Szaga, jeśli chcesz tam wstawić konia, to szczerze nie polecam. Zero padoków w zasadzie, kupa rekreacji, typowa masówka i to jeszcze w środku Warszawy, co automatycznie, nie daje koniowi dobrych warunków, chociażby ze względu na zwiększoną ilość spalin. Nie wiem jak teraz podłoże na hali wygląda, więc o tym wypowiadać się nie będę.
emptyline ale ja nie pytam o PGR Bródno tylko o stajnię w Brześcu która jest położona na terenie starego PGR-u 🙂 Brześc to nie bardzo środek Warszawy 😉
Boże, przepraszam, nie spałam całą noc i mamy efekty 🙂 Przeczytałam PGR, a jak PGR to dla mnie tylko Bródno.
O! Ale o Brześcach (jeśli o to Ci chodzi, bo pod W-wą, na terenie PGR-u to chyba tylko o Brześce może chodzić) mogę powiedzieć nawet więcej. Podłoże na hali nadaje się do dreptania, strasznie się kurzy, więc potrenować tam nie potrenujesz. Właściciel - starszy, trochę, jeśli nie bardzo, schorowany Pan, ale przemiły.
Stajnia obszerna, ciemna ale niezadbana - panuje ogólny nieład. Boksy w porządku wymiarowo, ale ze sprzątaniem gorzej. Pensjonariusze twierdzą, że raz na tydzień, właściciel powiedział, że wybieranie do czysta jest raz na 3 tygodnie, co dla mnie jest absurdem. Z tego co wiem, można sobie dościelać samodzielnie. Są dwie spore, oświetlone ujeżdżalnie. Konie wychodzą na padoki na cały dzień, podział na wałachy, klacze, młodzież plus ogier właściciela. Trochę tych padoków ogółem się znajdzie. Śliczne tereny wokół. Miejsce ma potencjał, ale niewykorzystany. Połowa budynków jest nieużywana, niszczeje. Ogółem miałam wrażenie dużego nieporządku + boję się tamtejszego kaukaza 🙂 Na mnie stajnia pozytywnego wrażenie nie zrobiła. Zastanawiałam się nad przeprowadzką, ale wylądowałam szczęśliwie 2 przystanki wcześniej, w Encanto.
Dzięki za info! Konia tam nie chce postawić, tylko dostałam propozycję jazdy na koniu pensjonariusza. Teoretycznie powinno mi być wszystko jedno jakie warunki ma koń, dopóki ja nie jestem za to odpowiedzialna, ale wiadomo jak to jest. Jak trafi się jakaś kontuzja przez kiepskie podłoże, albo inne niedopatrzenie to będzie na mnie. Poza tym przez paa zrobiłam się nadwrażliwa( w dobrym tego słowa znaczeniu) i nie mogę patrzeć na syfi olewactwo w stajni.
Koniczka Już!!? błyskawiczne tempo 👍 nic tylko się cieszyć że do was dołączam 😉
Cordkowa, a co, wyprowadasz się z Wyręby? Czemu? Może być na pw 😉
Szaga, znam Brześce. Dojeżdżałam tam na treningi (a dawno temu bywałam bardzo często nawet) do znajomych. Za taką cenę może być, choć hala się nie nadaje niestety do jazdy (naszym zdaniem). Poza tym zaniedbane, owszem, ale w boksach czysto, konie padokowane cały dzień, wyglądają ok. No i dość blisko z w miarę normalnym dojazdem.
Jaki to koń?
Dokładnie nie wiem. Dzisiaj mój klient uległ mojemu niezaprzeczalnemu urokowi i zaproponował mi żebym 2 razy w tygodniu wpadała bo on nie ma czasu. Jakiś 5-letni ogier niemieckiej rasy (mówił, ale mi wypadło z głowy) dopiero parę miesięcy temu ujeżdżony tam na miejscu. No i tu też pytanie jakie osoby tam zajeżdżają konie?
Ogier podobno misiu-przytulasek. Ciekawe tylko jak długo takim pozostanie 😁 Właściciel bardzo sympatyczny pan po 50-ce z hoplem na punkcie bezpieczeństwa.
W Chłopskiej Zagrodzie w nowej stajni boksy mają ponad 12m2.
Kos 7 km od Góry Kalwarii jest stajnia w Grobicach. Duże łąki, porządna stajnia, konie dobrze karmione, oświetlony plac do jazdy i lonżownik, no i co najważniejsze świetna opieka. Stajnię prowadzą prawdziwi pasjonaci, mieszkają na miejscu. Jedyny minus, to że gnój wywalany jest raz na jakiś czas, tak tylko dościelane.
Czy ktos stoi i moze coas powiedziec o tej stajni ?http://re-volta.pl/stajnie/info/stajnia_kozerki szukalam w wyszukiwarce ale nie za wiele na jej temat w tym watku udalo mi sie znalezc!
