Stajnie w Warszawie i okolicach

Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
12 września 2011 10:27
Widzę, że dojazd sensowny, więc powiedzmy że ok 🙂 Co polecasz?

Stajnia w Ciopanie. Fiord Ciopan się nazywa. Są fiordy, konik polski, małopolak i sp. Stajnia kameralna ale się rozbudowuje. Jazdy prowadzone sensownie, wszystko na spokojnie, instruktorka ma też uprawnienia do hipoterapii, tłumaczy wszystko. Od podstaw nauczy, weźmie na lonże jak trzeba. W ramach zabawy można młodą zamiast na zwykłą jazdę to od czasu do czasu na woltyżerkę zapisać, poprawi równowagę, rozciągnie się trochę, no i zabawa fajna. W czasie woltyżerki jak instruktorka wie że jest problem np. z kłusem ćwiczebnym to też ćwiczenia porobi. Grupy są małe, często 1-3 osób, raz mi się zdarzyło tam jeździć w 4 osoby chyba z czego 1 to była osoba prywatna razem z nami na treningu i jeździliśmy w zastępie (takim prawdziwym a nie na ogonach).  Jak jeszcze jakieś pytania masz to na PW, żeby nie było że reklama to telefon tez na PW jak chcesz podam 😉
Mają tam jakąś halę, kryty lonżownik? Jak wyglądają jazdy zimą?
W stajni Fiord Ciopan tez bylam.. mnie sie bardzo podobalo i z powodu terenow i instruktorow zastanawiam sie nad pensjonatem tam.. ale niestety pewno dopiero za jakis czas bo narazie wszedzie jezdze rowerem a tam jest kawalek
Mają tam jakąś halę, kryty lonżownik? Jak wyglądają jazdy zimą?

Na razie nie ma ani hali ani lonzownika ale z tego co wiem jestt mozliwosc ze taki powstanie.

edytuj posty!
12 września 2011 11:07
Hali na razie nie ma, jest w planach 😉
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
12 września 2011 11:55
Ponoć w Szwadronie w St. Miłosnej zmieniło sie kierownictwo w sensie że p. Wasia już nie ma.
12 września 2011 11:59
Oj, miło by było żeby trafił się teraz ktoś rozsądny. Stajnia z dużymi możliwościami, gdyby tylko trafiła się osoba która włoży w to serce, pracę i pieniądze (bo bez tego to ani rusz) to będzie to na prawdę świetna stajnia. No ale, nie liczyłabym na to, bo komu by się chciało skoro funkcjonuje tak jak jest 🙄
Jak oceniacie dojazd do St. Miłosnej? Z centrum.
salto piccolo, o której godzinie? 😉
(ale generalnie jest bardzo dobry - jakieś 15 - 20 minut jak nie ma korków)
Salto piccolo samochodem? jeśli tak, to całkiem ok, powinnaś dojeżdżać w miarę sprawnie. Myślisz o Szwadronie?
Samochodem. Czyli nie ma jakiejś tragedii 1,5 i 2 h ?  😉
Myślę. Potrzebuję mieć konie bardzo blisko przez 3 miesiące.

Nawet myślałam o Legii (mam 7 min autem) ale boję się, że moje konie po staniu kilka lat w tej stajni co teraz doznają szoku  😁
12 września 2011 13:38
Samochodem dojazd niezły jeśli nie wpadniesz nigdzie w korki (zależy od godziny). Dobry dojazd też komunikacją miejską bo dojedziesz pociągiem i autobusem.
a byłaś  z wizytacją? nie lepszy już Aromer?
Aromer- załamałam się.
salto piccolo,
w starej milosnej nie lepiej.
Napisz mi pw testowe, bo na telefonie nie moge twojego profilu kliknac🙂
ash   Sukces jest koloru blond....
12 września 2011 14:37
salto piccolo ze starej miłosnej blisko masz też do stajni w koniku.
ja z dwojga złego wybrałabym aromer, bo przynajmniej lepsze podłoze na hali
Agata86   Też zamykacie oczy wjeżdżając na krawężnik?
12 września 2011 15:22
W małej, przydomowej stajni, gdzie trzymam swoje zwierzę są wolne 2 miejsca ❗
Stajnia znajduje się na Parolach k. Nadarzyna 🙂 Cisza, spokój, piękne tereny oraz bez przesady z tymi informacjami. 😅
Więcej na prv.
12 września 2011 16:20
salto piccolo ze starej miłosnej blisko masz też do stajni w koniku.

