Derki

olgen, jaki rozmiar derki nosi Twój koń? Jesli 145cm to ta derka treningowa Villa Horse będzie za krótka. Bo rozmiar mają jeden tylko. Zaraz poszukam maila z wymirami tej derki.

edit mam
"Rozmiar uniwersalny to oznaczenie producenta. Derka odpowiada myślę rozmiarowi 145.

Od zapięcia na szyi do ogona - 145 cm;

od końa otworu na siodło do ogona 80 cm]

szerokość od kręgosłupa do końca derki 80cm"

Wkoncu Pan Puszek dostal derke:
Fantazja własnie takich danych z wymiarami potrzebowałam.
niestety mój koń (na oko) będzie potrzebować 135.

szkoda, bo fajna dereczka.

dzieki wielkie ;*
crazy- świetnie wygląda! kupowałaś w pl?
olgen, no własnie ta derka będzie dobra na Twojego konia. Na moją na styk, moja nosi normanie derki 145cm, i derka treningowa 155 jest na nią dobra.
Tak w PL, sklep horses wystawial sie na allegro, i duzeee przeceny byly, w normalnej cenie ponad 1tys zl, chyba bym sie nie zdecydowala, mimo ze jakosc znam.A taka okazja nie mogla przepasc.
hej
zamowilam super derkę
jej wymiar od kłębu do ogona to 125
ale nim zamowiłam to nie sprawdzilam rozmiarów konia wiecie ile ona bedzie miała
czy ta derka bedzie pasowała
jak myślicie bedzie pasowała na klacz arabską ?
Pomocy !!
zmierz konia i będziesz wiedziała  🙄
no wsumie tak ale juz zamowiona jest ta derka
trudno najwyżej bede miała dla innego konia
a jak najlepsza jest derka zeby konia nakryc po treningu
moze być polarowa?
125 powinna byc dobra na arabke
Zależy jaka arabka. Znajome mi arabokoniki noszą np. 135..

aga9411, zalecam poczytanie wątku. Nie raz było już tutaj pisane jaka derka najlepsza do czego. Ale tak, po treningu do osuszenia konia, wskazana jest derka polarowa 😉
aha to dobrą wybrałam
dziękuje🙂
Ja ostatnio kupiłam derkę wełnianą. Fajna, dobra do osuszenia konia, trochę grubsza. Dałam 60zł, a ma wszystkie pasy i w ogóle 🤔 Tylko trochę wisi na arabku

edit: pisownia
Ja ostatnio kupiłam derkę wełnianą. Fajna, dobra do osuszenia konia, trochę grubsza. Dałam 60zł, a ma wszystkie pasy i wgl 🤔 Tylko trochę wisi na arabku

A gdzie to się wełniane derki za 60 zeta dostaje?  🤔 Proszę się tu podzielić z siostrami - ale szybciutko mi ino! 🤬
W horsepolu w wawie jest promocja, przecenione ze 160 na 60zł. Ja kupiłam w sklepie, ale można zamówić: http://www.horsepol.com.pl/index.php?str=prod_big&idk=1262&kat=
caroline   siwek złotogrzywek :)
09 lutego 2010 19:33
W horsepolu w wawie jest promocja, przecenione ze 160 na 60zł. Ja kupiłam w sklepie, ale można zamówić: http://www.horsepol.com.pl/index.php?str=prod_big&idk=1262&kat=

ja mam tę w kratkę od dwóch lat - jedna z najbardziej pro-końskich derek jakie mam. do tego rewelacyjnie znosi pranie 🙂
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
09 lutego 2010 19:41
szkoda,ze tylko rozmiar 135,bo tez bardzo lubię wełniane...szczególnie jako ocieplacze.
na allegro też były wystawione.. gdyby bło 155 to bym kupiła  🙁
Atamanka Przez Ciebie kupiłam!  🤬 Chociaż koń nosi 145  🤔wirek: Najwyżej półdupki będzie wystawać.  😁
mi wczoraj przyszla moja derka jest piękna
a jak jej do twarzy
nie mogłam się na nią napatrzeć
Czy ktoś ma jakiś pomysł jak przyczepić kaptur do derki żeby sie nie zsuwał?  :kwiatek:
Mój operacyjny Skary stoi w tej chwili w derce everline advanced i jestem nią na nowo oczarowana. Mam tę derkę 4 lata (ale używana była może przez ten czas dosłownie kilka razy w duże mrozy), ale układa się rewelacyjnie, nie łapie brudu- i najważniejsze- jest ciepła i nie tańczy na koniu 😉
Także szczerze ją polecam.
deborah   koń by się uśmiał...
10 lutego 2010 08:35
a rzepy?
nie mogłaś poprosić  ivet żeby doszyła częśc rzepa do kaptura i dała drugą część żebyś doszyła do derki?
przecież to oczywiste, ze będzie się suwał nie przymocowany
Dla mnie to nie było "oczywiste" niestety  🙄 Myślałam że jak kaptur będzie dopasowany do kobyły nie będzie się zsuwał.

Dzięki za pomoc Deb  🤔
Przyszyj sznurek na kłębie w derce i na kapturze ( to jest naprawdę mało roboty). Na kokardkę będziesz przywiązywać 🙂
Jabym szyła na codzien derki to może to by sie mi wydawało oczywiste ale to mój pierwszy kaptur  😜

10 lutego 2010 09:12
Dramka, zupełnie nie rozumiem zniesmaczenia. przecież nie mówiłam złośliwie.
Jeżeli powinno być coś oczywiste a nie jest to jestem debilem  😁
10 lutego 2010 09:14
Dramka, uderz w stół ;P
raczej nie masz doświadczenia 🙂
raczej wyobrazni
to jest oczywiste
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się