Derki

Zairka Dokładnie o taką chodziło  :kwiatek: Tylko szukałam fotki "katalogowej"  🙁

Moja derka wełniana jest dalej jak nowa  - nie widać brudu  🤔
heheh ale ktoś nieźle ściemnia ona nigdy do 200zł nie doszła w cenie/.
no..
ja kupiłam chyba za 130zł
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
06 marca 2010 22:16
a ja chciałam jeszcze raz podziękować ivett za derkę - bo jej derka padokowa,jest doskonałą derką na zawody,na których o koń stoi w namiocie,na mrozie sięgającym nocą minus 10 i skraplającą się i kapiącą na grzbiet w ciągu dnia wodą...doskonała jako derka na wierzch -czy na puchówke na noc,czy na polarówkę w ciągu dnia zdała egzamin na 6+ :kwiatek:
Tak czytam i czytam i mnie uspokoiłyście - ja swojego dzisiaj też z powrotem ubrałam w zimówkę. A już ją cholera parę dni temu chciałam do prania wywozić  🤬
Mój jak dostał czyściusieńką zimówkę z prania to pierwsze co zrobił to...gleba w największe błoto... 😵
A mój w tydzień podarł dwie derki - najpierw zimówkę, a potem przejściówkę jak się zrobiło cieplej. Suuper :]

A Daniela, na następny sezon naprawdę polecam ci te derki Black Horse - są tanie, a naprawdę nieprzemakalne i ciepłe 🙂
Czy ty masz dziś urodziny?? Najlepszego!!
A my dalej w polarze i drelichu  😅
5* na dworze, w stajni ciepło.
[quote author=Ktoś link=topic=43.msg511488#msg511488 date=1267913810]
a ja chciałam jeszcze raz podziękować ivett za derkę - bo jej derka padokowa,jest doskonałą derką na zawody,na których o koń stoi w namiocie,na mrozie sięgającym nocą minus 10 i skraplającą się i kapiącą na grzbiet w ciągu dnia wodą...doskonała jako derka na wierzch -czy na puchówke na noc,czy na polarówkę w ciągu dnia zdała egzamin na 6+ :kwiatek:
[/quote]

cieszę się, że przeszła testy z tak wysoką notą 🙂
moja nadal stoi w rip stopie, wygląda na to, że jej ciepło  😀

mam nadzieje, że się nie ochłodzi jeszcze bardziej, bo niechciałabym jej zakładać pod spód polaru, bo jej zjeżdża i młodzeż ma zabawę  😀iabeł:
Haha u nas -8 w dzien i -15 dzisiaj zapowiadaja na noc,w stajni zimno,wiec moje stoja w podwojnych zimowych.Ciekawe kiedy to sie skonczy  😲
mój goleniec w boksie angielskim stoi naubierany tak, że go nie widać spod derek, nawet mu na zamówienie termoaktywną uszyłam. CHCE WIOSNĘ  😵
Ja założyłam kobyle 240 i jest gorąca. Nie wiem, czy ona się nastawiła już na wiosnę, ale takie mrozy, a jej za ciepło. No ale trudno, niech stoi.
Mam komplet sprzączek do derki jakby ktoś by zainteresowany.

Lavender na promocji http://www.lamri.pl/promocje-i-wyprzedaze/eskadron-derka-zimowa-lavender.html
A mój w tydzień podarł dwie derki - najpierw zimówkę, a potem przejściówkę jak się zrobiło cieplej. Suuper :]

A Daniela, na następny sezon naprawdę polecam ci te derki Black Horse - są tanie, a naprawdę nieprzemakalne i ciepłe 🙂
Czy ty masz dziś urodziny?? Najlepszego!!

Oj nie zauwazyłam wczoraj, dziękuje za życzenia, owszem 20 miałam  😎

No ja wiem, że te Black Horse są fajne ale same 300 widziałam, a ja to 150 najchętniej 🙂
mam takie pytanie...z czego tzn jakiego materiału są derki, które są do wygrania na zawodach, zakłada się je na dekoracje.... nie chodzi mi o derki polarowe....
Może chodzi o bawełniane?
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
11 marca 2010 14:14
tak to jest ta dera
starość nie radość  😁 dzięki dziewczyny  :kwiatek:
edit: za wcześnie się ucieszyłam, rozmiar 155 🙂 to ja się doradzę o zimówkę dla rozrabiaki, ma być też na padok także dobrze się układająca i łatwa do prania. Którą polecacie:
http://www.allegro.pl/item948125874_wyprzedaz_derka_zimowa_fair_play_145cm.html#gallery
http://www.allegro.pl/item948142242_wyprzedaz_derka_zimowa_horze_135cm.html#gallery
http://www.amigo-konie.pl/product_info.php?products_id=3000
TeQuila ^^   To tylko ja... xD
13 marca 2010 19:05
Potrzebuje jakąś derke stajenną czy coś. Bo w naszej stajni są przeciągi... polecacie jakąś. Temp. powietrza +3-> -yyy jak to było w tym roku... -25  🤣
Koń nie jest golony, pomocy...
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
13 marca 2010 21:33
edit: zły wątek  🤬

co na taką pogodę ubieracie? Dla golonego konia starcza teraz np. zwykła przeciwdeszczówka bez wypełnienia?
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
15 marca 2010 12:13
Czy jak koń ma wymiar od klaty do ogona 178cm to brać rozmiar 125? (wtedy ma wymiar 175 wg tabeli oksera) czy brać 135 przy 185 od klaty do ogona? Boję się, że będzie za duża...
I jak ma się rozmiarówka Eskadrona? S i M to?
Strucelka, stajenna bym brala mniejsza a polarowa wieksza. 😉
Co do Eskadrona to M ma gora 140cm (podaja 135).
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
15 marca 2010 15:20
epk za mniej możesz spokojnie kupić pancernego Blackhorse'a z wypełnieniem 300 g u nas w stajni mamy 5 takich derek i są rewelacyjne
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
15 marca 2010 15:27
gdzie to: http://horze.co.uk/product_info.php?products_id=24076&n=M1 można dorwać ?  😜

Mam i polecam gorąco
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
15 marca 2010 15:28
Zairka tą też mam 🙂 i rzeczywiście fajna- materiał równie mocny ja w BH ale ta jest bez wypełnienia.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się