Derki

No coś ty  🤔 Ja tam tego nie miałam..
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
12 października 2010 21:38
Jak to jest z tymi pasami na zadnie nogi, na krzyż czy lewy pas do lewej nogi, prawy do prawej ?
Jak powinny być wyregulowane, ciasno (w sensie w miarę przyległe) czy raczej luźno ?

1) ja zapinam lewy-lewa strona, prawy-prawa strona i derki leżą cały czas tak jak powinny
2) u mnie są stosunkowo luźno zapięte (tak żeby nie dotykały nóg), ale ja mam wrażliwca, który od wszystkiego się obciera 😉
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
12 października 2010 21:48
Czy ESLADRON 145 to faktycznie 145? czy +/- ?
Dramka, no.. zła jak osa jestem bo mi tam chyba białe włosy odrastają 🙁
Czy ESLADRON 145 to faktycznie 145? czy +/- ?

zależy w jakich derkach 😉
12 października 2010 21:52
no tak glupia ja 🙄
POLARY
Burza może jest za wąska w klacie?
12 października 2010 21:56
Zairka mam eskadronowy polar, dralon i ripstopa. wszystkie 145 i wszystkie leżą tak jak powinny 😉
Dramka, nie sądze... no nic trudno, pokombinuje z zapięciem skoro to może być np klata.
Moje polary eskadrona trzymają rozmiarówkę. Gorzej z ripstopami i dralonami- tych w ogóle nie kupuję już, bo w XL Skary pływa, a w L ciasno.
12 października 2010 22:02
Zairka mam eskadronowy polar, dralon i ripstopa. wszystkie 145 i wszystkie leżą tak jak powinny 😉

hmmm z doswiadczenia wiem ze rip stopy sa 10cm dluzsze-kazdy!  np. 135 to 145, dralony chyba tez wypadaja wieksze. Czyli wychodzi ze polary tez 👀
jak dla mnie polary trzymają rozmiarówkę 😉
dralony i ripstopy faktycznie moze ciut większe
12 października 2010 22:31
moim zdaniem Ripstop musi być dłuższy od polaru dzięki czemu leży idealnie. dlatego też dla mnie te Lki są wszystkie takie same. owszem, róznią się długością 'po grzbiecie', ale to właśnie dlatego potem leżą tak jak powinny.

zresztą sama jakiś czas temu pytałam o tę rozmiarówkę. opinie były różne, a ja zrobiłam na przekór i jestem zadowolona.
Na długość trzymają rozmiarówkę, ale polary są jak sukienki. Na konia kurdupla jak mój to sięga "po kolana". Inne są ok na długość.
Dralony są większe, polary trzymaja rozmiarówkę 😉

Edi w polarze 155

w większym Dralonie 155

tu nowa kolekcja, wydaje mi sie że jest troche mniejszy

a tu największy Rip-Stop
Ada   harder. better. faster. stronger.
13 października 2010 12:11
Edytka, dzięki bardzo  :kwiatek:

xxagaxx, a ten Ripstop też XL ?
Burza, też miałam tak z jedną derką, odrosły nam niestety białe włosy 🙁 Ale w tym roku poszyłam futerkiem, takim stucznym byle by miękko było i zobaczymy. 🙂

xxagaxx, a ten Ripstop też XL ?

Tak. wszystkie moje derki eskadrona to XL 😉
croopie, już wiem, że jak nie uda mi się jej jakoś bardziej na przód zakładać to ją sprzedam i tyle, w sumie zaraz zakładam zimówkę więc dam radę. Ale dzięki za pomoc 🙂
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
14 października 2010 09:02
czy ktos z was w końcu uzywał?

http://www.nikwax.com/pl-pl/products/productdetail.php?productid=464&activityid=-1&itemid=-1&fabricid=-1
mam do kurtek ze 3 preparaty i są fajne - i tak się zastanawiam,czy nie wyprać w któryms z preparatów i zaimpregnować
Dralony są większe, polary trzymaja rozmiarówkę 😉

Tak? Moja kobyła nosi 145, w Eskadronie wygląda tak:
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/46/646#i
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
14 października 2010 14:39
no właśnie. Też mi sie wydawało, że dziewczyny pisały wcześniej, że polary są większę. Czyli np 135cm + 10cm

Jak to jest z tymi pasami na zadnie nogi, na krzyż czy lewy pas do lewej nogi, prawy do prawej ?
Jak powinny być wyregulowane, ciasno (w sensie w miarę przyległe) czy raczej luźno ?

Lewy na lewo, prawy na prawo, ale powinny się krzyżować ze sobą (tzn. przepleść jeden przez drugi).

A propos derek, to mogę polecić padokowe derki Horze - ceny przyjazne, a jakość na prawdę fajna (odważę się powiedzieć, że niewiele ustępują Rambo).
[quote author=Ada link=topic=43.msg734814#msg734814 date=1286909274]

Lewy na lewo, prawy na prawo, ale powinny się krzyżować ze sobą (tzn. przepleść jeden przez drugi).

[/quote]

🤔 to znaczy jak je trzeba zapiąć??
14 października 2010 18:30
Aga,sierotko,za dużo szkoły,ciągniesz paski od derki między nogi,krzyżujesz i wpinasz po stronie nogi której zaczęłaś 😉

p.s. odpisałam Ci wreszcie na Twoje pw  😡
Ktoś tak?? Nic nie dostałam :P:P

Zdecydowanie za dużo szkoły...... a po co trzeba je krzyżować?? To coś daje?? Ja zapinam normalnie, czyli lewy do lewego kółeczka, prawy do prawego 😀 i nie krzyżuję, i też chyba działa......
14 października 2010 18:39
ja róznie,jak leci...

p.s. to puszczam jeszcze raz 😉
Jest 😀 dzięki 😀 ale już do Ciebie idzie zwrotne 😉
Polar plus ortalion jest równy jakiemu wypełnieniu? 150g?

Stajenna od Misi
Burza, fango 😉? ładnie, tylko dlaczego ja nie wiedziałam, że Misia sprzedaje derke 155 cm 🙂?

Jak próbę czasu i pralni przetrwały Wasze derki Tattini? Nie straciły na ciepłocie?
Bardzo je lubię za krój i cenę, ale niestety mój tattiniak zamiast solidnego 330 g przypomina naleśnik (i grzeje jak naleśnik) 🙄 zastanawiam się czy jest sens kupowac nową, jeżeli spotka ją taki sam los
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się