Czy wiecie cos o jakiejs przydomowej stajni w okolicach gory kalwarii? (wystarczy stajnia , dobra opieka-karmienie, i laki ) i cena adekwatna do warunkow
w okolicy Góry Kalwarii jest stajnia w Drwalewie do wyboru angielka lub korytarzowa, oświetlony plac,sporo łąk, karmienia wg indywidualnych potrzeb+ w okresie zimowym podawana jest marchew. Przede wszystkim cisza i spokój, bo stajnia położona jest na uboczu. Poszło również PW.
Ja też w tamtych okolicach polecam Drwalew 🙂
Ja na początku znajomości z Piorkiem trafiłam, że stał w Brześcach i chyba emptyline, najlepiej powiedziała- miejsce z ogromnym potencjałem, kompletnie niewykorzystanym. Najpiękniejsze tereny jakie w życiu widziałam, na stępa koło lasu czy wzdłuż pola też super drogi, dwa wielkie place, średniej wielkości murowana raczej ciemna hala, ogromny korytarz stajni- to plusy.
Za moich czasów na jednym placu i na hali ruchome piaski, na drugim placu klepisko. W boksach wtedy! nie wiem jak teraz- była absolutna masakra, aż grzyby w gnoju rosły.
Właściciel próbuje raczej 'wychowywać' pensjonariuszy według własnego widzimisię, aczkolwiek ma dużą wiedzę i w rozsądnym podejściu można się też od niego czegoś nauczyć.
Ja długo nie mogłam przeżałować, że z tak pięknego miejsca uciekałam z krzykiem i modliłam się o czystą słomę w boksie.
[quote author=galopada_ link=topic=46.msg1233512#msg1233512 date=1324649391]
ja tutaj z moze nietypowym pytaniem, ale czy kto z voltowiczów trzyma konia w stajni w Konstancinie przy hotelu Sheraton (?) 👀 ma ta stajnia jakąs stronę
www? 👀
[/quote]
W Konstancinie nie ma hotelu Sheraton 😉
Cordkowa, a kiedy nadciągasz do nas?
paa, zapytaj bezpośrednio u źródła - forumowa marta_o
Możecie mi coś powiedzieć o stajni Plejada? Szukajka nic nie znalazła 😉
Pisz do forumowej juliadna ona tam długo stała. Ja generalnie znam same dobre opinie 🙂
Burza, dzięki :kwiatek: Jutro do niej napiszę, bo teraz już schodzę, bo padam po dzisiejszym dniu 😵
zapraszam na pw, można informacji zasięgnąć u żródła
Koniczka Już wiesz z fb że... TO JUŻ JUTRO 😅
przepraszam że tak 🚫 mały robię
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,45077.msg1237359.html#msg1237359
Czy ktoś był, widział? Z opisu i zdjęć super. Szkoda tylko, że tak daleko 🙁
Szkoda że nawet nie wiadomo czy to jest 45 km od centrum Warszawy czy od granic Warszawy. 🤔 Co czyni jednak zasadniczą różnicę. 😉
Ja się pytałam na PW i ta stajnia jest koło Stanisławowa (tego niedaleko Mińska Maz.)
Gdyby był tam jakiś sensowny dojazd (kolej), to odległość nie byłaby zbyt dużym problemem. Ale znając życie pewnie tylko auto wchodzi w grę.
Medziiik wiesz może ile m-c w pensjonacie?
[quote author=lets-go link=topic=46.msg1237408#msg1237408 date=1324990052]
Szkoda że nawet nie wiadomo czy to jest 45 km od centrum Warszawy czy od granic Warszawy. 🤔 Co czyni jednak zasadniczą różnicę. 😉
[/quote]
Stajnia jest w Porębach Starych ok. Mińska Maz., wyznaczając trase od Ronda Dmowskiego na zumi jest ok.52km [url=[[a]]http://www.zumi.pl/trasa.html?loc1=Warszawa&loc2=Por%EAby[[a]]+Stare%2C+&byCar=on&trasa=233-234-235-232-246] (wyznaczenie trasy przez zumi)[/url]
stajnia jest genialna!! niestety - daleko, dojazd bardziej dla zmotoryzowanych...
pensjonat ile kosztuje - nie wiem. raz tam wiozłam konia. ale stajnia mnie zachwyciła. czysto, ładnie, odpręzone konie i normalna atmosfera.
ashtray - cena 850zł dojazd jest dobry autem, ale jest też dojazd autobusem (pks i jakieś prywatne) przystanek jest ok.1-1,5 km od stajni.
Tak jak pisze W&P znajduje się w Porębach Starych (to mała wieś koło Stanisławowa).
za TE warunki 850? wow... oczywiście dojazd dochodzi...ale sama stajnia rewelacyjna...