Nasi ulubieńcy - czyli komu kibicujemy na zawodach :)

Bischa   TAFC Polska :)
24 marca 2009 17:16
Wielu z nas jeździ na różne zawody . Czy to skokowe , ujeżdżeniowe , WKKW itp . Duże , małe i średnie . I ma swoich ulubieńców z takiego czy innego powodu . I po to jest w sumie ten temat - kto jest naszym ulubieńcem i dlaczego , możemy się opiniami , zdjęciami wymieniać  😉 Na początek ja napiszę o swoich 4 największych ulubieńcach :

Ujeżdżenie - w tym roku pierwszy raz w akcji zobaczyłam na Torwarze Ekwadora pod Żanetą Skowrońską ( mam nadzieję , że czegoś nie pokręciłam  😡 ) - urzekł mnie swoim wyglądem i ruchem  😉 Generalnie w ujeżdżeniu nie siedzę , więc nie śledzę tak bardzo poczynań naszych zawodników , ale myśle , że się to zmieni dzięki Ekwadorowi 🙂

Skoki - czyli to co kocham najbardziej  😉 Mam trójkę swoich największych ulubieńców , jest też pare innych koni , które obserwuję i mi się podobają 🙂 Napiszę najpierw o tej "głównej" trójce , z czasem jak się temat spodoba i przyjmie napiszę o pozostałych  😉

Numer 1 - od 3 lat ciężko choruję na Bischofa L , startującego pod Andrzejem Lemańskim - zresztą widać to po nicku i avartarze  😁 Skąd mi się wziął - nie wiem - nigdy holsztynów nie lubiłam a tym bardziej siwych . Ale może dostrzegłam w nim araby które ma w rodowodzie , a które kocham ? Zachorowałam w 2006 na Torwarze .

Numer 2 - Leszno 2007 w listopadzie po raz pierwszy zobaczyłam Omena Z pod Grzegorzem Kubiakiem - spodobał mi się i z czasem stał się ulubieńcem numer 2 , chociaż aż tak bardzo nie przeżywam jego startów jak Bischofa  😉

Numer 3 - ubiegłoroczny Torwar , z maści spodobał mi się cholernie A Big Boy pod Reinem Pillem i do dziś na niego choruję  😜 Też ciężko przeżywam jego starty  😁

A jak jest u Was ?
Ekwador ma innego jeźdźca: Katarzynę Milczarek- Jasińską 😉
24 marca 2009 17:22
No tak mi się coś wydawało , że pokręciłam bo ujeżdżenie to nie moja działka  🤣 Skowrońska to ta od With You ?
Tak, i wczesniej Romeo i innych  😉
ja na skokach zawsze kibicuję Mściwojowi Kieconiowi  🏇 w zasadzie w sobotę na Torwarze czekałam cały dzień, żeby obejrzeć jego przejazd  🤣 i tak jest na każdych zawodach, na których startuje  😁
często trzymam też kciuki za Marka Lewickiego i paru innych zawodników, ale nie "aż tak"  😎

