Stajnie w Warszawie i okolicach

Ale się zrobiło śmiesznie tutaj 😁 Wpadam z pytaniem, czy mamy na sali pensjonariusza stajni Celinów?
Wiesz, że mamy 😉 Co tam?
Dada, ale nie trzymasz tam konia? 😉 Jak na razie interesuje mnie kwestia padokowania- prawda to, że trzeba za to dopłacać? Na jakich zasadach konie wychodzą na zielone padoki, jaki jest cennik udług dodatkowych- lub jakie są dodatkowo płatne usługi. Czy w miarę na bieżąco w ciągu dnia stajenny poprawia boksy, czy rutynowo dwa razy dziennie / raz dziennie wybiera kupy i mokrą słomę? Jak często z boksów jest wywalane do podłogi? Jest lonżownik? Kiedy jeździ rekreacja? Czy ma jakieś pierwszeństwo przed pensjonariuszami? Jak wygląda obłożenie na hali w sezonie? Da radę płasko pojechać? Dużo skoczków się rozkłada z przeszkodami? Jest myjka wewnętrzna całoroczna? Generalnie mam trylion pytań i chciałabym szczerej odpowiedzi od osoby, która trzyma tam swoje zwierzę. W każdej stajni są minusy, chciałabym poznać te 'Celinowe' 😉
Ja tam nie stoję, ale wrażenie zrobiło dobre ta stajnia. Lonzownika nie ma, jest hala z piaskiem kwarcowym. Nikt tam nie trenuję za bardzo, mają tylko 2 przeszkody. Fajna bardzo karuzele mają i było bardzo czysto w boksach w dzień. 
Zen ,ja trzymam tam konia,nie płacę za padokowanie,wybierane jest raz dziennie,karuzela praktycznie płatna,jest myjka wewnętrzna,konie cały dzień na wybiegu lub w sezonie na trawie,sprowadzane na 3 posiłki,skoczek jest właściwie 1,nie ma lonżownika,sobota ,niedziela jakaś rekreacja ,ale bez tłoku,Myślę,że spokojnie możesz zadzwonić do właścicieli,chętnie odpowiedzą na pytania.P.Tomek jest bardzo" kontaktowy".Lub na PW.
Karuzela płatna, czyli? 😉 Na pewno zadzwonię i się pewnie po nowym roku wybiorę. Konie są wypuszczane codziennie? Stajenny jest na terenie ośrodka całą dobę? W nocy konie mają 'dozór'?
Stajenny jest całą dobę,mieszka przy stajni.Jest duże zainteresowanie pensjonatem,nie wiem czy są wolne boksy.
oglądałam stajnię w Celinowie, dla mnie duży minus to hala - niewymiarowa, sporo mniejsza od standardu, myślę, że już 3 konie robia tłok.
LatentPony   Pretty Little Pony :)
28 listopada 2010 21:08
Przepraszam, że przerwę rozmowę - ale potrzebuję PILNIE!!! pomocy 🙁

Do 1 stycznia muszę zabrać konia. Szukam pensjonatu do 600 zł z dobrym dojazdem komunikacją miejską. Najlepiej po lewej stronie Warszawy. Może to być malutka, przydomowa stajenka. Ważne aby koń miał dobre warunki. W zamian oferuję swoją nieograniczoną pomoc przy wszystkim (od pracy z końmi, po sprzątanie boksów). Koń to duży kuc.
Niewymiarowa, tzn.?
na stronie podają, ze 20x40, czyli całkiem wymiarowa, tylko nie za wielka 😉
Czyli tyle, co u nas 😉
Miałam wrażenie że trocszeczke wieksza niż w koniku, ale mogę się mylic.
może być odrobinę szersza, bo wydaje mi się, że nasza nie ma 20m
Brzask   kucyk,kucyk...a to kawał s.........
28 listopada 2010 21:31
mi się wydaje ze jest nieco krótsza, stałam w stajni z hala ktora miala 36m dl wg mnie ta nie jest tak dluga ale moze mi się tylko wydawac bo jest w miarę szeroka. Nie mogli wybudować dłuzszej bo jest ona do końca działki. Podłoże to piach kwarcowe z flizeliną(?) odpowiednio nawilżane-naprawde bardzo fajne.

