Stajnie w Warszawie i okolicach
Uwaga uwaga!
😅
15 lutego Pepeland organizuje towarzyskie zawody w skokach i ujeżdżeniu.
Skoki 2 konkursy z wyboru przeszkód i dokładności (80 cm).
Ujeżdżenie 3 konkursy program na brązową odznakę, L-2, P-1. Startowe 30 zł za przejazd.
Jesteście zainteresowani????
Ja mam zamiar jechać z moim kłapouchym - czy może mi ktoś coś opowiedzieć więcej o tej stajni i ludziach????
O fajnie,chętni bym pojechała tylko szkoda,że nie trochę bliżej mojej stajni.Zobaczę jak się plany ułożą🙂
Endurka 😁 dla mnie to wszystko jak obok 😡
Za stajnią samą nie przepadam, ale z związku z tym, że zawodów towarzyskic w ujeżdżeniu jest mało to jeżeli pogoda będzie znośna nie omieszkam zawitać ze swoją potworzycą🙂
Przemyślałam i jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to się wybiorę na ujeżdzenie.Debiutować lepiej na towarzyskich;p
o, a ja tydzien temu slyszalam ze jednak nie ma tych zawodow...
Heh,to muszę zadzwonić i się dowiedzieć.
Zawody są ( można powiedzieć że jestem częściowo "współorganizatorką"😉 ale jeśli chcecie wiedzieć więcej:
15.02.2009
STAJNIA PEPELAND - Dziekanów Nowy/Łomianki
ZAPRASZA NA WALENTYNKOWE
TOWARZYSKIE ZAWODY UJEŻDZENIOWE
ORAZ ZAWODY W SKOKACH PRZEZ PRZESZKODY
1. Organizator: STAJNIA PEPELAND - Dziekanów Nowy/Łomianki
2. Termin: 15.02.2009 r.
3. Termin zgłoszeń do 12.02.2009 telefonicznie: 661193817
4. Warunki techniczne: plac konkursowy - hala, rozprężalnia - podłoże naturalne.
5. PROGRAM ZAWODÓW:
10😲0 KONKURS UJEZDZENIOWY -PROGRAM NA BRĄZOWĄ ODZNAKĘ
11😲0 KONKURS UJEŻDZENIOWY L-2
12😲0 KONKURS UJEŻDZENIOWY P-1
13.00 KONKURS SKOKOWY DLA WSZYSTKICH KONI Z WYBORU (*1) - 80 CM
14.30 KONKURS SKOKOWY DLA WSZYSTKICH KONI - 80 CM dokładności
6. Opłaty:
STARTOWE W KONKURSACH: 30 zł
7. Nagrody: puchary, floots, nagrody rzeczowe.
8. Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie zawodów.
9. Obowiązują aktualne szczepienia koni przeciwko grypie oraz w przypadku osób
nieletnich - pisemna zgoda rodziców.
10. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za kradzieże oraz wypadki zarówno w
czasie zawodów jak i w trakcie transportu na i z zawodów.
SERDECZNIE ZAPRASZAMY!!!
*1 zawodnik skacze dowolne przeszkody, za skoczenie każdej przeszkody dostaje z
góry podaną ilość punktów. Można skakać 2 razy każdą przeszkodę. Czas przejazdu 60 sekund.
Wybieramy się grupą w około 5 koni. I mamy kawałek drogi - prawie 180 kilosów.
Może ktoś z Was ma ochotę (dużo większą ochotę !!!!) na P-1 program jest prościutki a jest mało chętnych!!!I tylko ten program może się nie odbyć!!! Więc Wszyskich NAMAWIAM kto umie wyjechać przekatną w galopie i zrobić w kłusie półwoltę - to dacie radę - i dodaję - to sa zawody towarzyskie - należy je potraktować jako trening i zabawę a nie jako olimpiadę!!!!
Jeśli macie pytania piszcie pw.
Ja może na L-ke się pojawie traktując właśnie te zawody jako trening w innym miejscu, szczególnie że koń ma 4 lata skończone i zaczyna rogi pokazywać niech że się uczy wszędzie. Jak by coś się zmieniło to informuj na bierząco.
Ja wyślę zgłoszenie na L2 i P1😉
pytanie. zna ktos jakas stajnie, stajenke w ząbkach? widziałam niedawno dwa konie pod stacja PKP Ząbki. jeden na bank był gniady i miał dośc dziwne ogłowie wydawalo mi sie ze ma albo fredzle przy naczółku (zima? malo prawdopodobne ale moze) , albo dodatkowe paski miedzy naczolkiem a nachrapnikiem, niestety jechalam busem wiec sie nie moglam zbyt dobrze przyjrzec. Dwa ludziska jechały sobie do lasku (ja do pracy 🙁 ). nigdy nie słyszałam o żadnej stajni w tych okolicach. somebody?
D@A super to się spotkamy i będziemy walczyć jak lwice aż poleje się krew!!! Jak Cię rozpoznam?
Info!!!
Znajdźcie jeszcze kogoś na P-1 Dodaję że jest łatwa!!!!!!
Bo mało jest chętnych - chociaż ze 2 osoby jeszcze 🙇 🙇 🙇
Pozostałe końkursy się na pewno odbędą!!!
Hehe ja jadę zobaczyć jak mój koń zachowa się na czworoboku-czy włączy turbodopalacze czy zaśnie czy może będzie ok;p Rozpoznasz mnie najlepiej po koniu-kasztan Dolar
A Ty mnie jak mój albo będzie ok albo rodeo!!! Bo i tak synuś potrafi!