zagraniczne też mogą być? w środy na Eurosporcie jest Wednesday Selection i często pokazują relacje z Rolexowych konkursów. Zawsze przeżywam starty Meeredith Beerbaum, Alberta Zoera, Jessici Kurten (przekręciłam imiona?) i kilku jeszcze, ale imion nie pamiętam (np. taka fajna Szwedka i dość znany Fin - ale to moje zboczenie, Skandynawia  😜 )
darolga   L'amore è cieco
24 marca 2009 17:28
Mściwek rulezzz!  😀
24 marca 2009 17:38
Z tego co wiem Fin nic nie pokręciłaś  😉 Pewnie , że zagraniczni mogą być . Ja z zagranicznych kibicuję szczególnie mocno w potędze skoków - Insul Tech Leonardo - w 2007 i 2008 wygrał w Olimpii potęgę skoków  💘 Ma ktoś może jego zdjęcie ?
A widziałaś moje szaleństwo w sobotę po zwycięstwie Big Boy'a ?  😎 To się radość nazywa  🤣 Notarialna i Ewuś i Slojma chyba też mogą potwierdzić - siedziały obok pode mną i dwa rzędy pode mną  😁 A Lenka zawsze powtarza mi "Moni pamiętaj o oddychaniu" - w niedzielę w rozgrywce zapomniałam i o oddychaniu i robieniu zdjęć podczas przejazdu Big Boy'a  🤣 I rzuciłam jakimś potężnym przekleństwem po zrzutce na ostatniej przeszkodzie  😡
Z młodych jeźdźców chyba tylko Staśkowi Przedpełskiemu kibicuję , z racji bardziej tego , że jest ze mną na roku na zootechnice i muszę znosić na ćwiczeniach jego i jego kumpli głupawki  🤔wirek:
Ze starszego pokolenia - z rozpędu kibicuję Andrzejowi Lemańskiemu , bo skoro Siwemu z całego serducha , to czemu mam nie kibicować zawodnikowi  😅 Zagraniczni jeźdźcy - Ludger Beerbaum od zawsze  😉
asior   -nothing but eventing-
24 marca 2009 17:41
Ekwador ma innego jeźdźca: Katarzynę Milczarek- Jasińską 😉

A dokladniej mowiac, K. Milczarek  😉
Ada   harder. better. faster. stronger.
24 marca 2009 17:43

w środy na Eurosporcie jest Wednesday Selection i często pokazują relacje z Rolexowych konkursów.

W każdą środę ? o której ?
Sorry 🚫
24 marca 2009 17:46
Monice Przysadzie i Piotrkowi Morsztynowi - inaczej być nie może :-)
I Jarkowi Skrzyczyńskiemu.
No ja sie slinie do przystojniakow z jajem:
WKKW i oczywiscie Pawel Spisak
Skoki - tu troche dluzsza lista: Andrzej Gloskowski, Andrzej Lemanski, Krzysztof Ludwiczak  😍
i moje ostatnie odkrycie ujezdzeniowe - Michal Rapcewicz  💘

Jesli chodzi o zagraniczniakow to od lat John Whitaker oraz boski Rodrigo Pessoa.
24 marca 2009 17:56
Aaaaa, Krzysztof Ludwiczak, jak mogłam o nim zapomnieć!
Jessy   Koń klasy Grand Prrrrrrrrrrr.
24 marca 2009 18:02
z naszych Lewicki, Lemanski, Skrzyczynski i Pyrek oczywiscie
a z zagranicznych to oczywiscie Benas Gutkauskas 💘 i Rein Pill 😅
24 marca 2009 18:06
Jessy dokładnie  😅 Mówię o Pillu - fajnie jeździ , a to co wyprawiał z Big Boy'em w parze  💘 No i całkiem miły facet - pozwolił mi wejść do Big Boy'a w niedzielę po GP 💘

Krzychu Ludwiczak - faktycznie zapomniałam  😡
Oczywiście Jarek Skrzyczyński  😅 i jeszcze Jacek Bucki  😅
Na Lemańskiego też zawsze warto popatrzeć. Kiedyś uwielbiałam Piotrka Morsztyna, ale już mi minęło  😁
Jessy dokładnie  😅 Mówię o Pillu - fajnie jeździ , a to co wyprawiał z Big Boy'em w parze  💘 No i całkiem miły facet - pozwolił mi wejść do Big Boy'a w niedzielę po GP 💘

Szczesciaro  😀  Mnie grzecznie pozowal do fotek na rozprezalni.
24 marca 2009 18:16
A konie ? Bo piszecie tylko o jeźdźcach na razie  😉
First Light , ja mam chyba jakieś szczęście , bo i do Bischofa zawsze mogę zajrzeć na zawodach , teraz u Big Boy'a byłam . Tylko jeszcze Omena nie upolowałam w boksie  😂 Nie bardzo wiedziałam jak mam zagadać , czy mogę wejść - zdecydowałam się na angielski i udało się  😉 Estońskiego ni w ząb nie rozumiem i nie znam żadnego słowa . Choć przypuszczam , że w jakimś stopniu jest podobny do naszego tak jak rosyjski , ukraiński . Pamiętam jak chciałam coś kiedyś , o jakiegoś konia Kletenberga zapytać i myślę intensywnie nad językiem coś po angielsku zaczęłam a ten mi po polsku gadać zaczął  😜 Szok w kapciach miałam  😅
Nastepnym razem przykleje sie do ciebie  :kwiatek:

