Stajnie w Warszawie i okolicach

Amnestria ubiegłaś mnie 😉 Miałam właśnie zacząć ubolewać nad tym samym...
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
27 sierpnia 2011 21:34
Czy ja też mogę poubolewać? Od października będę jeździć do konia 30 km z pracy lub 50 z domu  🏇 😵
Ale czego się nie robi dla cukiereczka...  😵
A ja jadę do konia 2h, około 50 km, autobusem (ew. autobusem + metrem) + pociągiem. Kto wygrał w kategorii najgorszego dojazdu? 😁
emptyline   Big Milk Straciatella
27 sierpnia 2011 22:22
Ja jeżdżę cały czas 35 i jest okej, ale zaczynam narzekać na brak prawka. Chyba trzeba się za to wziąć. Błagam, niech mi ktoś rozciągnie dobę do przynajmniej 30 godzin! Albo znajdzie stajnie blisko do 700zł. 🙁
A ja jadę do konia 2h, około 50 km, autobusem (ew. autobusem + metrem) + pociągiem. Kto wygrał w kategorii najgorszego dojazdu? 😁

Mnie nie przebijesz - 74 km w jedną stronę  😉 dokładnie przez całą Warszawę 😵 Na początku starałam się być 6-7 dni w tygodniu, ale spasowałam do 5. Wytrzymałam tyle przez ok. pół roku. Z perspektywy czasu, to było...  🤔wirek:
27 sierpnia 2011 22:35
-Agi o matko boska! Wariatka 🙂
Wszystkie jesteście szalone 😀 Ja mam chyba dobrą bazę wypadową, bo do paru fajnych stajni mam max 20 minut drogi 😀
Przez ponad rok co tydzień śmigałam z Warszawy na Mazury do konia. jakieś 250km w jedną stronę 🏇
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
28 sierpnia 2011 10:03
Myślę że 'królową' tej licytacji powinna być forumowa archeo mieszkając w okolicach Radzymina codziennie dygała do konia pod Tarczyn :]
Hehe... z pracy nie było tak źle. Jechałam szybciej niż do domu 😁
Ale fakt odległość lekko hardcorowa
enigmaja przez jakieś ponad półtorej roku co dwa tygodnie na zmianę że zjazdem w szkole jeździła też na mazury do konia ale 300 kilometrów autobusem nocnym 6 godzin powrót zawsze 6 rano w poniedziałek i na 8 do roboty
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
28 sierpnia 2011 17:12
nie no dziewczyny dobre jesteście  👍
ja mam 3 konie w dwóch różnych stajniach ... ale był moment, że i w trzech stały  😂
teraz do jednej mam zaledwie 6 km a do drugiej około 25 km i jak na razie da się ogarnąć - poczekam na zimę i zobaczę co będzie  😁

emptyline i co byłaś może w Milanówku w eko-farmie ?
bo ja nadal szukam stajni z dobrym dojazdem z Grodziska, Milanówka  🙄

ps. czy ktoś z forumowiczów stoi w tych stajniach ? http://jkslos.prv.pl/ jeździecki klub sportowy Łoś i http://www.stajnia-aleksandria.pl  Stajnia Aleksandria ??
A w Aleksandrii to kpik nie stoi czasem? 👀 Ale nie jestem pewna :kwiatek:
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
28 sierpnia 2011 17:19
oo dziękuję !  :kwiatek: zaraz uderzę może do Niej na pw
28 sierpnia 2011 19:32
Zduśka, nie byłam teraz, bo się jeszcze średnio ruszam, chociaż stajnię ogółem wcześniej widziałam, bez zachwytu, ale tez bez jakiś widocznych minusów. Będę się jakoś w tygodniu na pewno wybierać więc zdam relacje 🙂
Koniczka, Zu
:kwiatek: :kwiatek:
Mandragora w Olszewnicy Starej u p.Jacka Kadłubowskiego: czy ktoś z Was tam stał ? Jakie macie opinie ?
majeczka   Galopem przez życie!
29 sierpnia 2011 07:55
Stoją znajomi i bardzo sobie chwalą, ja byłam tylko w odwiedziny, na pierwszy rzut oka widać że konie mają tam dobrze, duże łąki na które chodzą bez kantarów i spędzają na nich całe dnie. Wyglądają jak pączki w maśle więc karmione z pewnością też są jak potrzeba. Widziałam ujeżdżalnie z podłożem piaskowym, nie wiem jak jest zimą. W boksach czysto.
mbalicka   Kucyk <3 / Figaro najwspanialszy :*
29 sierpnia 2011 11:10
słuchajcie, jak coś to szukamy z trenerką nowych pensjonariuszy do stajni. jest 5 wolnych boksów. ja stoje tam od lutego i powiem Wam, że jestem zadowolona, nawet bardzo bo opieka jaką konie są otaczane jest super 🙂 ogłoszenie macie w OGŁOSZENIACH.

