Jak to jest z tymi pasami na zadnie nogi, na krzyż czy lewy pas do lewej nogi, prawy do prawej ? Jak powinny być wyregulowane, ciasno (w sensie w miarę przyległe) czy raczej luźno ?
1) ja zapinam lewy-lewa strona, prawy-prawa strona i derki leżą cały czas tak jak powinny 2) u mnie są stosunkowo luźno zapięte (tak żeby nie dotykały nóg), ale ja mam wrażliwca, który od wszystkiego się obciera 😉
moim zdaniem Ripstop musi być dłuższy od polaru dzięki czemu leży idealnie. dlatego też dla mnie te Lki są wszystkie takie same. owszem, róznią się długością 'po grzbiecie', ale to właśnie dlatego potem leżą tak jak powinny.
zresztą sama jakiś czas temu pytałam o tę rozmiarówkę. opinie były różne, a ja zrobiłam na przekór i jestem zadowolona.
Burza, też miałam tak z jedną derką, odrosły nam niestety białe włosy 🙁 Ale w tym roku poszyłam futerkiem, takim stucznym byle by miękko było i zobaczymy. 🙂
croopie, już wiem, że jak nie uda mi się jej jakoś bardziej na przód zakładać to ją sprzedam i tyle, w sumie zaraz zakładam zimówkę więc dam radę. Ale dzięki za pomoc 🙂
Jak to jest z tymi pasami na zadnie nogi, na krzyż czy lewy pas do lewej nogi, prawy do prawej ? Jak powinny być wyregulowane, ciasno (w sensie w miarę przyległe) czy raczej luźno ?
Lewy na lewo, prawy na prawo, ale powinny się krzyżować ze sobą (tzn. przepleść jeden przez drugi).
A propos derek, to mogę polecić padokowe derki Horze - ceny przyjazne, a jakość na prawdę fajna (odważę się powiedzieć, że niewiele ustępują Rambo).
[quote author=Ada link=topic=43.msg734814#msg734814 date=1286909274] Jak to jest z tymi pasami na zadnie nogi, na krzyż czy lewy pas do lewej nogi, prawy do prawej ? Jak powinny być wyregulowane, ciasno (w sensie w miarę przyległe) czy raczej luźno ?
Lewy na lewo, prawy na prawo, ale powinny się krzyżować ze sobą (tzn. przepleść jeden przez drugi).
Zdecydowanie za dużo szkoły...... a po co trzeba je krzyżować?? To coś daje?? Ja zapinam normalnie, czyli lewy do lewego kółeczka, prawy do prawego 😀 i nie krzyżuję, i też chyba działa......
Burza, fango 😉? ładnie, tylko dlaczego ja nie wiedziałam, że Misia sprzedaje derke 155 cm 🙂?
Jak próbę czasu i pralni przetrwały Wasze derki Tattini? Nie straciły na ciepłocie? Bardzo je lubię za krój i cenę, ale niestety mój tattiniak zamiast solidnego 330 g przypomina naleśnik (i grzeje jak naleśnik) 🙄 zastanawiam się czy jest sens kupowac nową, jeżeli spotka ją taki sam los