A i koń z naaaajwiększą głową - to MY 😅
Thaya a drugi to nie był kasztan? Bo jeśli tak to chyba Sierros wie najlepiej co to za stajnia 😉
Thaya, to prywatna przydomowa stajnia. Mocno prowizoryczna (dwa podwójne boksy angielskie na terenie obejścia), konie chodzą po łące księdza. Na owej łące można się powozić (niby ujezdżalnia) albo jechać w teren.
Obecnie, z tego co się orientuje stoją tam trzy konie, dwa właściciela stajni i jeden prywatny.
Owe ogłowie to mogło być ogłowie będące repliką tego na wyposażeniu armii Napoleońskiej (francuskiej), ponieważ właściciel robi taki sprzęt, jak i na nie wielką skalę bierze udział w różnych rekonstrukcjach i pokazach.
Pzdr
dzięki dziewczyny :* bo mnie męczyło troche....
czy znacie może stajnię w Słomczynie k/Konstancina?
czy znacie może stajnię w Słomczynie k/Konstancina?
Czy nie chodzi Ci o Słomczyn koło Grójca i stajnię P. Piaseckiej? Bo o Słomczynie koło Konstancina to ja nie słyszałam 🙂
Owszem, ja znam, tzn. byłam tam raz. To stajnia P. Piaseckiej, k. Konstancina.
Miałam tam pracować i szczerze powiem, zwiewałam gdzie pieprz rośnie, rzeźnia przez masakrę, trzeba ze sobą walczyć, by do TOZu nie zadzwonić
Miałam wczoraj przyjemność odwiedzić stajenkę w Wilczej Górze i muszę powiedzieć, że wrażenie na prawdę bardzo przyjemne. Stajnia i niewielka hala bardzo schludne, funkcjonalne. No i koniki jak z obrazka z moim faworytem Crossem na czele 😅
Jedynie nie zazdroszczę dojazdu przez wilcze doły, których zwiedziłam w okolicy aż nadto z racji mało zorientowanego pilota 😀 Mój samochodzik wyraźnie sugerował, że nie powinnam zapominać że terenówką to on się nie urodził.
Pilot walczył dzielnie z przeciwnościami losu 🏇 Tylko 2 razy skręciłyśmy gdzie nie trzeba...
Rzeczywiście jak powiedziała Quanta nasza "Wilcza Dziura" nie ułatwia dojechania gdziekolwiek.
Konie śliczne, Cross cudowny, Kucyk pikny. Cała reszta też fajna. 😎
No i stało się - mamy w Podolszynie halę 😅 💃 🏇. Wczoraj dowiedziałam się, że mają dziś rano przywieźć elementy. Pomyślałam, że pewnie je dziś zwiozą i jakiś miesiąc bedą ją stawiać. A tu niespodzianka: przyjechałam do stajni ok 12 i był jeden element, a jak wyjeżdżałam po 16 to stała już cała konstrukcja 🙂. Dwunastu panów uwijało sie jak mróweczki, powiedzieli, że do soboty skończą. Hala ma 25 x 50 m.
Zaraz po hali zabierają się za karuzelę (już u nas jest, ale muszą przerobić ją na boksową z uwiązowej). Teraz tylko czekam kiedy dowiem się o podwyżce 😤
No właśnie z powstaniem hali, lonżownikiem, karuzelą zawsze towarzyszy podwyżka 👿
Ja wolę płacić mniej i mieć "skromne" warunki, najwyżej w zimę jak jest totalna gruda koń ma przerwę.
Mi karuzela zupełnie nie jest potrzebna, ale hala owszem. Do tej pory mieliśmy malutką halę i było to uciążliwe, bo więcej niż 2-3 konie nie weszły na raz. Niestety podwyżka jest dla wszystkich taka sama, nawet tych którzy z karuzeli nie będą korzystać 🙁
siwa folblutka - a podwyżka do ilu?
co do tej małej halki, to tam jest ciasno nawet na lonżę, nie mówiąc o jeżdżeniu i pracy 😉
podłoże jakieś nawiozą na tę halę?
a ja wiem Kasiu ile wyniesie podwyżka 😉 Fajnie jak wróce to hala już będzie 😀
Z tego co się dziś dowiedziałam to o 100 zł na pewno.
Anaa no popatrz, a my w 2 konie mieściliśmy się bez problemu, a w 3 to już trzeba było się zgrać (ale dla nas to żaden problem :hihi🙂
Oj Ewciu, a Ty miałaś być na nartach. Ta hala miała być dla Ciebie niespodzianką 🤬. Jak bym wiedziała, że zamiast śmigać po górach siedzisz przy necie to w życiu bym o hali nie napisała 😉. PS Twój rumak przeżył dziś dwukrotnie szok jak z hali spadał śnieg, ale jakoś chłopak się pozbierał 😀
hehe jestem na nartach, ale od czego jest laptop i mobilny internet 😁 😉 ja słyszałam o podwyżce o 200zł. 🙂
200 zł więcej będzie dla tych, którzy bedą w nowej stajni przy hali. W starej o 100 zł. Takie mam informacje od właściciela. A jak będzie w rzeczywistości to się okaże 😉
Anaa w przyszłym tygodniu robią bandy, a potem piach będą nawozić, ale jaki to nie wiem, nie zapytałam 😡