Stajnie w Warszawie i okolicach

alona jeździłam kilka lat temu w stajni Dragon (byłam może na 2-3 jazdach tylko) i wiem, że infrastrukturę mają świetną... Wtedy nie było hali, ale za to ogromne padoki, śliczna stajnia z dziedzińcem i boksami angielskimi wokół, dwa place do jazdy... Mi się bardzo podobało. Wtedy nie było tam pensjonatu, stały tam tylko konie xx właściciela stajni, która ścigały się na Służewcu lub były przeznaczone na handel. Jeśli ktoś wie, co się tam teraz dzieje, to chętnie posłucham  🙂
dlaczego wydawalo mi sie ze ktos pisal ze tam jest pensjonat i nawet ktos startowal z tej stajni w zawodach....
W Dragonie nie byłam wiele lat. Jeśli nadal jest tak jak było kiedyś to nie żałuję.
Byłam w stajni w Mokrym k. Radzymina. Ładne zabudowania,m ale konia bym tam nie zostawiła. Wrażenie ogólne negatywne, zwłaszcza biorąc pod uwagę cenę jaką sobie liczą za boks.
Gdzie jest ten Dragon ?

Bera7
Moglabys szerzej o stajni w Mokrym ?
No cuż właściciela nie było, oprowadzał mnie stajenny, od którego czuć było wiadomą woń, konie stały na dość dużej warstwie obornika, niezbyt grubo pokrytej słomą. Poidła zamieszczone nisko, co przy tej wartwie gnoju było ok 30 cm nad "podłożem". Hala jest, ale nie oddana do użytku. Cena jaką widziałam w ogłoszeniu to 900 czy 950zł.
Za te pieniążki spodziewałam się lepszych wrażeń.
[quote author=D&A link=topic=46.msg152898#msg152898 date=1232566609]
Ja trzymam konie w Majdanie.Wspominałam ze dwie strony wcześniej.Polecam,ale miejsc w tej chwili brak.
[/quote]

Majdan Kingi K czy to jeszcze inna stajnia ? Jesli inna, moglabys przyblizyc ? 🙂
D&A stoi w Majdanie pod Starą Miłosną. 
Dzionka
a ma ta stajnia strone www ?

Kiedys istniala niewielka stajnia, dzierzawiona przez weta, jakos na prawo od Pulawskiej (jadac od strony Centrum, to chyba jeszcze byla Warszawa). Chyba cos po PGR, jedna stajnia, kilka piaszczystych padoczkow, jedna wielka nieogrodzona laka, jakies inne budynki (niezagospodarowane).
Czy to miejsce jeszcze funkcjonuje ?
Baba Jaga chodzi o stajnię w Falentach?
Burza
Ty pewnie piszesz o stajni dr K w Falentach Duzych. Dojazd do niej jest od Al. Krakowskiej.

A do tej, ktora wspominam wyzej, dojezdzalo sie od Pulawskiej, jeszcze (chyba) w obrebie Warszawy. Stal tam Kwadrans Miji. Stajnie-sanatorium prowadzil dr Stezycki.
to chyba stajnia w zamieniu
Szyszka   szczesliwa studentka HOPALu:)
25 stycznia 2009 09:05
[quote author=baba_jaga link=topic=46.msg155763#msg155763 date=1232842061]
Burza
Ty pewnie piszesz o stajni dr K w Falentach Duzych. Dojazd do niej jest od Al. Krakowskiej.
[/quote]

jezeli chodzi o stajnie dr K to mozna do niej dojechac rowniez od strony Pulawskiej (ulica Baletowa)
Dzionka już za mnie odpowiedziała😉
To ja więcej od strony Puławskiej takich stajni nie kojarzę, w Nadarzynie i Lesznowoli najbliżej pasujące do opisu  👀
jezeli chodzi o stajnie dr K to mozna do niej dojechac rowniez od strony Pulawskiej (ulica Baletowa)

Wiem, stalam tam  🙂

Jolaa
Dokladnie w Zamieniu !!!
Czy to miejsce jeszcze funkcjonuje ? Szukam w internecie, ale cicho i glucho ??
majeczka   Galopem przez życie!
25 stycznia 2009 19:59
D&A stoi w Majdanie pod Starą Miłosną. 

