Stajnie w Warszawie i okolicach
Amnestria ubiegłaś mnie 😉 Miałam właśnie zacząć ubolewać nad tym samym...
Czy ja też mogę poubolewać? Od października będę jeździć do konia 30 km z pracy lub 50 z domu 🏇 😵
Ale czego się nie robi dla cukiereczka... 😵
A ja jadę do konia 2h, około 50 km, autobusem (ew. autobusem + metrem) + pociągiem. Kto wygrał w kategorii najgorszego dojazdu? 😁
Ja jeżdżę cały czas 35 i jest okej, ale zaczynam narzekać na brak prawka. Chyba trzeba się za to wziąć. Błagam, niech mi ktoś rozciągnie dobę do przynajmniej 30 godzin! Albo znajdzie stajnie blisko do 700zł. 🙁
A ja jadę do konia 2h, około 50 km, autobusem (ew. autobusem + metrem) + pociągiem. Kto wygrał w kategorii najgorszego dojazdu? 😁
Mnie nie przebijesz - 74 km w jedną stronę 😉 dokładnie przez całą Warszawę 😵 Na początku starałam się być 6-7 dni w tygodniu, ale spasowałam do 5. Wytrzymałam tyle przez ok. pół roku. Z perspektywy czasu, to było... 🤔wirek:
-Agi o matko boska! Wariatka 🙂
Wszystkie jesteście szalone 😀 Ja mam chyba dobrą bazę wypadową, bo do paru fajnych stajni mam max 20 minut drogi 😀
Przez ponad rok co tydzień śmigałam z Warszawy na Mazury do konia. jakieś 250km w jedną stronę 🏇
Myślę że 'królową' tej licytacji powinna być forumowa archeo mieszkając w okolicach Radzymina codziennie dygała do konia pod Tarczyn :]
Hehe... z pracy nie było tak źle. Jechałam szybciej niż do domu 😁
Ale fakt odległość lekko hardcorowa
enigmaja przez jakieś ponad półtorej roku co dwa tygodnie na zmianę że zjazdem w szkole jeździła też na mazury do konia ale 300 kilometrów autobusem nocnym 6 godzin powrót zawsze 6 rano w poniedziałek i na 8 do roboty
nie no dziewczyny dobre jesteście 👍
ja mam 3 konie w dwóch różnych stajniach ... ale był moment, że i w trzech stały 😂
teraz do jednej mam zaledwie 6 km a do drugiej około 25 km i jak na razie da się ogarnąć - poczekam na zimę i zobaczę co będzie 😁
emptyline i co byłaś może w Milanówku w eko-farmie ?
bo ja nadal szukam stajni z dobrym dojazdem z Grodziska, Milanówka 🙄
ps. czy ktoś z forumowiczów stoi w tych stajniach ?
http://jkslos.prv.pl/ jeździecki klub sportowy Łoś i
http://www.stajnia-aleksandria.pl Stajnia Aleksandria ??
A w Aleksandrii to kpik nie stoi czasem? 👀 Ale nie jestem pewna :kwiatek:
oo dziękuję ! :kwiatek: zaraz uderzę może do Niej na pw
Zduśka, nie byłam teraz, bo się jeszcze średnio ruszam, chociaż stajnię ogółem wcześniej widziałam, bez zachwytu, ale tez bez jakiś widocznych minusów. Będę się jakoś w tygodniu na pewno wybierać więc zdam relacje 🙂
Koniczka, Zu
:kwiatek: :kwiatek:
Mandragora w Olszewnicy Starej u p.Jacka Kadłubowskiego: czy ktoś z Was tam stał ? Jakie macie opinie ?
