Stajnie w Warszawie i okolicach
Do Ojrzanowa (stajnia Kamila) też chyba można wstawić ogiera. Pensjonat 750zł.
Medziiik
Napisz, która strona Warszawy Cię interesuje 🙂
a ja mam pytanie dot. stajni Horseworks. wiecie coś na ten temat? na stronie byłam, wygląda fajnie, ale interesuje mnie atmosfera, jak są prowadzone jazdy i jakie są Wasze opinie 😉
czekolada ja słyszałam pozytywne opinie na temat Horseworks 🙂 Atmosfera ponoć bardzo fajna, stajnia cały czas się rozwija, ciągle wkładany jest w nią czas i pieniądze. Moja znajoma, która się tam się uczy, jest bardzo zadowolona z jakości prowadzonych treningów i widzi u siebie postępy.
Raven a nie orientujesz się może czy jest tam duży ruch, czy raczej nie ma zbyt wielu ludzi?
czekolada byłam w HW. Stajnia w połowie się jeszcze buduje/remontuje/wykańcza, ale już jest nieźle. Nie widziałam, jak jest prowadzona jazda, ale rozmawiałam z jednym z instruktorów i wydał się sympatyczny. Nawału klientów też nie zauważyłam, chociaż byłam w sumie w "godzinach szczytu" - sobota, godzina 14-15 🙂
Raven, a na jakim poziomie jest koleżanka? Wiesz może, czy jazdy są indywidualne?
Anderia ja właśnie przejeżdżałam ostatnio koło Stajni Wilanów i lokalizacja mi się spodobała, bo dojazd komunikacją miejską jest bardzo fajny, a z drugiej strony stajnia pod samym lasem kabackim, z 2 stron las, z trzeciej domki i pola a ulica nie jakaś duża. Tylko z daleka myślałam, że stoi tam namiot cyrkowy, a to była hala 🤣
Anderia ja właśnie przejeżdżałam ostatnio koło Stajni Wilanów i lokalizacja mi się spodobała, bo dojazd komunikacją miejską jest bardzo fajny, a z drugiej strony stajnia pod samym lasem kabackim, z 2 stron las, z trzeciej domki i pola a ulica nie jakaś duża. Tylko z daleka myślałam, że stoi tam namiot cyrkowy, a to była hala 🤣
Ekhem, ulica nie jakaś duża? Przecież to dwujezdniowa trasa wylotowa, razem daje nam 4 pasy.
-Agi- bez różnicy właścicielowi zależy, aby dzierżawiący/opiekun miał możliwość dojazdu komunikacją miejską z Warszawy (koń aktualnie stoi w stajni tylko z dojazdem autem) oraz aby koń miał jak najlepiej i normalnie mógł być padokowany jak w obecnej stajni.
-Agi- bez różnicy właścicielowi zależy, aby dzierżawiący/opiekun miał możliwość dojazdu komunikacją miejską z Warszawy (koń aktualnie stoi w stajni tylko z dojazdem autem) oraz aby koń miał jak najlepiej i normalnie mógł być padokowany jak w obecnej stajni.
na Siekierkach nie przyjmują ogierów?
emptyline nie wydawała mi się jakaś ruchliwa, ale może jestem spaczona po kilkuletniej jeździe w stajni tuż przy torach (co jakoś specjalnie koniom nie przeszkadzało swoją drogą 😉 )
Jest bardzo ruchliwa, jak to trasy wylotowe, jest też szeroka i non stop są tam wypadki.
ElaPe - ale siekierki są po za kwotą 600-900zł
cieciorka z tego co się orientuję, jest możliwośc treningów indywidualnych 🙂
W Podolszynie obecnie jakieś ogiery są. Ale to już takich bardziej zaprzyjaźnionych ludzi z właścicielami. Nie wiem czy tak to przyjmują. 900zł i dojazd komunikacją miejską. Najlepiej zadzwonić do właścicieli i spytać.
Grzecznościowo:
Czy jest w warszawie lub bliskiej okolicy jakaś godna polecenia (tania 600-900) stajnia która przyjmuje ogiery? Dojazd najlepiej aby był też komunikacją miejską :kwiatek:
U nas w stajni można wstawić ogiera 🙂 cena pensjonatu to 600zł stania w miejscowości Michałów-Grabina pod Warszawą (jak się jedzie nad Zegrze ulicą Płochocińską to na granicy Warszawy jest zjazd na tą właśnie miejscowość 🙂 więcej info na priv 🙂
sandakanowa czyżby to 'sławetna' stajnia na Kwiatowej? Ta stajnia nadal istnieje?
w Wyrębie można też trzymać ogiera - ale tam raczej dojazu komunikacją nie będzie.
Jest jeszcze nowa stajnia w Borzęcinie, która przyjmuje same wałachy i ogiery ( cena 850 zł ) - jak byś była zainteresowana pisz na pw.
Pytanie do Aromerowców - jakie jest podłoże na placu, na którym są rozgrywane zawody skokowe? To zwykły piach czy mączka kwarcowa?
BaŚ jeżeli chodzi o halowe, to jakaś mieszanka piasku zwykłego z kwarcowym a otwarte rozgrywane są na trawie
Z tej samej beczki - jakie jest podłoże na czworoboku w Golden Horse w Korytach?
@toltek Najzwyklejszy piach.
Nie kopny, nie grząski, nic takiego?
toltek, teraz jest ok, jak wysypywali kilka lat temu, to rzeczywiście było dość kopnie, ale przez ten czas dziesiąt koni z pensjonatu nieźle to podłoże ubiło. W zeszłym roku startował tam Skwary - nie miałam żadnych zastrzeżeń co do podłoża.
Toltek, byłam tam w tym tygodniu i dla mnie podłoże jest tragiczne- grząskie i kopne. Mój koń raczej tam nie wystartuje, a szkoda bo czym szybciej wyrobie licencje tym lepiej 😁 Ale zdrowie nóg mojego konia jest dla mnie ważniejsze- a jest po zerwaniu międzykostnego, więc start na takim podłożu jakie tam widziałam może być dla niej zgubny...
arivle, hmm, to może coś dosypywali? Jedno ze zdjęć z zeszłego roku - kopne to chyba ostatnie słowo, jakim bym ten piach określiła...
O kurcze, arivle, dobrze, że piszesz 🙁
Quanta, ale wstawiłaś zdjęcie z rozprężalni, na której faktycznie podłoże jest całkiem fajne. Na czworoboku na którym mają rozgrywać się zawody jest bardzo słabo.
Znalazłam zdjęcie jakieś, mniej więcej widać podłoże:

zdjęcie z:
http://www.photoblog.pl/frodoslaw