Fajnie to wyszło (pod Starą Miłosną) 😁
Początek trasy na Lublin
Hehe stajnia w podziemiach;p
[quote author=baba_jaga link=topic=46.msg155859#msg155859 date=1232884052]

Wiem, stalam tam  🙂

Jolaa
Dokladnie w Zamieniu !!!
[/quote]

Niestety z tego co wiem planowo będą budować tam osiedle a szkoda bo miejsce na stajnie świetne. Moja znajoma ze swoim koniem stała tam bardzo długo i do samego końca. Niestety doktorek musiał się wynieść i z tego co słyszałam szuka miejsca do wydzierżawienia. Xamienie już nie funkcjonuje.
Szukam opinii o stajni Rzęszyce, nie dopatrzyłam się strony internetowej. Jaka jest cena, jakie warunki, zaplecze?
lostak   raagaguję tylko na Domi
27 stycznia 2009 13:00
[quote author=baba_jaga link=topic=46.msg155859#msg155859 date=1232884052]
[quote author=Szyszka link=topic=46.msg155799#msg155799 date=1232874324]

Wiem, stalam tam  🙂

Jolaa
Dokladnie w Zamieniu !!!
[/quote]

Niestety z tego co wiem planowo będą budować tam osiedle a szkoda bo miejsce na stajnie świetne. Moja znajoma ze swoim koniem stała tam bardzo długo i do samego końca. Niestety doktorek musiał się wynieść i z tego co słyszałam szuka miejsca do wydzierżawienia. Xamienie już nie funkcjonuje.
[/quote]

nie sadze, bo zyczliwi wlozyli tamtejsze, skad inad piekne budynki... do rejestru zabytkow
lostak ja na własne oczy widziałam tam maszyny budowlane...czyżby wycofali się z tamtąd? nie sądze żeby zostawili taki teren pod działalność typu stajnia. A co lepsze te osiedle - mieszkania miały być robione z tyc budynków co już tam stały czyli z tych stajni.
Dla zainteresowanych www.rumianka.pl to TA stara Rumianka, w tej chwili pensjonat kosztuje 1200 zł.
Mam trochę nietypowe pytanie.Kojarzy ktoś stajnię w okolicach Nadarzyna-ok.4 ha,staw czy nawet 2 na terenie,stajnia biała na 12 boksów,żółtawe zabudowania,blisko parku?To jest prywatna stajnia czy jest tam jakiś pensjonat?Zna ktoś dokładniejszy adres?
D&A

Jeśli chodzi Ci o stajnie z tego ogłoszenia

http://www.voltahorse.pl/index.php?option=com_adsmanager&page=show_ad&adid=65&catid=5&Itemid=1

to ja znam.

mój koń tam stał  🙄
Polonez,nie wiem czy to ta stajnia.Znajomy mi pokazywał jakieś fotki stajni z okolic Nadarzyna,mówił,że wszystko ładne,zadbane,ale nic więcej nie wiem.Masz może jakieś zdjęcia?
D&A może ta?
www.rumianka.pl --> galeria

Na 12 koni to mała jakaś hm.
hmm coś nie otwiera mi się ta strona,spróbuję na drugim komputerze.Stajnia wyglądała na raczej kameralną(może funkcjonowała jako prywatna),łąki ogrodzone białymi rurkami,budynki raczej świeże.
To nie, tu są drewniane ogrodzenia padoków.
nie mam zdjęć, ale kilka informacji mogę udzielić jeśli to faktycznie o tą stajnie chodzi.

Plusy
Są to nowe zabudowania, bardzo ładne zresztą, stajnia dosyć fajna boksy dość duże, są pastwiska, ujeżdżalnia piaskowa z kilkoma przeszkodami.

Młoda para prowadzi tam pensjonat.

Minusy

konie chude

nie wiem jak teraz jest ze sprzątaniem boksów, ale jak byłam tam niespodziewanie kiedyś wieczorem to mój koń praktycznie nie miał słomy pod kopytami i stał na samych kupach.

Osoba, która prowadzi ten pensjonat wydawała mi się odpowiedzialna, a okazało się całkowicie na odwrót. I myślę, że jeżeli tak traktuje ludzi (oszustwa i niestosowanie się do umowy), to tak samo prowadzi pensjonat.

ps. padoki ogrodzone rurkami

pps. D&A nie mogę wysłać odpowiedzi pw nie działa
Burza, nie przesadzajmy, Rumianka to akurat het od Nadarzyna.
Kojarzę stajnię taką o jaką pyta D&A w Starej Wsi k. Nadarzyna, czasem widać konie n wybiegach i właściciele ogłaszają się albo jako lek. weci albo jako sprzedaż karm dla psów, nie pamiętam.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się