Stajnie w Warszawie i okolicach
dada, jakto brak wolnych boksów? A cały rząd boksów angielskich? wszytskie stoją puste, nie mozna sie do niech wprowadzic?
Oj, to musiałaś dawno w Celi być. Część od jakiegoś czasu zajęta, a jutro będzie już całkowicie zajęta. To co dzieje się za oknem spowodowało masowe migracje do stajni z halą.
kurczę, tak dawno to znowu nie było troche ponad miesiąć temu, w sumie pogoda zachęca nawet do tak odległej stajni od warszawy, byle z halą. Ale nie sądziłam ze aż tak masowe emigracje nastąpią 😉. cóż wcale się nie dziwie, stajnia naprawdę godna polecenia.
Hej 🙂 czy znacie jakieś stanie na Białołęce lub jej okolicach? Chodzi mi o Białołękę w Warszawie!_!
Bardzo proszę o pomoc 😀
karolka ale czego konkretnie szukasz? Chcesz jeździć rekreacyjnie?szukasz pensjonatu?
Bialoleka i pln-wsch jej okolice to PUSTYNIA i DRAMAT.
Polaczenie porzadnych i we wzglednie wystarczajacej ilosci pastwisk w sezonie, hali w zimie, znosnej odleglosci (z mozliwoscia dojazdu komunikacja miejska) z dobra opieka (ktora zapewnia karmienie, scielenie, jak rowniez zauwazy oraz powiadomi (!) o nietypowych zachowaniach zwierzaka) to b. trudne zadanie. Odechciewa sie posiadania wlasnego zwierzaka. A co gorsza nawet zasobny portfel nie jest w tym wypadku pomocny.
karolka w Bialołęce stałam 10 lat temu u Dawida na ul.Dębowej. nie wiem jak jest teraz ale wtedy była dobra opieka lecz niestety pastwiska rzadne.
zduśka Żółwin k/Podkowy Leśnej 😀 aktualnie mają pare pustych boksów, szukają pensjonariuszy
Karolka,
o jakie stajnie Ci konkretnie chodzi? Do jakiej sumy? Z halą?
zduśka Żółwin k/Podkowy Leśnej 😀 aktualnie mają pare pustych boksów, szukają pensjonariuszy
... padoków nie ma 😵 , więc dziękuję he he
zduśka - a koleżanka zmotoryzowana? Jeśli tak, to może podjechać do mnie... 😉
kurde, niby tak - ale problemem jest odległość, do Ciebie też jest spory kawałek drogi... przydało by się mieć max z 15 km do stajni .. wiesz, małego dziecka nie można zostawić na kilka godzin 🙄 i w tym jest problem.
zduśka co prawda odpisałam Ci już na pw, ale tutaj też napiszę, żeby inni w razie czego byli świadomi (-:
otóż Żółwin postarał się o łąkę obok stajni i zrobił parę ładnych padoków.
no no, odpisałaś :kwiatek:
a teraz tak coś mi się przypomniało - czy to przypadkiem nie pensjonariusze dzierżawili sobie za własne pieniądze właśnie tą łączkę na padoki ?
Voltopiry kochane potrzebuje szybkiego info (na jutro rano) - jak sie nazywa przystanek autobusowy przy stajni PGR Brodno? Bo szperam po internecie ale jak wyniki poszukiwan wrzucam na strone ztm to mi cos nie gra....
żuromińska?
wiesz, że tam obok jest gilarska? 🤣
Precelek dzieki za jasnosc! :kwiatek:
Kochani .. musze bardzo szybko zmienic stajnie z swoja kochana klaczka, czy sa jakies stajnie w wawie godne polecenia.. musza byc w warszawie poniewaz studiuje i pracuje a u konia chce byc codziennie, a w takim wypadku odpadaja dlugie dojazdy szczegolnie ze prawka nie mam. Ogladalam sawanke- ktora mi sie nie spodobala i nie ma miejsc, huberta- wygladal ok ale brak miejsc, mozliwe ze znajda dla nas stanowisko bo naprawde sytuacja jest podbramkowa, stajnie na siekierkach- mnie sie wydaje ok ale opinie chyba nie najlepsze, no i husar- nowa stajnia na terenach spojni (okolice agmaii, stal tam kiedy stangret)
czy sa jakies inne pensjonaty warte uwagi?
tinyheart
Pasowała by Ci stajnia BestHorses w Podolszynie?
Ja się wyprowadzam z klaczą 2 stycznia czy potrzebujesz czegos szybciej?
Napisz jakie okolice najlepiej Ci pasuja i w jakiej cenie pensjonaty Cie interesuja.
stokrotka*** jest to dla mnie niestety za daleko, potrzebuje stajni na terenie warszawy z dobrym dojazdem z mokotowa.
A szukałaś w katalogu stajni? Nic nie znalazłaś co by Ci jeszcze pasowało?
Może brodno albo legią, co prawda nie wiem jak tam teraz jest. Do Aldragho jest dobry dojazd.
dzieki w katalogu sprawdzilam, chyba z tego wszystkiego wybiore wlasnie stajnie na siekierkach.. czy wiecie cos o niej?
stokrotka*** jest to dla mnie niestety za daleko, potrzebuje stajni na terenie warszawy z dobrym dojazdem z mokotowa.
Dojazd z Mokotwa nie jest najgorszy. Zajmuje około godziny. Np. z przystanku metro stokłosy odjeżdża autobus pod samą stajnię.
jest to dla mnie niestety za daleko, potrzebuje stajni na terenie warszawy z dobrym dojazdem z mokotowa.
Dojazd komunikacja w 1 strefie, z Pl. 3 Krzyzy do stajni na Siekierkach - 20-30 min. B. blisko z przystanku.
Jesli do Pl. 3 K. masz blisko, to S. - pod katem komunikacji - na pewno niezla opcja.
[quote author=baba_jaga link=topic=46.msg805095#msg805095 date=1292094700]
jest to dla mnie niestety za daleko, potrzebuje stajni na terenie warszawy z dobrym dojazdem z mokotowa.
Dojazd komunikacja w 1 strefie, z Pl. 3 Krzyzy do stajni na Siekierkach - 20-30 min. B. blisko z przystanku.
Jesli do Pl. 3 K. masz blisko, to S. - pod katem komunikacji - na pewno niezla opcja.
[/quote]
a pod katem stajni?? wiesz moze cos o niej?
Tinyheart
Tu juz niestety nie bede pomocna.
Byla (pewnie nadal jest) hala, padoki (nie pamietam czy rowniez pastwiska), stajnia murowana. Ale nie wchodzilam i nie ogladalam infrastruktury.
Nie jest to masowy osrodek w stylu Huberta.
baba_jaga
ok bede musiala pojechac poszpiegowac, polapac wlascicieli koni i popytac. A ze wynosimy sie z agmai to ... no mysle ze mozliwe ze ta stajnia bedzie dla nas poprostu super! Wielkie dzieki za pomoc!
w siekerkach było tragiczne podłoże na hali w zeszłym roku - beton, bardzo twarde. Ale na pewno będzie tam generalnie lepiej niż w agmaji.