Stajnie w Warszawie i okolicach

ja pewnie wpadnę w odwiedziny wiosną 🙂

za reklamę w wątku się dostaje upomnienie ale 5-stronicowy off top jest ok :]
Wojenka myślę, że wszyscy z północy znają ten ból 😉

Niestety  🤔

bjooork Dla mnie to najwazniejsze gdzie moj kon bedzie mial najlepiej, ja to sie dostosuje  😀
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
15 listopada 2011 17:44
wiem Dramka - w tym się w 100 proc. zgadzam 😉

tak na marginesie stajni mocno podwarszawskich- to majeczka wstawiła ogłoszenie stajni 'pod lasem' w kierunku Mińsk Maz. Stanisławów- to coś nowego  👀, czy ośrodek który już jest na naszej stajennej mapie Warszawy? 😉

Gru   nic nie dzieje się bez powodu
15 listopada 2011 18:37
bjooork  to nie jest chyba nic nowego, bo byłam tam już jakiś rok temu. Miejsce zrobiło na mnie bardzo pozytywne wrażenie, przed wszystkim pastwiska, hala, bezpośredni wyjazd do lasu, cisza i spokój. Ale nie wiem jak z warunkami, bo nie byłam zainteresowana pensjonatem, więc nawet nie pytałam wtedy co i jak. Aż nie mogłam uwierzyć, że takie fajne miejsce i nikt o nim nie wie właściwie.
Bjooork - ośrodek niestety strony nie ma,ale w spisie widnieje 🙂. Z tego co wiem,tzn. co było jeszcze w tamtym roku na jesieni mogę powiedzieć tyle - bardzo fajna atmosfera,właściciel b.miły,żona również 🙂. Stajenny przyjemny,fan wypytywania o zabawy w remizach i pytania dziewczyn,czy " fajne chłopaki były "  👀 . Tereny PRZEPIĘKNE,chociaż tylko na jedną wycieczkę wierzchem się tam wybrałam :> . Stajnia murowana całkiem ok,jedna z angielskich stajni też niczego sobie. Na hali niestety nie byłam,ale wydawała się być w fajnych wymiarach. No i mnóstwo,mnóstwo terenu i pastwisk. Po wejściu na teren przywitał mnie przyjacielski pies i dwie klacze ze źrebakami stojące na dwóch dużych padokach tuż przy wejściu. Cena bardzo przyzwoita jak na te warunki,tylko że niestety z Warszawy nie najbliżej...
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
15 listopada 2011 19:08
wiktorowo ja chętnie przejadę się do Was na wycieczkę krajoznawczą, ale  nie ukrywam, że już teraz dojazdy do konia 40 km  w jedną stronę po pracy (z której wychodzę o 18) to szczyt szczytów

ja mam podobnie 🙁
Wiktorowo już od dawna mnie interesowało, ale dojazd... Teraz mam do stajni 63km w jedną stronę i przez to konia widuję tylko w soboty i niedziele. Stąd plan "ucieczki" do Bajardo, bo będę miała dwa razy bliżej.
A Wiktorowo, nawet opisanym przez wiktorowo skrótem to też 63km od domu  🙁

I to jest dla mnie bolączka: fajnych stajni, które spełniałby moje (naprawdę nieduże) wymagania i były stosunkowo blisko jest tyle co kot napłakał
16 listopada 2011 08:19
Edytka ja się czasami ostatnio już śmieję, że to nie koń ma "Dzień konia", a bardziej a mam dzień "Wolności" 🙂

na koniec OT niestety jak chcesz dobrze dla zwierzaka to ciśniesz i 40 km w jedną stronę codziennie- ja m.in. z powodu dojazdów do konia zrobiłam prawko na moto- ale niestety zimą sobie bez korków już nie pojeżdżę.

Gru Milenchen ja byłam przekonana, że to zupełnie coś nowego 😉 ale w sumie cieszę się, że po 'mojej' stronie Wisły w końcu coś się ruszyło w kwestii stajnii z halą- o ile się nie mylę dwie lub trzy miejscówki nam w tym roku przybyły  👀
bjoork o jednej wiem (Dł. Szlachecka), a dwie pozostałe?
16 listopada 2011 08:28
Nie wiem czy ruszyła, ale miało coś powstać koło Starej Miłosnej - z hiszpańską szkołą jazdy??
A druga miejscówka to taka raczej nowa-stara- chodzi o stajnie w Mokrem koło Radzymina.
Stajnia w Miłosnej ruszyła. Nawet jakieś szkolenie jest tam niedługo.
o jakie szkolenie? byłaś na zwiedzaniu? to ta z jakąś kosmiczną ceną?
ash   Sukces jest koloru blond....
16 listopada 2011 08:40
Forta pewnie chodzi o tą http://www.stajnia.domavaquera.pl/