Fakt, do konika nie daleko a warunki lepsze 😉 I stoi tam dużo re-voltowiczów 😎
ElaPe - prawda, w Starej Miłosnej zmieniły się rządy. Oby na lepsze!
zmieniły? a to niespodzianka 🙂 dość długo mnie tam nie było :P a może ktoś ma więcej informacji czy coś już się zmieniło czy na razie tylko 'rządy' ? 😀
sakura   Najważniejsze to nie przyzwyczajać się....
13 września 2011 07:54
Ma ktoś jakieś opinie o Stajnia GROTESKA Władysławów okolice Piaseczna?

Lub może polecić jakieś stajnie w okolicach Mokotowa-Za Huberta podziękuję.
SIWA FOLBLUTKA   i jej miedziana arabka
13 września 2011 11:04
Sakura ja polecę Ci Podolszyn. 15 ha zielonych padoków (rzeczka, drzewa, staw), hala kryta z dobrym podłożem, kryty lonżownik, na którym też można pojeździć, niedługo uruchomią karuzelę. Świetny stajenny, sensowni właściciele. Z Mokotowa 15 km. Tylko po mału robi się kolejka...
a kto został nowodowodzącym Szwadronu?
W Aro strasznie dużo koni! Nie wyobrażam sobie tam spokojnej pracy zwłaszcza z nerwową sztuką. Zresztą pisałam już Arimonie - Aro zrobiło na mnie bardzo złe wrażenie podczas oglądania. Ciemno - malutkie boksy, generalny bałagan, uff.
Wiem, że ze stajni marzeń muszę odejść - ale ciężko mi o tym nawet myśleć. Przetrwam 2 miesiące w sumie wszędzie, potem grudzień-styczeń w domu, a od lutego, po sesji czeka mnie Chojnów - gdzieś muszę się przygotować do sezonu  😉
W Aro teraz maks 30-40 koni. Puusto, boksy ciemne to fakt (choc na gorce calkiem fanie), ale nie wiem czy mniesze sa niz w starej milosnej. No i w milosnej olbrzymi problem z wywalaniem gnoju, jak dobra opieke sobie luzakiem da sie zalatwic w kazdej stajni, to do wywalania zatrudniac jeszcze stajennego to troche kosztowne. 🙁
No tak. Ale dla mnie 30-40 koni to jest prawie jak na wojnie. U nas maksymalnie razem na parkurze i hali chodzą 2-3 sztuki. I już wtedy wydaje się, że jest tłok  😁
a kto został nowodowodzącym Szwadronu?

Podłączam się do pytania  👀
salto piccolo, ja jeżdże codziennie w przeróżnych godzinach i arcyrzadko zdarza mi się jeździć z więcej niż dwoma innymi końmi na hali.😉 Najcześciej jeżdżę na hali sama lub w dwie osoby 🙂
Dwie hale, mała ilość koni jak na taką wielką stajnię i kryty lonżownik baaardzo ułatwiają sprawę
W Aro teraz maks 30-40 koni. [...]
Pojawilo sie tyle alternatywnych stajni na wsch scianie Wawy, ze w A takie pustki ?
A jak wygląda np stawianie parkuru? Nikt za chwilę nie wjedzie i nie stwierdzi,że o ho ho co za dużo to niezdrowo - i pomiędzy końmi (wezmę ze sobą 2-3) sprzątnie mi halę?  😁 Tego się też trochę obawiam.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się