Z koni to podziwiam Randona, Potomaka, Fantastic, Imequyla, zaprzegowa pare Dziekan i Mefisto, Weriusza.
Ze starszych to Bretanie, Fausta.
24 marca 2009 18:34
Zapraszam  😀
Ja kibicuję polskiej ekipie rajdowej KJ Champion (Cyryl, Cert). W skokach małopolakom (Frazes, Haracz, Browar, Huzar - wszystkie z Walewic) i ekipie znad Wigier 🙂 i oczywiście wszystkim Luronkom (z Imequylem na czele) W ujeżdżeniu najbardziej ogrowi Pegasus HB (może nie startuje intensywnie, ale bardzo mi się podoba) i Randonowi.
24 marca 2009 18:36
Zaprzęgi - Sebek Bogacz i Adrian Kostrzewa  😀 Czyli generalnie obecna i była Sielanka  😅
Ekwador pod p Milczarek 😵

czarnapanda   Złe Czarne Bobo
24 marca 2009 19:02
Od "zawsze" kibicuje panu Andrzejowi Lemańskiemu,bardzo podoba mi sie jego styl jazdy.
Z mojego podwórka i sąsiednich czy w regionie czy na wyjazdach trzymam kciuki za Michała Ziębickiego i Michała Siedlaczka.
Z koniurów padam na widok Lasko...no i Ekwador (nie jestem oryginalna 😉 )
Jeśli ktoś pamięta jeszcze takie prehistoryczne  😁 czasy to moją ulubioną parą był Piotrek Morsztyn i Horsens  😍
dragonnia   "Coś się kończy, coś się zaczyna..."
24 marca 2009 19:11
Ujeżdżenie - M. Rapcewicz
Skoki - Kubiak, Kiecoń
a ja kibicuje głównie Paa 🙂  :kwiatek:
IloveMosiek   Mościsław & Co
24 marca 2009 19:24
ja kibicuję niezmiennie ogierowi rasy KWPN - Marino, który był uprzejmy spłodzic moją wredną koninę 😁
kujka   new better life mode: on
24 marca 2009 22:42
ja od zawsze kibicuje Ludgerowi Beerbaumowi.  💃 😅
mimo ze na skokach sie nie znam 😉
asior   -nothing but eventing-
24 marca 2009 23:00
Nastepnym razem przykleje sie do ciebie  :kwiatek:

Z koni to podziwiam Randona, Potomaka, Fantastic, Imequyla, zaprzegowa pare Dziekan i Mefisto, Weriusza.
Ze starszych to Bretanie, Fausta.

Weriusz tez juz najmlodszy nie jest  😉
Ja w Polskich sportach juz sie teraz kompletnie nie orientuję, ale kiedyś kibicowałam Morsztynowi. I Przysadzie, bo znajoma. I swoim byłym trenerom J. Tokarskiemu i B. Szuber, no bo trenerzy. I Horoszce w ujeżdżeniu, tez bo znajomy. Ale teraz nie wiem kompletnie kto jeżdzi, na czym jedzi i jak jeździ.

Jeśli chodzi o zagranicznych to też lubiłam zawsze L. Beerbauma, lubiłam tez Hugo Simona i jego E.T. , Johna Whitakera, a obecnie kibicuję zazwyczaj M. Ehningowi i F. Sloothakowi, bo mi sie podoba płynność i spokój  ich jazdy.
No i D. Lennonowi  i C. O'Connorowi po znajomości tez kibicuję(szczególnie pierwszemu, ale on na razie z czołówki światowej wypadł, bo ma same młode koniska).

W ujeżdzeniu największe wrażenie zrobił na mnie Andrew Helgstrand. To mój bezwgledny idol i faworyt 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się