olgen, jaki rozmiar derki nosi Twój koń? Jesli 145cm to ta derka treningowa Villa Horse będzie za krótka. Bo rozmiar mają jeden tylko. Zaraz poszukam maila z wymirami tej derki.
edit mam "Rozmiar uniwersalny to oznaczenie producenta. Derka odpowiada myślę rozmiarowi 145.
Tak w PL, sklep horses wystawial sie na allegro, i duzeee przeceny byly, w normalnej cenie ponad 1tys zl, chyba bym sie nie zdecydowala, mimo ze jakosc znam.A taka okazja nie mogla przepasc.
hej zamowilam super derkę jej wymiar od kłębu do ogona to 125 ale nim zamowiłam to nie sprawdzilam rozmiarów konia wiecie ile ona bedzie miała czy ta derka bedzie pasowała jak myślicie bedzie pasowała na klacz arabską ? Pomocy !!
no wsumie tak ale juz zamowiona jest ta derka trudno najwyżej bede miała dla innego konia a jak najlepsza jest derka zeby konia nakryc po treningu moze być polarowa?
Zależy jaka arabka. Znajome mi arabokoniki noszą np. 135..
aga9411, zalecam poczytanie wątku. Nie raz było już tutaj pisane jaka derka najlepsza do czego. Ale tak, po treningu do osuszenia konia, wskazana jest derka polarowa 😉
Ja ostatnio kupiłam derkę wełnianą. Fajna, dobra do osuszenia konia, trochę grubsza. Dałam 60zł, a ma wszystkie pasy i w ogóle 🤔 Tylko trochę wisi na arabku
Ja ostatnio kupiłam derkę wełnianą. Fajna, dobra do osuszenia konia, trochę grubsza. Dałam 60zł, a ma wszystkie pasy i wgl 🤔 Tylko trochę wisi na arabku
A gdzie to się wełniane derki za 60 zeta dostaje? 🤔 Proszę się tu podzielić z siostrami - ale szybciutko mi ino! 🤬
Mój operacyjny Skary stoi w tej chwili w derce everline advanced i jestem nią na nowo oczarowana. Mam tę derkę 4 lata (ale używana była może przez ten czas dosłownie kilka razy w duże mrozy), ale układa się rewelacyjnie, nie łapie brudu- i najważniejsze- jest ciepła i nie tańczy na koniu 😉 Także szczerze ją polecam.
a rzepy? nie mogłaś poprosić ivet żeby doszyła częśc rzepa do kaptura i dała drugą część żebyś doszyła do derki? przecież to oczywiste, ze będzie się suwał nie przymocowany