Hity naszego dzieciństwa

😡 literówka, poprawiam.
Widzicie, jaka już jestem stara.... nawet tytułu ulubionego komiksu nie pamiętam  😉
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
17 maja 2011 10:08
hehe ;] kiedyś rozwaliłam tak kasete. Wirowało w górze  i bach. kaseta wyleciała z ołówka i uderzyła kantem o ścianę ... plastik sie roztrzaskał :P
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
17 maja 2011 10:10
JARA, Snowy są w Lidlu ;-)

😍 lecę do Lidla
tajnaa, to na Twoim pierwszym zdjęciu, z poprzedniej strony, da się gdzieś jeszcze dostać? 😍
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
17 maja 2011 11:51
jaka cena i ile chętnych !  😲
Oranżada pod sklepem, "grodziska".
Robienie z Mamą szyszek z ryżu i klejących cukierków.
Mój pierwszy prezent gwiazdkowy jaki pamiętam to było coś takiego

Tylko bardziej proste.. pamiętam że wysuwał języczek po pieniążka🙂
ojej kalaarepa ja tez miałam takie jabłuszko!!!!
No to był czad;D jak ten język wysuwało;D a ja miałam chyba maks ze 3 lata..
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
17 maja 2011 13:30
JARA, Przynajmniej w moim były te oryginalne Snowy, a w tesco widziałam jakieś podróbki. Nie wiem jak teraz, bo widziałam je jakiś czas temu.
Jaaa.............. ale fajnie powspominać😀

A pamiętacie nie wiem czy było wymienione
lizaki HIT czekoladowe, kwadratowe
Snickers do smarowania??

Ale uwielbiałam bajki Yattaman i Wilk i zając...
siwaaa hity jeszcze są w Koszalinie jak się idzie na dworcową taki mały kioseczek jest  😍

Ja najmilej wspominam takie lizaki 🙂

są teraz niby, ale to jakieś podróby - smak całkiem inny.
oo nawet nie wiedziałam  🤣 Trzeba będzie się przejść
😁

A te lizaki pamiętam jak się " świeciły" jak się je wzięło pod światło
Noo  😀
17 maja 2011 14:04
siwaaa, Pewnie od konserwantów świeciły 😁
Hehe nie wiem ile miały konserwantów ale środek był kolorowy ale zarazem taki przejrzysty🙂
A pamiętacie program na Polsacie HUGO?? I jeszcze wcześniej przed nim leciał program co prowadził chyba żółty DE-DE?? i była też gazetka o nim, ale mogę się mylić  😉
17 maja 2011 14:17
była gazetka, oj była. Niestety w zamierzchłych czasach wylądowała w śmietniku, a miałam jej duuużo... 🙁

Jeszcze była taka gazetka i bajka o zwierzakach leśnych. Nie pamiętam tytułu, ale zawsze oglądałam

Edit: MAM! 'Przyjaciele z zielonego lasu'

O znalazłam jeszcze 'Leśną rodzinę' ;-)
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
17 maja 2011 14:19
To jabłko-skarbonkę to miesiąc temu moja bratanica dostała 😀 i zamiast języka wychodzi robaczek i zabiera pieniążka.
Pamiętacie "Przyjaciela Wesołego Diabła"? Ja pamiętam bo straaasznie się tego bałam, z resztą nie tylko ja, kilkoro moich znajomych tez. Ten przerażający widelec brrrr 😀

tajnaa mi tego chyba rodzice nie dawali oglądać,bo tego nie pamiętam.. pamiętam za to Szpiega z krainy deszczowców Smoka Wawelskiego i tego kucharza.. jak on sie nazywał? pamiętam że coś było Herbu Zielona Pietruszka;D

archeo   Bo warto :D
17 maja 2011 14:35
Bartolini Bartłomiej ❓

Edit: Bartolini nie Bartolomeo
herbu zielona pietruszka  😀
o tak! masz racje i jeszcze był Baltazar Gąbka..😉
17 maja 2011 15:05

''Dookoła Świata z Willy Fog'iem''
Też to oglądałam! 😁
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
17 maja 2011 18:52
Notarialna, dzięki Ci dobra kobieto za "Przyjaciół..."!  🙇 Nawet nie wiesz, jak długo szukałam tego serialu nie mogąc przypomnieć sobie tytułu.
Przyjaciele z zielonego lasu. Kochałam to. Pamiętam, że leciało w tv i wtedy opanowywałam telewizor. I miałam milion gazet z nimi. Pamiętam, że uczyli w niej jak rysować jakieś zwierzęta i zawsze był komiks.😀
17 maja 2011 19:08
xxflygirlxx, Gdzieś kilka numerów pląta się w gratach na działce. Aż będę musiała poszukać! 😜
Lanka_Cathar, Uwielbiałam tą bajkę i też zastanawiałam się jaki miałam tytuł. Jedyne co mi przychodziło do głowy to 'przyjaciele, las', ale nic więcej.

Właśnie ściągnęłam 'Generała Daimosa' i się zatraciłam w oglądaniu 😜

O mamo. Same klasyki dzieciństwa! 🙇
Zobaczcie stare reklamy, to dopiero wspomnienia 🙂

hahaha ojciec prać

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się