zachęcam do
A jak w końcu ze stajniami w Sadowej? 🙇

Ja szukam konika do dzierżawy w okolicach bielan, łomianek. Mam do wyboru Pepeland, Sadową [chyba u chłopka roztropka jak ktoś pisał].
Koniecznie tak do 50-60 min max dojazd- jestem bez prawka, do pracy na południe, soboty pracujące.  🤔

Ponoć w Sadowej jest coś na Kwiatowej.
Byłam w Pepelandzie... ale niestety nie ma jakiejś miłej atmosfery- rekreacyjne władczynie stajni- czyt. małolaty.  🤔wirek: jedyny plus- hala. Warunki dla koni ponoć niezbyt.

A może nie wiem o jakiejś?

ps. macie może jakieś zdjęcia ze stajni u chłopka, albo Liderówki?
Bo chciałam do Lidera, ale tam chyba ze 4 km w jedna str. od Łki trzeba iść.

ps2. A ma jakąś stronę stajnia obok Szpitala w Dziekanowie Leśnym?

Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
29 sierpnia 2011 21:44
Do Lidera od Ł bliżej 1 niż 4 km
Do Lidera od Ł bliżej 1 niż 4 km

tzn.?
1 km?

Ja nie znoszę Ł...  🤬 pokićkane rozkłady, nie ma podpisanych przystanków, na www nie ma mapy tras, a w autobusach nie ma trasy jazdy.  👿
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
29 sierpnia 2011 21:52
tak, choć byłam tam już dawno i mogę mieć zakrzywione wspomnienia 😉
a Ł nie wszystkie są takie złe i większość ma rozkład jazdy, trzeba tylko wiedzieć gdzie masz dojechać 😉
tak, choć byłam tam już dawno i mogę mieć zakrzywione wspomnienia 😉
a Ł nie wszystkie są takie złe i większość ma rozkład jazdy, trzeba tylko wiedzieć gdzie masz dojechać 😉

a dziekuję za odp.

Poczekam na kolejne, bo kurczaki no, według mapy z googli to chyba ze 4 w jedną  🤔 zwariowałabym.

A właśnie przeszukuję mapy i nie widzę nigdzie drugiej w Sadowej- jedna jest, ma przeszkody i kółko na mapie.
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
29 sierpnia 2011 22:39
Fairy, do Lidera dokladnie to 2,5 lub niecale 3, zalezy czy od 'biski' czy zwyklej 'Ł-ki'. Zasuwalam swego czasu 5-6 dni w tyg 😉 W sadowej stajnia wyglada troche jak pozbijana z czego sie da, ALE czysto, konie na lakach cale dnie, karmione solidnie. Tereny powalaja, plac do jazdy mniej 😉 Ale da sie- jezdzilam tam kiedys dosc czesto i skakalam nawet.
Fairy - od ostatniego najbliższego przystanku "Ł" do Lidera są ok 3km.
Stałam tam z koniem w zeszłą zimę i doskonale wiem jaka to odległość, bo jestem niezmotoryzowana.

Plus droga bez pobocza i nieoświetlona

ŁBis podjeżdża odrobinę bliżej, ale to naprawdę "odrobinę"
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
30 sierpnia 2011 08:23
Ja szukam konika do dzierżawy w okolicach bielan, łomianek

A w Klaudynie sie pytałaś?
Mandragora w Olszewnicy Starej u p.Jacka Kadłubowskiego: czy ktoś z Was tam stał ? Jakie macie opinie ?

Chyba stajnia nie za bardzo, bo w ciągu jednego miesiąca przeszło od nich do nas 5 koni....
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
30 sierpnia 2011 09:28
kucyna, a z jakiegos konkretnego powodu? Czasem takie 5 koni ma np 3 zaprzyjaznionych wlascicieli i przenosza sie z przyczyn zupelnie nieobiektywnych - tzn takich, ktore dla 'reszty swiata' sa bez znaczenia.
Akurat w tym przypadku nic z tych rzeczy. Podobno warunki bytowe koni nie były odpowiednie, konie nie dostawały jedzenia.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się