Stoją znajomi i bardzo sobie chwalą, ja byłam tylko w odwiedziny, na pierwszy rzut oka widać że konie mają tam dobrze, duże łąki na które chodzą bez kantarów i spędzają na nich całe dnie. Wyglądają jak pączki w maśle więc karmione z pewnością też są jak potrzeba. Widziałam ujeżdżalnie z podłożem piaskowym, nie wiem jak jest zimą. W boksach czysto.
słuchajcie, jak coś to szukamy z trenerką nowych pensjonariuszy do stajni. jest 5 wolnych boksów. ja stoje tam od lutego i powiem Wam, że jestem zadowolona, nawet bardzo bo opieka jaką konie są otaczane jest super 🙂 ogłoszenie macie w OGŁOSZENIACH.
zachęcam do
A jak w końcu ze stajniami w Sadowej? 🙇
Ja szukam konika do dzierżawy w okolicach bielan, łomianek. Mam do wyboru Pepeland, Sadową [chyba u chłopka roztropka jak ktoś pisał].
Koniecznie tak do 50-60 min max dojazd- jestem bez prawka, do pracy na południe, soboty pracujące. 🤔
Ponoć w Sadowej jest coś na Kwiatowej.
Byłam w Pepelandzie... ale niestety nie ma jakiejś miłej atmosfery- rekreacyjne władczynie stajni- czyt. małolaty. 🤔wirek: jedyny plus- hala. Warunki dla koni ponoć niezbyt.
A może nie wiem o jakiejś?
ps. macie może jakieś zdjęcia ze stajni u chłopka, albo Liderówki?
Bo chciałam do Lidera, ale tam chyba ze 4 km w jedna str. od Łki trzeba iść.
ps2. A ma jakąś stronę stajnia obok Szpitala w Dziekanowie Leśnym?
Do Lidera od Ł bliżej 1 niż 4 km
Do Lidera od Ł bliżej 1 niż 4 km
tzn.?
1 km?
Ja nie znoszę Ł... 🤬 pokićkane rozkłady, nie ma podpisanych przystanków, na www nie ma mapy tras, a w autobusach nie ma trasy jazdy. 👿
tak, choć byłam tam już dawno i mogę mieć zakrzywione wspomnienia 😉
a Ł nie wszystkie są takie złe i większość ma rozkład jazdy, trzeba tylko wiedzieć gdzie masz dojechać 😉
tak, choć byłam tam już dawno i mogę mieć zakrzywione wspomnienia 😉
a Ł nie wszystkie są takie złe i większość ma rozkład jazdy, trzeba tylko wiedzieć gdzie masz dojechać 😉
a dziekuję za odp.
Poczekam na kolejne, bo kurczaki no, według mapy z googli to chyba ze 4 w jedną 🤔 zwariowałabym.
A właśnie przeszukuję mapy i nie widzę nigdzie drugiej w Sadowej- jedna jest, ma przeszkody i kółko na mapie.
Fairy, do Lidera dokladnie to 2,5 lub niecale 3, zalezy czy od 'biski' czy zwyklej 'Ł-ki'. Zasuwalam swego czasu 5-6 dni w tyg 😉 W sadowej stajnia wyglada troche jak pozbijana z czego sie da, ALE czysto, konie na lakach cale dnie, karmione solidnie. Tereny powalaja, plac do jazdy mniej 😉 Ale da sie- jezdzilam tam kiedys dosc czesto i skakalam nawet.
Fairy - od ostatniego najbliższego przystanku "Ł" do Lidera są ok 3km.
Stałam tam z koniem w zeszłą zimę i doskonale wiem jaka to odległość, bo jestem niezmotoryzowana.
Plus droga bez pobocza i nieoświetlona
ŁBis podjeżdża odrobinę bliżej, ale to naprawdę "odrobinę"
Ja szukam konika do dzierżawy w okolicach bielan, łomianek
A w Klaudynie sie pytałaś?
Mandragora w Olszewnicy Starej u p.Jacka Kadłubowskiego: czy ktoś z Was tam stał ? Jakie macie opinie ?
Chyba stajnia nie za bardzo, bo w ciągu jednego miesiąca przeszło od nich do nas 5 koni....
kucyna, a z jakiegos konkretnego powodu? Czasem takie 5 koni ma np 3 zaprzyjaznionych wlascicieli i przenosza sie z przyczyn zupelnie nieobiektywnych - tzn takich, ktore dla 'reszty swiata' sa bez znaczenia.
Akurat w tym przypadku nic z tych rzeczy. Podobno warunki bytowe koni nie były odpowiednie, konie nie dostawały jedzenia.