karuzela jest o tyle płatna ze nie mozna samemu do niej wprowadzać konia, musi to zrobić stajenny, a stajenny za dodatkową prace ma dodtakowo płacone.
Chyba niebawem czekają nas czasy, kiedy cena pensjonatu będzie 1300zł plus dodatkowa opłata za: karmienie rano, karmienie w południe, karmienie na wieczór, wyprowadzanie i sprowadzanie z padoku, sprzatanie w boksie, wprowadzanie i sprowadzanie z karuzeli etc. 😜
zen, nie strasz! pójdziemy wtedy w ślady Irlandii i puścimy wolno nasze rumaki. Ale będzie śmiesznie iść po ulicy i patrzeć - o, to przecież Piorun! A to Otello Lostak 😀!
lostak   raagaguję tylko na Domi
29 listopada 2010 06:25
Otello to nie grozi... nie zapominajcie, że on ma własny domek, nie wynajmowany😉  A jeśli nawet to stanąłby gdzieś, wlepił w dobrą duszę te swoje wielkie oczy jak kot ze szreka i został przygarnięty.... to jest kon stworzony do przytulania.

ty byś nie zaadoptowała?  spójrz na te oczy...

miłego dnia
Hala w Celinowie jest szersza niż w Koniku, ale ze względu na okna jest bardziej widna i wydaje się obszerniejsza. Wczoraj chodziły 3 konie na hali i spokojnie dawały radę. W chwili obecnej nie ma wolnych boksów.
Chyba niebawem czekają nas czasy, kiedy cena pensjonatu będzie 1300zł plus dodatkowa opłata za: karmienie rano, karmienie w południe, karmienie na wieczór, wyprowadzanie i sprowadzanie z padoku, sprzatanie w boksie, wprowadzanie i sprowadzanie z karuzeli etc. 😜

I za prąd. Nie zapomnij o prądzie - już się z tym spotkałam. A skoro za prąd, dlaczego nie za wodę: wyliczamy, ile koń pije i ile razy człowiek korzysta z toalety.
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
29 listopada 2010 08:07
Trusia a ja nawet kiedyś usłyszałam, że matematyki nie da się oszukać  😁

a wracając do tematu - znajoma szuka stajni dla swojej kobyłki - do 700 zł, okolice Grodziska, Pruszkowa - aby był dobry dojazd + możliwość wyjazdu w teren... i oczywiście opieka odpowiednia. ehhh, chyba ciężko będzie.
29 listopada 2010 08:09
to polecam Chrzanowskiego, tam ktos z forum stacjonuje, choc ceny nie jestem pewna.
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
29 listopada 2010 08:12
lostak - cena to faktycznie 700 zł, i wiem, że opieka extra ! ale dziewczyna w tej chwili stacjonuje w naszych okolicach i potrzebuje znaleźć coś jeszcze bliżej domu  😕
lostak, no faktycznie, chyba bym go biedaczka przygarnęła 😉
kujka   new better life mode: on
29 listopada 2010 09:14
Dzionka, nie! bo ja bym to zrobila pierwsza! przeciez ten kon nawet podczas golenia chcial byc miziany  😍
widze, ze juz wg planu troche odrosl na Katowice - dobzie dobzie.
Ok, czyli nie poznam minusów Celinowa 😁 Pytam czysto orientacyjnie, bo nie wiem co musiałoby się zadziać w Koniku, żebym na cito szukała nowego boksu. Ale warto wiedzieć co jest w okolicy 🙂

Co nie zmienia faktu, że zauważam ogólną tendencję do wzrostu cen za pensjonat, który coraz mnie oferuje w tej cenie wyjściowej.
ash   Sukces jest koloru blond....
29 listopada 2010 09:47
Byłam na chwilkę w Celinowie. Obiekt przepiękny! 😍
Jedyne co mnie przeraziło to droga dojazdowa. Jakbym się zakopała samochodem gdzieś tam to chyba bym umarła ze strachu- pola i las🙁
to polecam Chrzanowskiego, tam ktos z forum stacjonuje, choc ceny nie jestem pewna.

A stajnia Chrzanowskiego gdzie jest zlokalizowana?
29 listopada 2010 10:27
trusia, 5 min ode mnie.  Ojrzanow.  jestem tam czestym gosciem bo uwielbiam ich tor do galopu 🏇, ja mam brak miejsc w stajni to przestawiam tam amsterdama, a to jest uwierz... najwiekszy gest zaufania 😉
dzięki. Dlaczego to co dobre jest zawsze nie tam, gdzie ja potrzebuję?  😤
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się