również słyszałam, że cena dość wysoka
Szkolenie z hiszpańskiej szkoły jazdy. Na zwiedzaniu nie byłam - jeszcze 😉
ja bylam. Moja Złota stała w tej stajni jakis czas- w celach treningowych.
Stajnia w super miejscu, byla jeszcze w trakcie robot wykonczeniowych, bardzo dobra fachowa opieka , czysciutko- (spod konia bylo wybierane na bieżąco), konie padokowane. A cena zblizona do okolicznych stajni z podobnymi warunkami.
Bardzo mi sie podbalo podloze na hali.

Bardzo zaluje ze musialam wracac z kobyla do domu- bo na zimę warunki do jazd idealne.
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
16 listopada 2011 09:06
a jaka cena za pensjonat? wie ktoś?
1800zł? ale nie wiem czy nadal aktualne 🙂
słyszałam ostatnio że do czasu pełnego wybudowania 1400 a potem 1800 ale ja tam nie byłam a to poczta pantoflowa 😉
ash   Sukces jest koloru blond....
16 listopada 2011 09:22
Precelek, ga dokładnie. Cena docelowa to 1800zł.
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
16 listopada 2011 16:24
Nie widzę odpowiedniejszego wątku, więc piszę tutaj. W razie mojej pomyłki proszę o przeniesienie  :kwiatek:

Szukam osób jeżdżących w stajni Zagościniec, które miałyby ochotę wybierać się raz-dwa razy w tygodniu(weekendy) w teren 🙂 Osobiście jeszcze nie byłam tam w terenie, a zarówno ja jak i właściciel Siwego nie chcemy, żebym sama jeździła 😉
majeczka   Galopem przez życie!
16 listopada 2011 16:47
Wracając do "Stajni pod Lasem" trochę się nie zgodzę z "stajnia murowana całkiem ok",bo nic nie można tej stajni zarzucić, widna, szeroki korytarz, wentylacja, duże boksy, automatyczne poidła, boksy odkażane regularnie, sprzątane codziennie🙂 Moje konie stoją właśnie w murowanej stajni. Podłoże zarówno na ujeżdżalni jak i na hali bardzo dobre, bronowane, równane. Jestem tam z końmi od czerwca i jestem tam codziennie, nie znalazłam nic do czego mogłabym się przyczepić i nawet dojazd przestał mi przeszkadzać bo wiem że moje konie mają najlepsze warunki jakie mogłam dla nich znaleźć;-)
przepraszam, że się "wcinam"...zna ktoś jakąś stajnię na Bemowie lub w bliskoch okolicach?? I nie mam na myśli Legii...chodzi mi o stajnię, która jest własnością pana, który kiedyś był w Stangrecie u Gosi, jeszcze w czasach bytowania stajni na Wybrzeżu (blisko Agmaji)
Nigna   Warto mieć marzenia...
20 listopada 2011 19:46
Hm a ja mam pytanie do osób które maja w stajni solarium ... płacicie za użytkowanie jego ? Ewentualnie ile ?
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
20 listopada 2011 20:05
majeczka, a jaka cena pensjonatu?

Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
20 listopada 2011 21:09
Nigna, u nas jest na monety - 3zł za 10minut.
Nigna, placimy 3zl/10 min. Troche duzo, bo zeby porzadnie konia wygrzac to te 9 zlotych trzeba zaplacic. No ale mamy za to sporo innych uslug w cenie pensjonatu, ktore zazwyczaj sa platne dodatkowo, tak ze wychodzi i tak na plus dla pensjonariusza. 🙂
majeczka   Galopem przez życie!
20 listopada 2011 22:14
szafirowa, 700 zł i na szczęście żadne usługi nie są dodatkowo płatne, tzn za trociny się dopłaca coś koło 50 zł chyba ale nie dam sobie głowy uciąć bo ja mam dla Nesia własne trociny.
delta   Truth begins in lies.
21 listopada 2011 18:49
Hej Warszawiacy! Ma ktoś z was kontakt z Libellą? Potrzebuje kontakt z nią albo chociaż przekazanie informacji, a na forum już jej trochę nie było
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
21 listopada 2011 19:07
Zdaje się że Forta i Ashtray stoja z Libellą w jednej stajni 👀
Ashtray już nie, my z Duszkiem zajęliśmy boks Siwego :kwiatek:

Delta, napisałam do Libellki, żeby zajrzała na RV, bo masz do niej sprawę 😉
delta   Truth begins in lies.
21 listopada 2011 20:26
amnestria dzięki 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się