - wyglądało to raczej na pensjonat.
Ujeżdżalnia ogrodzona z białych rurek i chyba z boku były tez takie padoki.
a od kiedy w patataju są bosky angielskie ? coś dobudowali ?
zduśka, ta hodowla hucków w Wólce Prackiej - tam właśnie ujeżdżalnia jest ogrodzona białymi rurkami, gdzieś po bokach są padoki. Z tego co mi wiadomo są też pojedyncze duże sztuki 😉
Obecnie w Wólce jest całkiem sporo dużych koni. Ujeżdżalnia ogrodzona jest białymi rurkami, a od strony drogi dodatkowo ogrodzeniem z siatki. Stajnia ma zarówno pensjonat jak i rekreację.
dziewczyny to w takim razie nie jest ta sama stajnia .. bo tam nie ma żadnej siatki.
Stajnia jest w samym lesie przy takiej szutrowej drodze..
o to jest to :
przy punkcie B
http://goo.gl/maps/WBqVq
Zduśka też pytałam o tę stajnię w tym wątku i nikt nie wiedział 🙁
[quote author=zduśka link=topic=46.msg1494522#msg1494522 date=1344974478]
a od kiedy w patataju są bosky angielskie ? coś dobudowali ?
[/quote]
Dobudowali w zeszłym roku i są plany na powiększenie.
Zduśka też pytałam o tę stajnię w tym wątku i nikt nie wiedział 🙁
to w takim razie następnym razem się zatrzymam i podpytam o pensjonat 😉
Lanka_Cathar to nawet nie wiedziałam o tym.
Ja słyszałam o tej stajni. Infrastruktura podobno fajna, ale zdaje się nie prowadzą typowego pensjonatu.
Jak ja kocham plotki dotyczace stajni Sabat moge dodac jeszcze jedna,ze jestem tez dzierzawczynia. A co tam? Jestem tam, mam konia itd. Nie pasuje do tej roli?
Niestety wbrew roznym plotkom dzierzawca jest jeden i nie jest to Asia, Zosia itd.
Umowe pensjonatowa podpisalam z Ania M a nie z innymi osobami. Ania M jest takze calkowice finansowo odpowiedzialna za stajnie.
Denerwuje mnie rozsiewanie niesprawdzonych informacji. Zamiast tak robic mozna mnie spytac 🙂
Plotki na ten temat biora sie z tego,ze Ania i Asia to znajome i udzielaja sie towarzysko w swoim gronie. Natomiast nikogo to nie powinno obchodzic bo licza sie FAKTY.
tekst jest bez polskich liter poniewaz pisze z telefonu. Tekst jest takze pewna aluzja do niektorych osob, ktore mnie znaja ale wola gadac za plecami niz zapytac wprost 'u zrodla'.
agaEl nikt nie plotkuje, tylko wszyscy pytaja otwarcie na forum 😉
każdy jest ciekawy kto dzierżawi obecne talarkowo - bo jest tam dość sporo do zrobienia i przed tymi osobami nie lada wyzwanie.
Ale trzymam kciuki aby sie udało 😀
Koniczka dzięki za info